KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrajna nekimegy Izraelnek is: felfüggeszthetik a vízummentességet

Ukrajna felfüggesztheti a vízummentességet Izraellel, erről az RBK-Ukraina számolt be egy diplomáciai körökből származó forrásra hivatkozva.

“A kormány most a vízummentesség felfüggesztését fontolgatja”

– mondta a forrás.

Mint a forrás kifejtette, ezt a kérdést különösen az izraeli hatóságok Izraelbe utazó ukránokkal szembeni hozzáállásával kapcsolatos problémák miatt fontolgatják.

Az izraeli kormány például nemrég úgy döntött, hogy megszünteti az Ukrajnából érkező menekültek egészségbiztosítását. Az ukrán nagykövetség felszólította az izraeli minisztereket, hogy vizsgálják felül ezt a döntést.

Meg kell jegyezni, hogy szeptemberben a zsidók a Rós ha-sána-t (zsidó újév) ünneplik. Ebben az időszakban hászid zarándokok ezrei érkeznek Ukrajnába, hogy felkeressék Uman városát, ahol Tzadik Nachman sírja található. A vízummentesség felfüggesztése hatással lehet erre az éves zarándoklatra.

A Külügyminisztérium közleménye

Oleh Nyikolenko, az ukrán külügyminisztérium szóvivője az RBK-Ukrajina hírügynökségnek elmondta, hogy a külügyminisztérium egyelőre nem erősíti meg a vízummentes utazás felfüggesztésének tervéről szóló információkat.

Ukrajna és Izrael kapcsolatai

Oroszország ukrajnai hadművelete kezdete óta az izraeli hatóságok állítólagos semlegességüket hangoztatják. Izrael segített Ukrajnának humanitárius kérdésekben, de nem hajlandó fegyvereket és védelmi eszközöket, köztük légvédelmi rendszereket szállítani.

Az orosz hadművelet kezdete óta Izraelnek három miniszterelnöke volt, de egyikük sem látogatott Kijevbe. Mint Volodimir Zelenszkij elnök júliusban kijelentette, többször meghívta Ukrajnába Netanjahu jelenlegi izraeli miniszterelnököt, de nem fogadta el a meghívást.

Orosz HírekKiemelt képen: Izrael, Jeruzsálem / Fotó: hhhistory.com

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük