KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Robert Fico egy dolgot akar, de ahhoz Orbán Viktor is kell

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Robert Fico csütörtökön Orbán Viktor oldalán szólalna fel Brüsszelben, az Európai Unió csúcstalálkozóján, ahol már az új szlovák álláspontot képviselheti többek között az ukrajnai háború ügyében.

Robert Fico mindenképpen azt akarja, hogy ő is ott legyen Orbán Viktor mellett Brüsszelben, a csütörtöki európai uniós csúcstalálkozón – írja többek között a Denník N., amely megjegyzi, a Smer számára fontos, hogy az új szlovák álláspontot azonnal elkezdje hangoztatni a miniszterelnök.

A napokban nagy port kavart Szlovákiában, hogy Fico ideiglenesen átvette a külügyi tárca irányítását, mert nem talált olyan tapasztalt diplomatát, aki az ő hazafisággal fűszerezett szlovák külpolitikáról alkotott elképzelését vinné keresztül.

Fico már többször is bizonyította, hogy szívesen merít Orbán Viktor és a magyar kormány politikájából, például Ukrajna felfegyverzése helyett ő is a tűzszünet fontosságát hangsúlyozta,

Az új kormányfő azt is hangsúlyozta, hogy a Smer-vezette külügyminisztérium nem lesz többé a külföldi érdekek szócsöve, és a szlovák célok mentén politizál.

Mandiner

Kiemelt képen: Robert Fico / Fotó: MTI/AP/Petr David Josek

Ez is érdekelheti:  Megszületett az első ítélet a Fico-merénylettel kapcsolatban

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük