KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Patriot légvédelmi rendszert ad Németország Lengyelországnak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Varsó elfogadta Berlin ajánlatát további Patriot rakétavédelmi/légvédelmi ütegek vásárlására, amelyeket az ukrán határon kívánj elhelyezni. Jelentette be Mariusz Blashak miniszterelnök-helyettes és védelmi miniszter a mai napon.

„Elégedettséggel fogadtam el a német védelmi miniszter ajánlatát, hogy további Patriot rakétavetőket telepítsünk hazánkba. A német féllel folytatott mai telefonbeszélgetés során javasolni fogom, hogy a rendszert az ukrán határon helyezzék el” – írta a Twitteren Blashak.

Christine Lambrecht német védelmi miniszter elmondta, hogy Németország támogatást kínál Lengyelországnak az ország légterének biztosításához, a Patriot ütegek segítségével.

A lengyel média értesülései szerint Varsó három egységet vagy hat Ratheon GhostEye és GhostEye-MR radarral felszerelt Patriot komplexumot vásárol. A lengyel sajtó szerint ezek a korszerű rakétaelhárító radarok állítólag 360 fokos körben, rövid és közepes hatótávolságon belül azonnal képesek észlelni az orosz rakétákat. A Ratheon amerikai konszern október végén kezdte meg ezeknek a radaroknak a tömeggyártását.

Kiemelt kép: Patriot légvédelmi rendszer (Fotó: U.S. Army)

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: