KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Morvai Krisztinának kell Gaudi-Nagy szakértelme

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Dr. Morvai Krisztina és Dr. Gaudi-Nagy Tamás

Morvai Krisztina arra a sajtóértesülésre, hogy Gaudi-Nagy Tamást magával viszi-e Brüsszelbe szakértőként, vasárnapi sajtótájékoztatóján úgy felelt: ő maga sem él Brüsszelben, az azonban lehetséges, hogy szakértői tanulmányok megírására felkéri majd a volt országgyűlési képviselőt, mert kiváló munkajogi szakértőnek tartja.

Gaudi-Nagy Tamás kiegészítése a hírhez:
„Szakember és hazafi vagyok, egyszerre  mindkettő és ez a kívánatos.”

Ezúton köszönöm Neked Krisztina a baráti, bajtársi kiállást és, hogy nem hagyod magadat provokálni és vakvágányra vinni. Ez különösen jól esik, akkor amikor  hisztérikus és figyelemelterelő támadások kereszttüzébe kerültem a földvédő nemzeti ellenállás meghirdetése miatt. Természetesen a munkajog mellett más jogterületeken is, például az emberi jogok, különösen kisebbségben élő nemzeti közösségek jogai és alapvető politikai szabadságjogok, polgári jog, különösen fogyasztói jogok, nemzetközi köz- és magánjog terén is számíthatsz szakmai támogatásomra. Bár kvalitásainkkal még legdühödtebb ellenfeleink is tisztában vannak, azonban most  kampánycélból megpróbálnak engem egy semmihez nem értő dühöngő, ismerethiányos  őrültként beállítani, ezért – bár jelentős körben ismert, de mégis – egy rövid metszetet kívánok adni e helyen a jogi és politikai kompetenciáimról. Arról van szó, hogy – ahogy Te is –  szakember és hazafi is vagyok, egyszerre mind a kettő és ez a kívánatos. Ha egy közéleti emberből az egyik hiányzik, akkor már baj van. Manapság sok ilyen „bajt” látni.

2001 óta rendelkezem Európa jogi szakjogászi minősítéssel és már közel 20 éves joggyakorlattal rendelkező jogász (ebből 16 év ügyvédi praxis egyéni ügyvédként) vagyok. A magyar Országgyűlésben 4 igen aktív évet eltöltött  képviselő voltam. Itt  két bizottságban, egyrészt az emberi jogi, másrészt az év minden 3. napján ülésezett alkotmányjogi-, igazságügyi- és ügyrendi  bizottságban dolgoztam, de több eseti és albizottságban is,  pl.: devizaeladósodást vizsgáló  és a 2002-2010 közötti politikai szabadságjogi állami jogsértéseket vizsgáló albizottságokban. 72 órányi felszólalásom volt, 706 nem önálló és 133 önálló indítványom, amelyek közül több eredményre vezetett és a javaslatomra jött létre évi 50 millió forintos kerettel 2012-től az elcsatolt területeinken élő honfitársaink jogvédelmét szolgáló Kárpát-medencei Magyar Jogsegélyszolgálat Kisebbségi Jogvédő Intézet néven.

Az emberi jogok európai szintű parlamentközi védelmezésére hivatott 47 tagállamot tömörítő Európa Tanács (ET) Parlamenti Közgyűlésében és az ottani Jogi és Emberi Jogi Bizottságban  4 aktív évet dolgoztam végig a magyar delegáció tagjaként, mind a 16 egyhetes ülésszakon részt vettem, közel 100 felszólalásom és számos magyar önrendelkezési törekvéseket szolgáló előterjesztésem, módosító javaslatom, akcióm volt. (Innét elérhető a 4 év minden ülésszakán kifejtett minden tevékenységem összefoglalója). A legbüszkébb arra a határozatra vagyok, amely – Kalmár Ferenccel közös – módosító javaslatom nyomán 2011 októbere óta kötelezi a tagállamokat arra, hogy biztosítsanak a területükön kisebbségi számban élő nemzetiségek számára területi autonómiát. Ezért a Székely Nemzeti Tanács Gábor Áron díjban részesített minket2012-ben.

Ha összeszámítjuk az Országgyűlésben és az ET Parlamenti Közgyűlésben kifejtett munkámat, felszólalásaimat, akkor egyértelműen a 2010-2014 közötti ciklus legaktívabb képviselője voltam, kimutatható eredményekkel:
– országgyűlési tevékenység főbb eredményeinek összefoglalója
– az ET Parlamenti Közgyűlés eredményeinek összefoglalója

Az Európai Parlament  döntéshozatali folyamatait és működését jól ismerem, a szavazólisták elkészítésében gyakorlott szakértőnek és a magyar önrendelkezés előmozdítása ügyében tapasztalt lobbistának számítok, összességében tehát az európai és hazai politikai arénát jól ismerő politikai tanácsadói feladatok ellátására is képes vagyok.

Az emberi jogok terén kiválóan tudom hasznosítani a nemrég 10. születésnapját ünnepelt Nemzeti Jogvédő Szolgálatunk (www.njsz.hu, szervezetünknek Te is megbecsült tagja vagy) ügyvezetőjeként végzett munkám és kollégáim (pl. Grespik Lászlónak a gyülekezési jog terén kifejtett) munkásságának tapasztalatait. Erről szóló összefoglaló könyv, a „Jogvédők a nemzet szolgálatában” minden tartalmaz, a könyv még megszerezhető irodámban. A csúcspontot a jelentős részben fideszes tüntetőket is bedaráló 2006 őszi rendőrterror miatti büntető ügyek, kártérítési ügyek és elkövetők felelősségre vonását célzó sértetti képviseleti ügyek jelentették. (Összefoglaló közös 2006-os dokumentumfilmünk, a „Res iudicata” itt látható)
Emellett a Civil Jogász Bizottság emberfeletti jog és igazságfeltáró munkájában is részt vettem Veled együtt a Te meghívásodra.(A 2006-os jogvédelem miatt a Fidesz pártalapítványa már akkor is a megosztás szándékával csak engem – Ékes Ilonával megosztva – Polgári Magyarországért díjban részesített. Orbán Viktor  a laudációjában akkor még így fogalmazott:”hogy a magyarság védelmének magasztos elvét és a jogászi precizitást egyesítem” tevékenységemben, amellyel annyi jogfosztotton segítettem. Akkor még a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap is csak hozsannákat közölt rólunk. Akkor azt diktálta a politikai érdek, most ezt. Hiába változnak az idők.

Az általam és nemzeti jogvédő kollégáim által ellátott több száz nemzeti jogvédő üggyel az alapvető politikai szabadságjogok és nemzeti közösségekhez tartozó emberek jogainak védelmezése körében a joggyakorlatot jelentősen sikerült érdemben jó irányba  alakítani, különös tekintettel a politikai koncepciós célzattal személyes szabadságuktól megfosztott személyek kártérítése és kártalanítása terén. Ennek lehetősége az Alaptörvénybe módosító javaslatom nyomán került bele.

Szóval dióhéjban ennyit a szakmai képességeimről. Jellemző, hogy ezt tőlem a kampányhisztériában persze leginkább olyan lakájlelkű egyének próbálják elvitatni, mint a szánalomra méltó Bayer Zsolt saját magát minősítő végtelenül primitív, hazug és alpári cikkében, aki a baloldal után, most a Fidesz elvtelen bértollnokaként szolgál.
Hogy mérhetők össze ezek a percemberkék a mi évtizedes jogvédő tevékenységünkkel ? A választ minden értelmes ember tudja.
A kutya ugat (mostanában elég sok és elég korcsok) a nemzeti jogvédelem karavánja pedig halad. A Nemzetért, mert csak ez számít.

http://www.gaudinagytamas.hu/

Nemzeti InternetFigyelő

0 thoughts on “Morvai Krisztinának kell Gaudi-Nagy szakértelme

  1. Köszönet a példaértékű munkájukért! Kár, hogy nem ilyen emberekkel van zsúfolásig a parlament.Békés és gazdag ország lehetnénk, ha mindenki így végezné a dolgát, ahogy Ők ketten!
    Szakács Kata

  2. Maximális tiszteletem Morvai Krisztinának és Gaudi úrnak.Szakacs Kata véleményével maximálisan egyet értek.kal

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: