KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orbán a tűzszünetről és Trumpról beszélt Berlinben, a közönség tapsviharban tört ki (videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Orbán Viktor kedden részt vett egy berlini kerekasztal-beszélgetésen, ahol több olyan kijelentést is tett, amit a közönség nagy tapssal ismert el.

A magyar miniszterelnök többnapos látogatásra érkezett Berlinbe, ahol többek között tárgyalást folytatott Olaf Scholz német kancellárral is. Orbán Viktor kedden jelen volt a Cicero magazin panelbeszélgetésén, ahol hosszan beszélt az ukrán-orosz konfliktusról és annak következményeiről. A német fővárosban tartott beszéde során a kormányfő több témakört is érintett a háborúval és a válsággal kapcsolatban, melyeket a Mandiner EBBEN A CIKKBEN foglalt össze.

Orbán Viktor a beszélgetés 18. percében arról beszélt, hogy a nyugati hatalmak globálisan még nem voltak soha olyan gyengék, mint napjainkban. A miniszterelnök példaként említette, hogy olyan vezető nagyhatalmak, mint India és Kína nem állt az Európai Unió és az Egyesült Államok mellé a szankciós politikában.

Azonnali tűzszünet kell, utána kezdjünk tárgyalni. De ne úgy üljünk le, hogy tudjuk a megoldást, mert nem tudjuk a megoldást. Egy dolgot tudunk: minden egyes nap, ami háborúban van, rosszabb, mint a tűzszünet”

– szögezte le Orbán Viktor, aki azzal folytatta, hogy az európai politikusoknak erőiket a tűzszünetre kell összepontosítaniuk, „nem a hosszútávú okoskodásra”, mert előbbi volna a helyes politikusi magatartás.

A közönség ekkor heves tapsviharban tört ki, mely hosszú másodpercekig tartott.

A kormányfő ezek után részletesen beszélt arról a geopolitikai állapotról, miszerint ezt a válságot nem egy ukrán-orosz, csakis egy orosz-amerikai béketárgyalás tudja lezárni. A miniszterelnök elmondta, hogy Joe Biden túl messzire ment, hiszen rendkívül erős kijelentéseket tett Putyinról, „ahonnan nagyon nehéz visszatáncolni”.

A nézők a beszélgetés 22. percében folytatták a tapsolást, mikor Orbán Viktor leszögezte:

a béke reményének neve Donald Trump.

A teljes beszélgetést alább tekinthetik meg:

 

Kiemelt kép: BRITTA PEDERSEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Mandiner

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: