KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrán katona: Bahmut a földi pokol, ahol a helyiek az oroszokat várják

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egy ukrán katonatiszt “földi pokolnak” nevezte Bahmutot (Artyomovszk) – írta az El Pais című spanyol lap, miután interjút készített vele.

A 26 éves Hennagyij nevű katona, aki korábban egy technológiai cégnél dolgozott, és harci tapasztalat nélkül önként jelentkezett az ukrán területvédelemhez, az újságnak elmondta, hogy három hónappal ezelőtt Bahmut a teljes horror volt, mára földi pokollá változott.

“MOST MÁR EGYSZERŰEN NEM LÁTOM A MÓDJÁT, HOGY FOLYTASSUK EZT ENNYI ÁLDOZATTAL. NEM HISZEM, HOGY VAN ÉRTELME” – JELENTETTE KI.

“Engem az bosszant a legjobban, hogy a tapasztaltabb harcosok helyett egy teherhadtestet küldenek a frontvonalra” – panaszolja a bahmut-i húsdarálóra utalva. Bahmutot “földi pokolnak” nevezi.

A legparadoxabb és legérthetetlenebb dolog ott

“az, hogy a civilek maradnak. Nem titkolja, hogy az ukrán hadsereg tudja, hogy jó néhányan közülük Moszkva támogatói, akik bombázás alatt állnak és várják, hogy az oroszok felszabadítsák őket”.

Artyomovszk Gorlivkától északra található. Fontos közlekedési csomópont a donbasszi ukrán-csoportosulás ellátása szempontjából. Több mint hat hónapja folynak itt heves harcok és az ukrán erőket csaknem teljesen bekerítették.

A legfrissebb jelentések szerint az orosz erők elvágták vagy tűz alá vették a városba vezető összes aszfaltozott utat, és a sáros időjárás nagyon megnehezíti az ellenség számára a lőszer és a személyzet szállítását.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök előző nap az Associated Press (AP) hírügynökségnek adott interjújában azt mondta, hogy az ország lakosai és a nemzetközi közösség nyomást gyakorolna rájuk, hogy kompromisszumot kössenek Oroszországgal, ha az ukrán erők vereséget szenvednek Bahmutban. Hozzátette, hogy a konfliktusnak ebben a szakaszában bármilyen vereség alááshatja az ukrán csapatok morálját.

Orosz Hírek

Ez is érdekelheti:  Rendkívül kis hatóerejű atomfegyverek bevetését fontolgatja a Nyugat?

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük