Németország leállította a megmaradt nukleáris kapacitásának a felét 📺

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egykor 26 atomerőművük volt, 2021 végére maradt 6, most már csak 3 van, amit 2022 végén úgyszintén leállítanak

Németország bezárta 3 legújabb és legjobb atomerőművét, amivel több mint 4050 MW villamos energia tűnik el Észak-Európa villamosenergia-hálózatából. A 4050 MW pedig megfelel Dánia évi villamosenergia-fogyasztásának, másképp fogalmazva ez volt Németország áramfejlesztésének a 7 százaléka.

„Kinek mit intézett a kormánya” – Orbán Viktor szavaival élve. Miközben egekben a villamos energia és a gáz ára, miközben a német katasztrófavédelem áramkimaradásokkal fenyegeti a lakosságot, ők önként kapcsolják le az áramfejlesztő kapacitásaikat. Olyan ez, mintha egy lélegeztetésre szoruló beteg kihúzná a konnektorból a saját lélegeztetőgépét… A német autógyárak pedig menekülnek, és Németország helyett máshol hoznak létre új munkahelyeket. Magyarország ideális befektetési célország, hiszen nálunk van minden: van viszonylag jó vasúti és közúti infrastruktúra, alacsonyak az adók, van jó munkaerő, van olcsó energia, és van egy kormány, amely partner a beruházásokban. Ezért (is) a válság ellenére is nálunk az egyik legalacsonyabb a munkanélküliségi ráta. Az Opel, az Audi és a Mercedes után gyárat épít Debrecenben a BMW.

A németek közben szenet bányásznak és égetnek, súlyosan szennyezve a környezetet, a franciáktól vásárolnak atomerőművekben termelt áramot, a dráguló, történelmi rekordokat döntögető gázárakra úgy reagálnak, hogy felfüggesztik az Északi Áramlat II. engedélyezését, a lakosságnak és a német vállalatoknak meg emelik az árakat. Ettől biztos, hogy nem lesz versenyképes Németország, és ez még csak a probléma fele! Mivel az európai országok gazdaságai millió szálon kapcsolódnak egymáshoz, a dráguló energia miatt dráguló német termékek hatását megérzi mindenki. Németország ezzel a politikával nem csak magának, de az egész uniónak okoz gazdasági károkat!

Nem fogjuk megköszönni.

szamadatok.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük