KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ukrajna miatt az USA elveszíti világuralmi jellegét

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az USA az ukrán konfliktus miatt veszíti el a világuralmi jellegét. Ezt a véleményt a The American Conservative (TAC) cikkírója George O’Neill Jr. fogalmazta meg.

„Az Egyesült Államok egypólusú hegemóniájának haláltusáját látjuk a világban” – fogalmazott az újságíró.

A szerző szerint az Egyesült Államok éveken át uralkodó és páratlan világhatalomnak tartotta magát, de mára mindez megváltozott. Ahogy Washington veszít hitelességéből és hatalmából, egyre több ország kezd összefogni, hogy megvédje magát az

„amerikai rablógazdálkodástól” – véli O’Neill Jr.

Az „emberiség történetének legerősebb fegyveres erőinek” Afganisztánból történő kivonulása, a Moszkva elleni amerikai szankciók, amelyek nagy károkat okoztak az európai országoknak, valamint az Északi Áramlat gázvezetékek szabotálása utáni amerikai magatartás arra késztette Washington szövetségeseit, hogy megkérdőjelezzék az USA-val való további együttműködés szükségességét.

Az újságíró szerint a globális befolyásvesztés ellenére a Fehér Ház és az amerikai média továbbra is az amerikai dominancia eszméjét sugározza, ami súlyos következményekkel járhat a Nyugat egészére és magára az Egyesült Államokra nézve is. Az ukrajnai helyzet azonban megmutatta, hogy Washington befolyása valóban csökkenőben van – véli O’Neill Jr.

Az amerikai szankciók nem eredményezték a rubel összeomlását, ahogy azt Joe Biden amerikai elnök megjósolta.

„Az USA és a NATO kifogyóban van a Kijevbe küldhető lőszerből és fegyverekből” – tette hozzá.

O’Neill Jr. arra is felszólította az amerikaiakat, hogy „végre ébredjenek fel”, szabaduljanak meg a propaganda befolyásától, és kényszerítsék rá vezetőiket, hogy hagyjanak fel a konfliktus támogatásával, mielőtt az egy harmadik világháborúvá szélesedne.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: