MSZP-s politikus nyílt levele Navracsicshoz és Lázárhoz az egyházügyi törvény miatt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Nyílt levélben fordult Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszterhez és Lázár János Fidesz-frakcióvezetőhöz az MSZP egyik politikusa; Nyakó István szerint az Alkotmánybíróság (Ab) által megsemmisített egyházügyi törvény ismételt elfogadása újra alkotmányossági aggályokat vet majd fel.

    Az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának MSZP-s tagja szerdán, az MTI-hez is eljuttatott levelében emlékeztetett arra, hogy az Ab hétfőn közjogi érvénytelenség miatt megsemmisítette a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló törvényt.

    A szocialista politikus szerint a jelen helyzet lehetőséget teremt a kormánynak és a kormánypárti frakcióknak arra, hogy az érintett egyházakkal és vallási közösségekkel konzultálva, egy megalapozott, komoly társadalmi támogatottságot élvező javaslatot terjesszenek elő… Ugyanakkor – folytatja – a kedden kézhez kapott napirendi javaslat szerint a kormány vagy kormánypárti képviselők már csütörtökön az Országgyűlés elé terjesztik az egyházügyi törvényt.

    „Úgy gondolom, hogy ez az eljárás ismét olyan problémákhoz vezet, amely a törvény legitimitását megkérdőjelezi, hazánk nemzetközi megítélését sérti, és nem utolsó sorban újra alkotmányossági aggályokat vet fel” – hangsúlyozta.

    Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn jelentette be, hogy a Fidesz a két ünnep között is parlamenti ülést kezdeményez, így az új egyházügyi törvényjavaslatot legkésőbb szerdán benyújtják, az általános vitát csütörtökön, a részletes vitát december 28-án tervezik megtartani, az új jogszabályról pedig december 30-án szavazhat az Országgyűlés.

Forrás: MTI

Kommentár:

Szinte kabaréba illő, ahogy az az MSZP aggódik az egyházakért és a vallásszabadságért, melynek tagjai az egyházakat és a vallást üldöző MSZMP-ből vannak, s maga a párt is az MSZMP jogutódja. Mint ha már nem is élnének (élnénk) azok, akik még bőrükön érezték a hitük megvallásából és gyakorlásából fakadó hátrányos megkülönböztetéseket, netán üldöztetéseket. Jómagam is megéltem, hogy azért nem vettek fel – helyhiányra hivatkozva – az elsőként megjelölt középiskolába (színkitűnő bizonyítvánnyal!), mert káderlapomon szerepelt, hogy „klerikális, kispolgári család gyermeke”. A másodikként megjelölt iskola igazgatója (aki egy becsületes ember volt) elképedve mondta: „Egy színkitűnő gyereket nem vesznek fel? Elképesztő. Én természetesen felveszem”. A rosszindúlatú általános iskolai igazgatóm ezzel csupán azt érte el, hogy a gimnázium igazgatója személyes figyelemmel kísérte a négy éven át tanulmányaimat, s utat nyitott nekem az egyetemi felvételre. Hiába, a Gondvidelés működik!

De az, hogy az MSZP áll ki az egyházak mellett, nem vet jó fényt az egyházakra. Csodálkozom, hogy a nagy egyházak vezetői nem utasítják el a bolsevik-kommunisták képmutató aggódását. Az efféle „barátok” rossz fényt vetnek az emberre.

Czakó István

A hírt és a kommentárt beküldte: Czakó István

(Nemzeti InternetFigyelő)

0 thoughts on “MSZP-s politikus nyílt levele Navracsicshoz és Lázárhoz az egyházügyi törvény miatt

 1. Kérdés, hogy mindez OV mániás fázisa vagy (ajzó)szer-bevétele miatt történik?
  Mindenképpen rossz azonban – és főleg nem demokratikus – hogy egy személy lelki habitusa vagy betegsége miatt egy egész párt, egy egész nép szenvedhet hátrányt. Krisztus nélkül nincs antikrisztusok sora?
  A demokrácia a királysággal szemben azért volt indokolt, hogy a biológiai degeneráció ne hasson egy ország irányításában.
  Ezzel szemben a 20. század megmutatta, hogy a demokrácia nagyon is alkalmas még akcentuált személyiségek, psychoapathák, szenvedélybetegek vagy épp psychotikusok (őrültek) hatalomba eresztésére.
  És senki nem mondja ki, hogy a „király meztelen” (Andersen), – inkább szenved milliónyi ember -, pedig van elég humán művelétségű és tapasztalatú ember: psychiater, psychologus, tanár, író, bíró, rendőr, vámos stb., aki megtehetné.
  Sólyom László nem látta, hogy Gyurcsány mániás, akit állítólag dr. Göncz Kinge miniszter – külügy-miniszterségért – kezelt?
  Az egyház vezetése sem tud mit kezdeni az őrültekkel: egyeselet máglyára küldött,. másokat oltárra emelt.

 2. Azért azt látni kell, hogy a hazai katolikus klerikátus az elmúlt néhány évben erősen erodálódott és politizálni kezdett. Mindamellett gyakorló katolikus hívőként élem mindennapjaimat bigottság és fanatizmus nélkül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük