SÁREMBER KORA 1. – BRANDT RÓBERT AJÁNLJA

sarember-kora-1-eleje_hata

A gondolkodó olvasóhoz.

Mi a különbség a teremtő világ és a kereskedő világ közt? Miért veszélyes a „politikai korrektség”? Tudjuk-e még mit beszélünk, avagy mi a különbség az angol és magyar nyelv közt? Értjük-e igazán a nyelvünket? Miért eldobható, kicserélhető, felcserélhető, becserélhető világban élünk? Hogyan manipulálnak minket, s hogyan manipulálunk másokat? Ismerjük-e értékeinket, hagyományainkat, történelmünket, vagy a mások által ránk erőltetett, világpolgári mátrixban élünk? Hogyan csinálnak a feltalálók, a gondolkodók a Mag népéből modern rabszolgákat és hitelből fogyasztó, vásárló zombi tömeget? Milyen összefüggésben van mindez a finnugorizmussal, Trianonnal, kádárizmussal, vagy éppen az aktuális új uniónizmussal? Erre és még számtalan más témára kérdez és világít rá Szabó László sorban második, s egyben hiánypótló könyve.

Az érintett témákban sok helyről, különböző vallású, társadalmi helyzetű, beállítottságú embertől idéz, és számos eseményen keresztül mutatja be a Sárember világát, a Vaskor törvényszerűségeit. Logikusan, érthetően vázolja fel, hogy minden mindennel összefügg, a nyelv, a vallás, az irodalom, vagy akár az étel, ami az asztalunkra kerül. Megértheti a könyvből a kedves olvasó a mi „magyari létünk” exodusának miértjeit, s értelmét is. A könyv olvasása során olyan ismeretanyagot tár elénk a szerző, melyet – mint-e sorok megfogalmazója – egyszerű földi halandó lehet, hogy innen-onnan ismert, de összefüggéseiben, létfenntartása és rablánc csörgetése közben biztosan nem gondolt végig. Ok-okozati hatásait nem gondolta át. Az olyan embernek, aki nem foglalkozik annyit a világ dolgaival, vagy nem érti, nem követi, hogy kik, mit és miért tesznek, hát annak a könyvben szereplő információ és következtetés akár döbbenetes, vagy egyenesen sokkoló is lehet. A könyv gondolkodásra készteti az embert, arra készteti, hogy mindent, amit eddig a létéről ismert, tudott, vagy tudni vélt megkérdőjelezzen, felülvizsgáljon, átértékeljen. Rájön, hogy nem minden arany, ami fénylik, és nem minden az, aminek látszik, viszont megérti, hogy minden mögött egy szűk, jól kimutatható, anyagi haszonszerzés céljából évszázadok óta tevékenykedő réteg áll, mely átgázol egyénen és nemzeten egyaránt. Szabó László könyve, mely gondolatvilágában az előző Moneypuláció követője, kiterjesztése, kiteljesedése, sok oldalról körbejárt, egész folyamatot bemutató mű, mely a letaglózó jelen valóságon felül előre vetíti a megoldást is. Mert a jövő nem dőlt el, véglegesen nem!

A gondolkodó ember rájön, rá kell hogy jöjjön arra, amit a szerző a majdani folytatásban biztosan kifejt részletesen, hogy miért kell a mi magyari világunkat választani a mások világa helyett. A válasz egyszerű. A túlélés érdekében rendszert kell váltani! No, nem azt a fajtát, amit politikusok hablatyolnak innen, onnan, lentről fentről. Nem! Azt már elcseszték úgy, ahogy van. Egyik uniót lecserélték egy másikra. Ennyi volt. Rendszert kell váltani, s alapvetően nem politikai értelemben, bár annak is meglenne a maga haszna. Meggyőződésem, hogy a rendszerváltás az egyéni életmód, gazdasági és gazdálkodás mód és nem utolsó sorban a gondolkodásmód változásával jöhet létre. Változás pedig, csak a korrekt helyzet felismerés és a változtatni akarás szándékán keresztül valósulhat meg. Ehhez szolgál széleskörű ismeretanyaggal és alappal Szabó László új könyve, mely el kellene jusson minél szélesebb rétegekhez, elsősorban a mai fiatalokhoz. Tudom, a fiatalok körében jelenleg nem népszerű, hagyományos, de időt álló adathordozón jelent meg. Papíron. Arra az esetre, ha egyszer lekapcsolják a villanyt… mert ha így folytatjuk, le fogják! Ebben az esetben a gyertyát én állom.

„Az emberi agy nagyon-nagyon okos, de manipulálható, ám mindig van belül egy hang, ami az igazságot képviseli. Már ha képes vagy meghallani.” (Jessica Biel)

Jó olvasást kívánok.

Brandt Róbert

vissza az ajánlók oldalára

Kapcsolódó cikkek