KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Robert Fico újra Szlovákia miniszterelnöke lett

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A szlovákiai parlamenti választásokon győztes Smer párt vezetője, Robert Fico hivatalosan is az ország miniszterelnöke lett, az új kormány kinevezésének ceremóniáját a tvnoviny.sk portál közvetítette.

Az elnöki palotában tartott ünnepségen Zuzana Chaputová szlovák államfő hivatalosan is kormányfővé nevezte ki a politikust.

Fico negyedik alkalommal lett Szlovákia miniszterelnöke. Támogatja a Kijevbe irányuló fegyverszállítások leállítását. Miután két másik párttal is megállapodott a koalícióról, sikerült megszereznie az új szlovák kormányalakítás jogát.

Fico javaslatára az elnök Juraj Blanart, a Smer párt elnökhelyettesét nevezte ki szlovák külügyminiszternek, Robert Kaliniakot, a belügyminisztérium korábbi vezetőjét, aki szintén az új miniszterelnök pártjának tagja, pedig a védelmi tárca élére.

Mint Fico korábban elmondta, új miniszterelnökként szeretné képviselni Szlovákiát az október 26-27-i európai uniós csúcstalálkozón.

A politikus többször bírálta az ország hatóságait, amiért támogatják Ukrajnát. Szerinte az ukrán fegyveres erőknek átadott haditechnikai eszközök miatt a szlovák hadsereg siralmas állapotban van. Megígérte, hogy leállítja az ország Kijevnek nyújtott katonai támogatását, mivel az csak emberéleteket követel.

Fico azt is követelte, hogy vonják felelősségre a szlovák kormány azon tagjait, akik úgy döntöttek, hogy MiG-29-es vadászgépeket adnak Kijevnek, és bírálta a hatóságokat, amiért működő Sz-300-as légvédelmi rendszert küldtek Ukrajnának. A politikus szerint teljesen tisztázatlan, hogy az ország hogyan fogja megoldani a légvédelem kérdését az elkövetkező években.

Emellett beszélt Ukrajna NATO-tagságának lehetetlenségéről is.

Fico ugyanakkor tagadta, hogy oroszbarát nézeteket vallana, álláspontját Szlovákia érdekeivel magyarázta.

Orosz Hírek

Kiemelt képen: Ivan Gašparovič és Andrej Kiska után Zuzana Čaputovától is kormányalakítási megbízást kapott Robert Fico /Fotó: TASR

Ez is érdekelheti:  Varsó baloldali polgármestere betiltotta a kereszteket, de a transzneműeknek kedvez

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük