Figyelem! - Fontos nemzeti kezdeményezés az ENSZ illetékes fórumaihoz kárpátaljai honfitársaink védelmében

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Német külügyminiszter: Az uniós országok háborút folytatnak Oroszország ellen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Annalena Baerbock német külügyminiszter a tankok Kijevbe szállítása mellett érvelve kijelentette, hogy az uniós országok háborút folytatnak Oroszország ellen. Amerikai és uniós tisztviselők korábban mindent megtettek, hogy letagadják az ukrajnai konfliktusban való részvételüket.

„És ezért már az elmúlt napokban azt mondtam – igen, többet kell tennünk Ukrajna megvédéséért. Igen, többet kell tennünk a tankok terén is”

mondta Baerbock kedden az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésén tartott vitán.

“De a  legfontosabb az, hogy ezt együtt tegyük, és ne egymást hibáztassunk Európában, mert Oroszország ellen vívunk háborút és nem egymás ellen.”

Míg Olaf Scholz kancellár ugyan támogatta Ukrajnát, de igyekezett a közvetlen konfrontációt elkerülni Oroszországgal, addig koalíciós partnere, Baerbock másképp állt a helyzethez. A német média szerint az ő Zöld Pártja erőltette a Leopard 2 tankok Kijevbe küldését, és végül sikerült rákényszerítenie Scholzot, hogy ebbe beleegyezzen. Christine Lambrecht korábbi védelmi miniszter vonakodott tankokat küldeni Ukrajnába, majd le is mondott.

Nem ez az első alkalom, hogy Baerbock éles kijelentéseket tesz az ukrajnában zajló eseményekkel kapcsolatban. Prágában egy EU-találkozón azt bírta mondani, tavaly augusztusban, hogy nem számít, mit gondolnak a választói, ő akkor is Ukrajnát fogja támogatni.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: