KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Nem várt fordulat: A FIFA és az UEFA kilátásba helyezte, hogy felfüggesztik az ukrán labdarúgó szövetség tagságát

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Abban az esetben döntenek így, ha az ukránok az eddigi elnököt, Andrij Pavelkót leváltják.

A Nemzetközi (FIFA) és az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kilátásba helyezte: felfüggeszti az ukrán szövetség (UAF) tagságát, ha az eddigi elnököt, Andrij Pavelkót leváltják, és helyébe a korábbi aranylabdás játékost, Andrij Sevcsenkót ültetik. Az elnökcsere megvalósítását – virtuális választás formájában – keddre időzítette az UAF, s erre a lépésre érkezett az erőteljes figyelmeztetés a világfutball vezető szervezeteitől – írta az insidethegames.biz portál.

 A nemzetközi eltiltással való fenyegetésről Oleg Protaszov, az UAF-nak egy korábbi, ugyancsak kiváló válogatott futballistából lett alelnöke adott hírt Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében. Az UAF-vezetés Pavelko leváltását célzó rendkívüli ülésének összehívását megelőzte az elnök múlt havi letartóztatása, amelyet – a portál beszámolója szerint – az ukrán hatóságok olyan vádak alapján hajtottak végre, hogy a szövetség első embere visszaélt a nemzetközi segélyalapokkal,

elsikkasztotta a kijevi futballisták pénzét, elpazarolta a futballpályák építésére szánt költségvetési pénzeket.

A büntetőeljárást már megkezdték az UAF elnöki tisztét 2015 óta betöltő, 47 éves Pavelko ellen, aki 10 millió hrivnya (mintegy 100 millió forint) óvadék ellenében szabadlábon védekezhet – írta a portál.

Az eset az azért is érdekes, mert a februári orosz-ukrán háború kitörését követően Oroszországot kizárták a vb pótselejtezőiből, Ukrajna azonban játszott, és túl is jutott Skócián, de aztán a másik brit csapat, Wales megállította. Ennek ellenére az ukránok a végletekig ragaszkodtak a szerepléshez, hetekkel a vb nyitánya előtt például Irán kizárását követelték, hogy a helyükön bejussanak.

Legutóbb pedig akkor írtunk az ukránokról, mikor a vasárnapi vb-döntő előtt a FIFA nem engedte leadni Zelenszkij beszédét.

(MTI, Mandiner)

Ez is érdekelheti:  Zelenszkij elnöki dührohamai: kiabál a tábornokaival

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük