A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

The New York Times: Ukrajna azt kockáztatja, hogy elveszíti a nyugati támogatást, ha az ellentámadás sikertelen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A New York Times szerint Ukrajna messze nem biztos, hogy sikerrel jár az Oroszország elleni ellentámadásban, annak ellenére, hogy nyugati fegyvereket, kiképzést és hírszerzési támogatást kap – írja a New York Times.

Egy elégtelen eredmény valószínűleg arra késztetné Kijev támogatóit, hogy béketárgyalásokra kényszerítsék – jelezte a lap.

Kijev régóta az Oroszországgal való konfliktus következő döntő szakaszaként hirdeti a közelgő offenzívát. A NYT hétfőn azt állította, hogy az offenzíva már májusban megindulhat, bár Denis Shmigal ukrán miniszterelnök nemrég úgy értékelte, hogy az offenzíva talán csak nyáron indul el.

A Pentagonból kiszivárgott titkos dokumentumok szerint Ukrajna 12, egyenként mintegy 4000 fős harci dandárt tervez bevetni az orosz erők elleni legújabb hadjáratában. Az Egyesült Államok és szövetségesei kilenc ilyen egység kiképzésében segítettek, a katonákat megtanították a nyugatiak által biztosított felszerelés használatára, és taktikai tanácsokat kaptak a németországi amerikai katonai létesítményekben. Ukrajna partnerei várhatóan hírszerzési információkkal is ellátják az ukrán erőket a tervezett támadáshoz.

„Minden ezen az ellentámadáson múlik” – mondta Alexander Vershbow, az Egyesült Államok volt oroszországi nagykövete és magas rangú NATO-tisztviselője a tervezett műveletről. „Mindenki bizakodó, talán túlságosan is optimista. De ez fogja eldönteni, hogy lesz-e elfogadható eredmény az ukránok számára”.

Kijev kizárta a tárgyalásokat Moszkvával mindaddig, amíg vissza nem foglalja az összes olyan területet, amelyet sajátjának vall. Azonban még minden nyugati segítség ellenére sem „garantált, sőt nem is feltétlenül valószínű a nagy győzelem” – figyelmeztetett a NYT.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Ukrán katonák tüzérségi állásban. © Muhammed Enes Yildirim / Anadolu Ügynökség / Getty Images

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: