KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orbán Viktor megérkezett az Európai Politikai Közösség moldovai csúcstalálkozójára

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Orbán Viktor csütörtökön részt vesz az Európai Politikai Közösség moldovai csúcstalálkozóján. A tanácskozásra érkezve a magyar miniszterelnököt Maia Sandu moldovai elnök fogadta a bulboacai Mimi-kastélynál. 

Az Európai Politikai Közösség létrehozását Emmanuel Macron francia elnök kezdeményezte annak érdekében, hogy az időszerű politikai kérdéseket az Európai Uniónál szélesebb körben, kötetlenül és rugalmasan vitathassák meg, és lehetővé tegyék az EU-tagállamok szorosabb együttműködését a szervezeten kívüli országokkal.

Az első csúcstalálkozót tavaly októberben tartották, Prágában. Most 47 állam- és kormányfőt hívtak meg a tanácskozásra, és meghívást kapott az Európai Bizottság, az Európai Tanács és az Euópai Parlament elnöke is.

MN; MTI

Kiemelt kép:  A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnököt (b) fogadja Maia Sandu moldovai elnök (j) az Európai Politikai Közösség csúcstalálkozójának kezdetén a bulboacai Mimi-kastélyban 2023. június 1-jén (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: