KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szabadon engedték a lengyel képviselőket

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Kiengedték a börtönből a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) két képviselőjét, Mariusz Kaminski volt belügyminisztert és Maciej Wasik volt belügyminiszter-helyettest.

Kedd éjjel kiengedték a börtönből Mariusz Kaminskit és Maciej Wasikot. A két képviselőt a közösségi médiában közzétett fotók és videók szerint hozzátartozóik, a Jog és Igazságosság politikusai, valamint szimpatizánsok tömege várta.

Kaminski a feleségére és Stanislaw Karczewski volt szenátusi elnökre támaszkodva ült be az autóba – írja az MTI tudósítása. A volt belügyminiszter egészségi állapota az éhségsztrájk miatt annyira leromlott, hogy a börtönkórházban kényszertáplálásban részesítették.

Kész vagyok folytatni a harcot. (…) Ez a harc még tart, de biztosan győzni fogunk. Tusk úr, Hołownia úr, hamarosan találkozunk!

– idézte Kaminski üzenetét a miniszterelnöknek és az őt képviselői mandátumától megfosztó házelnöknek a wPolityce lengyel hírportál.

Maciej Wasik köszönetet mondott az őt támogatóknak.

Nagyon köszönöm mindenkinek az imáitokat és azt, hogy velem voltatok

– mondta, egyben biztosított mindenkit, hogy az éhségsztrájk ellenére jól érzi magát.

A volt belügyminiszter-helyettes úgy véli, jogtalan volt az őt képviselői mandátumától megfosztó döntés, így továbbra is az a kötelessége, hogy képviselje választóit a lengyel parlamentben, a szejmben.

Donald Tusk miniszterelnök a közösségi médiában közzétett posztjában a két képviselőt bűnözőknek nevezte.

Az elnök – ezúttal szabályosan – élt a bűnözőkkel szembeni kegyelmi jogával. Ez minden

– írta Tusk.

wPolityce, Magyar Nemzet

Kiemelt képen: Mariusz Kaminski volt lengyel belügyminiszter autóval távozik a radomi börtönből, miután Andrzej Duda lengyel elnök másodszor is kegyelemben részesítette őt és Maciej Wasik volt belügyminiszter-helyettest (Fotó: MTI/EPA/PAP/Piotr Polak)

Ez is érdekelheti:  „Mindenhol ott vagyunk; meg fognak ölni titeket” – halálosan megfenyegették a Mi Hazánkat Ukrajnából (videó)

Ajánlott cikkek:

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Szabadon engedték a lengyel képviselőket

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük