KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Most minden szem Orbán Viktorra szegeződik az EU-ban!

Jelen pillanatban Orbánnál senki sem fogalmaz meg élesebb kritikát Ukrajna csatlakozási kísérletével kapcsolatban.

Orbán Viktor nemrég Ukrajnát a világ egyik legkorruptabb országának nevezte a Le Point nevű francia lapnak adott interjújában. Az interjú nem kevés port kavart azon államok körében, amelyek viszont elkötelezettnek látszanak Ukrajna EU-csatlakozása mellett.

A POLITICO szerint többek között Alexander De Croo belga miniszterelnök sem ért egyet Orbánnal ebben a kérdésben.

Jelen pillanatban Orbán Viktornál senki sem fogalmaz meg élesebb kritikát Ukrajna csatlakozási kísérletével kapcsolatban.

A Le Point szerint a magyar miniszterelnök kitart az álláspontja mellett, és „rossz döntésnek” nevezte az EU-s csatlakozási tárgyalások megkezdését Ukrajnával kapcsolatban, illetve  „sokkal több előkészítő munkát” javasol. Orbán szerint Ukrajna még mindig nem áll készen az EU-csatlakozásra, ellentétben az Európai Bizottság állításával.

A korrupció továbbra is Orbán egyik fő aggodalma Ukrajnával kapcsolatban, emellett szerinte nem várt gazdasági következményei is lennének a csatlakozásnak.

Ha hagyjuk, hogy ez az [ukrán] mezőgazdaság bekerüljön az európai mezőgazdasági rendszerbe, akkor másnap tönkre fogja tenni

 – mondta Orbán Viktor a Le Pointnak. „A mezőgazdasági támogatási rendszerünk átalakítása nélkül nem engedhetjük be őket. A következmények szörnyűek lesznek” – tette hozzá. Ehelyett Orbán „stratégiai partnerségi szerződést” javasolt az EU–Ukrajna-együttműködés szintjének emelésére, anélkül, hogy felajánlotta volna az EU-tagságot.

De Croo szerint jobb lenne, ha a tagállamok szemtől szemben beszélnék meg a dolgot, a sajtón keresztül való üzengetés és nyílt levelek írása helyett.

Ezzel együtt jelenleg minden szem Orbán Viktorra szegeződik az Unióban, mivel a vétó belengetése miatt befuccsolhat szerda-csütörtöki csúcstalálkozó – írja úgyszintén a POLITICO.

Mandiner

Kiemelt képen: Orbán Viktor és Emanuel Macron / Nicolas Economou/NurPhoto via Getty Images

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük