KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

ÖSSZESZEDTÜK A PÁRTOK PROGRAMJAIT

NIF: Az eddigi cikkeinkhez több olyan hozzaszólás érkezett, melyek egy REFORMOKAT ígérő és teljesítő párt megalapítását sürgették. Pártot alapítani Magyarországon nem túlságosan nehéz, azonban, hogy a párt alapításnak értelme is legyen, az alapítási okiratokon túl, mivel minden párt azért alapul meg, hogy egyszer hatalomra is kerüljön,  szükségesek még:

  1. -programot összeállítani, mely tartalmazza a párt jellegzetes reformterveit, amiből kiviláglik minden szavazó polgár számára, hogy a párt, amennyiben kormányra kerül, akkor sorsdöntően jobbra fog válni a szavazó élete;
  2. -a párt programját országjárással közismertté kell tenni
  3. -az országjárással egy-időben minél több helyen alapszervezeteket alapítani és a tagok számát rohamosan növelni
  4. -a fentiekhez pénz kell és szakemberek, akik önfeláldozó hazafiak is!

Tehát elsősorban is pártprogram kell. Megtaláltuk az interneten a 2014-es választáson induló 67 pártot.  Ezek közül jó néhányan programot is írtak, kivéve az elnagyképűsödött fideszt, és néhány más ismeretlen pártot, akik nem jutottak el a pártprogram megírásáig.

Gondolom, hogy a NIF olvasói közül csak akadnak néhányan, akik összefognak és megírnak egy komoly pártprogramot. Alább gondoskodtunk a könyvészeti anyagról! A JOBBIK is így indult valamikor. Pénzhez a MIÉP-en keresztül jutottak! Talán az első programhoz is?


A rendszerváltozás 60 indulója óta még sosem állt fel a rajtkőre ilyen sok – 67 – párt! – Programot azonban még messze nem hirdetett az összes. Egyelőre a Fidesz is azok közé tartozik, amelyek tartoznak még választóiknak ezzel a dolgozattal. A tájékozódás megkönnyítése érdekében a VS.hu alábbi listáján minden hozzáférhető pártprogram megtalálható.

Lehet, hogy már sosem derül ki, mit tenne hozzá mindenki jólétéhez a zsombói Magyar Cselekvők Pártja. A szervezetnek annak dacára, hogy már négy évvel ezelőtt is a jelölőszervezetek között volt, nemcsak programja, hanem még fellelhető honlapja sincs. Az ilyesmi azonban ritka. Jelen állás szerint a nyilvántartásba vett 67 jelölő szervezet (a külön és pártszövetségben is nyilvántartottakat csak egyszer számítva, a nemzetiségi önkormányzatokat pedig nem számítva) közül 22-nek nincs nyilvános és bárki által elérhető választási programja. Igaz, ezek közül háromé éppen készül vagy feltöltés előtt áll. A szervezetek közül több, mint például az ellenzéki összefogás öt pártja, valamint a Fidesz és a KDNP közösen állít jelölteket. Utóbbi párosnak sem külön-külön, sem együtt sincs választási programja. A Fidesz későbbre ígért választ a program létét és elérhetőségét firtató kérdéseinkre, a KDNP sajtóosztálya pedig úgy fogalmazott, hogy a korábbi közös programokban eddig is megjelentek a kereszténydemokraták kezdeményezései. Az összefogáson belül külön-külön vagy közösen  – Együtt 2014 és PM – minden pártnak van programja: az MSZP-é hosszú és klasszikus, a DK-é még hosszabb, az Együtté áttekinthető. Állítólag lesz egy külön egységes programja magának az Összefogásnak is. A parlamenti pártok közül hozzáférhető még a Lehet más a Politika programja is. A 86 oldalas dokumentumban a tervezet mellett a párt rövid öndefiníciója és hitvallása is olvasható. Sok kisebb pártnak viszont honlapja, Facebook-oldala, sőt nyilvános elérhetősége sincs, néhány pedig 5-10 sorban elintézi az olvashatatlanul hosszú választási program problémáját. És találtunk olyan pártot is – Seres Mária és szövetségesei -, amelynek éppen az a választási programja, hogy nincs programja. Jogszabályok persze nem kötelezik a választáson induló pártokat programírásra, illetve annak közzétételére, ám a választók részéről elemi elvárás, hogy  számon kérhető ígéreteket kapjanak, hiszen „a szó elszáll”, ha meg még az sincs, az még rosszabb. Az alábbi listán, ahol kattintani tud, ott a hivatkozások a párt honlapjára, blogjára, Facebook-oldalára vagy számunkra megküldött programjára vezetnek. Ahol nem lehet kattintani, ott még nincs program, illetve elérhetőség. Összeállításunk folyamatosan frissül a nyilvánossá váló pártprogramok megjelenésének függvényében!
Ez is érdekelheti:  Trump, Orbán, Putyin: Miért ragaszkodnak a „diktátorok” a békéhez?

VAN NYILVÁNOS PROGRAMJA

A HAZA NEM ELADÓ MOZGALOM PÁRT

VÁLLALKOZÓK SZÖVETSÉGE A REFORMOKÉRT ZÖLDEK PÁRTJA 

PROGRAM SZERKESZTÉS, FELTÖLTÉS ALATT

FKGP – honlap 

MAGYARORSZÁGI CIGÁNYPÁRT (MCP) – honlap 

NINCS NYILVÁNOS PROGRAMJA

CENTRUM ÖSSZEFOGÁS MAGYARORSZÁGÉRT PÁRT

ÉLHETŐ MAGYARORSZÁGÉRT PÁRT
ÉRTÉKTEREMTŐK POLITIKAI ÉRDEKVÉDELMI SZÖVETSÉGE – A KÖZÉP PÁRTJA
FIDESZ-KDNP – Fidesz honlap, KDNP honlap 
HATÁRON TÚLI MAGYAROK PÁRTJA – honlap 
HELYREÁLLITÁS MAGYARORSZÁGI PÁRTJA – honlap 
KERESZTÉNY MAGYAROK SZÖVETSÉGE – Facebook 
MAGYAR CSELEKVŐ PÁRT
MAGYAR NEMZETI PÁRT – Facebook
MAGYAR REALISTA EGYSÉG ÉS BÉKEPÁRT
MAGYAROK MAGYARORSZÁGÉRT PÁRT
MAGYARORSZÁGI SZOCIÁLDEMOKRATA PÁRT – honlap 
MEGÚJULT MAGYARORSZÁGI ROMA ÖSSZEFOGÁS PÁRT – blog
MCF ROMA ÖSSZEFOGÁS PÁRT – blog 
MUNKÁSPÁRT – honlap 
REND, SZABADSÁG, JÓLÉT PÁRT SERES MÁRIA ÉS SZÖVETSÉGESEI – honlap
SZABAD VÁLASZTÓK PÁRTJA – Facebook 
SZOCIÁLDEMOKRATA PÁRT –honlap 
SZÖVETSÉGBEN, EGYÜTT MAGYARORSZÁGÉRT PÁRT (SZEM-NŐPÁRT) – honlap 
TÁRSADALMI SZERZŐDÉS PÁRT
Magyar Kétfarkú Kutya Párt program
Forrás: Facebook/Magyar Kétfarkú Kutya Párt
forrás: http://vs.hu/
NIF vicces pártalapítási javaslata:

Alibaba Párt!

Szavazzatok az Alibaba Pártra!
Csak 40 rablója van!
Garantáljuk, hogy minden kormányzási ciklusunk után a 40 rabló vagyona csak 1 milliárddal fog gyarapodni!!!
 Ugy becsüljük fel, hogy ezzel az egyszerű programmal meg lehetne nyerni a választást! Az embereknek elegük van a gyuvatlanul mohó tolvaj politikusokból!
Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “ÖSSZESZEDTÜK A PÁRTOK PROGRAMJAIT

    1. 1 perce frissítettem, a legvégén van!
      Na akkor lesz csak igazi bruhahahaha!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük