MONEYPULÁCIÓ – BELLA ÁRPÁD AJÁNLJA

bella-arpad_ajanlo

A szabadság madarát már régen kalitkába zárták. Ma már a tollait nyirbálják, hogy a rácsok között is csupán vergődni tudjon. És ha valaki ezt eddig nem vette volna észre, az nagy valószínűséggel annak a médiának a rabja, amit betuszkoltak a kalitkába. Mert a kalitkában a madár mellett biztosan ott van egy tévékészülék.

rendszervaltas-elott-es-utan

Ez a könyv, amit az Olvasó a kezében tart, nem egy mindennapi alkotás. Kitűnően ábrázolja a jelenkor valóságát és elemzi azt a jövőt, aminek szabadságkurtító elemei már ma is jelen vannak életünkben. Teszi ezt úgy, hogy pont azt a médiát használja fel, mely által a cél magának az egyénnek a kifosztása mind anyagilag, mind szellemileg. Ne tudj, ne láss, de leginkább ne gondolkodj! De, ha véletlenül mégis gondolkodóba esnél, hát kételkedj. Méghozzá saját következtetéseidben. Légy bizonytalan, mert így leszel irányítható tömegember.

Szabó László könyve egy kitűnő elemzése is egyben annak a nagyfokú és tendenciózus szellemi manipulációnak, melynek minél hatásosabbá tételéért semmi sem számít. A pénz meg végképp nem. Erre a célra ebből bőven van, sőt egyre több és több lesz, mert a tömegember-gyártás manipulációját éppen maga a tömegember teremti meg úgy, hogy önmaga azt észre sem veszi.

1990_2011-tv

A könyv szerzője a média világából számtalan idézetet hoz, akár filmekből, akár médiaszereplőktől, majd ezeket az idézeteket elemzi, hogy gondolkodóba ejtse az olvasót. Következtetései olykor drámaiak, de logikusak. A probléma akkor van, ha az olvasó meghökken ezen. Igen meghökken, és ez nem a szerző hibája, hanem az olvasóé, akinek lehetősége lesz ezáltal rádöbbennie arra, hogy sikerült-e már belőle is tömegembert gyártani, vagy esetleg él még benne az önálló gondolkodás és kérdés-megfogalmazás ösztönös igénye.

Aki szeret önállóan gondolkodni, annak élmény lesz a könyv olvasása, de kiemelten ajánlható közép- és felsőfokú tanulmányaikat végző fiataljainknak, hiszen éppen ők azok, akik ennek a manipulációnak a legveszélyeztetettebb korosztályához tartoznak.

Bella Árpád

vissza az ajánlók oldalára

vissza a kezdőoldalra

Kapcsolódó cikkek