KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Putyin aláírta a rendeletet

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Vlagyimir Putyin elnök aláírta „A nagycsaládosok szociális támogatására vonatkozó intézkedésekről” szóló rendeletet, amely meghatározza az ilyen családok státuszát, az erre vonatkozó dokumentumot pedig a hivatalos honlapon tették közzé – írta a ria.ru.

„Tekintettel a családok az állam és a társadalom fejlődésében betöltött fontos szerepére, rendeletet alkotok: megállapítom, hogy Oroszországban nagycsaládnak minősül a három vagy több gyermeket nevelő család”

– áll a rendelet szövegében.

A dokumentum szerint a nagycsaládosok szociális támogatásban részesülnek mindaddig, amíg a legidősebb gyermek el nem éri a 18. vagy a 23. életévét, feltéve, hogy valamely oktatási szervezet nappali tagozatos hallgatója.

Az államfő arra is utasította a kormányt, hogy a nagycsaládosok státuszát igazoló bizonyítványból hozzon létre egy egységes mintát, és gondoskodjon az ilyen családokról szóló adatbázis vezetéséről. Ez utóbbi lépésre azért van szükség, hogy rögzíteni lehessen a rájuk vonatkozó információkat, beleértve a számukra nyújtott szociális támogatási intézkedéseket, valamint hogy nyomon lehessen követni a nagycsaládosok társadalmi-gazdasági helyzetét és a régiók által számukra nyújtott segítséget.

Ugyanakkor a régióknak jogukban áll a nagycsaládosok kategóriáját kiterjeszteni, figyelembe véve az alanyi sajátosságokat, és további támogatási intézkedéseket megállapítani.

MH

Ez is érdekelheti:  Oroszország döntött, leállítja a benzinexportot

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük