BREAKING: FEGYVERES MERÉNYLETKÍSÉRLET TRUMP ELLEN – A MERÉNYLŐT LELŐTTÉK (VIDEÓN A LÖVÉS PILLANATA)
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Putyin aláírta a rendeletet

Vlagyimir Putyin elnök aláírta „A nagycsaládosok szociális támogatására vonatkozó intézkedésekről” szóló rendeletet, amely meghatározza az ilyen családok státuszát, az erre vonatkozó dokumentumot pedig a hivatalos honlapon tették közzé – írta a ria.ru.

„Tekintettel a családok az állam és a társadalom fejlődésében betöltött fontos szerepére, rendeletet alkotok: megállapítom, hogy Oroszországban nagycsaládnak minősül a három vagy több gyermeket nevelő család”

– áll a rendelet szövegében.

A dokumentum szerint a nagycsaládosok szociális támogatásban részesülnek mindaddig, amíg a legidősebb gyermek el nem éri a 18. vagy a 23. életévét, feltéve, hogy valamely oktatási szervezet nappali tagozatos hallgatója.

Az államfő arra is utasította a kormányt, hogy a nagycsaládosok státuszát igazoló bizonyítványból hozzon létre egy egységes mintát, és gondoskodjon az ilyen családokról szóló adatbázis vezetéséről. Ez utóbbi lépésre azért van szükség, hogy rögzíteni lehessen a rájuk vonatkozó információkat, beleértve a számukra nyújtott szociális támogatási intézkedéseket, valamint hogy nyomon lehessen követni a nagycsaládosok társadalmi-gazdasági helyzetét és a régiók által számukra nyújtott segítséget.

Ugyanakkor a régióknak jogukban áll a nagycsaládosok kategóriáját kiterjeszteni, figyelembe véve az alanyi sajátosságokat, és további támogatási intézkedéseket megállapítani.

MH

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük