KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Németország leállította a megmaradt nukleáris kapacitásának a felét 📺

Egykor 26 atomerőművük volt, 2021 végére maradt 6, most már csak 3 van, amit 2022 végén úgyszintén leállítanak

Németország bezárta 3 legújabb és legjobb atomerőművét, amivel több mint 4050 MW villamos energia tűnik el Észak-Európa villamosenergia-hálózatából. A 4050 MW pedig megfelel Dánia évi villamosenergia-fogyasztásának, másképp fogalmazva ez volt Németország áramfejlesztésének a 7 százaléka.

„Kinek mit intézett a kormánya” – Orbán Viktor szavaival élve. Miközben egekben a villamos energia és a gáz ára, miközben a német katasztrófavédelem áramkimaradásokkal fenyegeti a lakosságot, ők önként kapcsolják le az áramfejlesztő kapacitásaikat. Olyan ez, mintha egy lélegeztetésre szoruló beteg kihúzná a konnektorból a saját lélegeztetőgépét… A német autógyárak pedig menekülnek, és Németország helyett máshol hoznak létre új munkahelyeket. Magyarország ideális befektetési célország, hiszen nálunk van minden: van viszonylag jó vasúti és közúti infrastruktúra, alacsonyak az adók, van jó munkaerő, van olcsó energia, és van egy kormány, amely partner a beruházásokban. Ezért (is) a válság ellenére is nálunk az egyik legalacsonyabb a munkanélküliségi ráta. Az Opel, az Audi és a Mercedes után gyárat épít Debrecenben a BMW.

A németek közben szenet bányásznak és égetnek, súlyosan szennyezve a környezetet, a franciáktól vásárolnak atomerőművekben termelt áramot, a dráguló, történelmi rekordokat döntögető gázárakra úgy reagálnak, hogy felfüggesztik az Északi Áramlat II. engedélyezését, a lakosságnak és a német vállalatoknak meg emelik az árakat. Ettől biztos, hogy nem lesz versenyképes Németország, és ez még csak a probléma fele! Mivel az európai országok gazdaságai millió szálon kapcsolódnak egymáshoz, a dráguló energia miatt dráguló német termékek hatását megérzi mindenki. Németország ezzel a politikával nem csak magának, de az egész uniónak okoz gazdasági károkat!

Nem fogjuk megköszönni.

szamadatok.hu

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük