Mire képes a Nyugat a krími népszavazás megzavarásához?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
© Fotó: blacksea-crimea.comMár csak egy hét van hátra a krími népszavazásig. Az autonómia sorsdöntő lépés előtt áll: csatlakozzon Oroszországhoz vagy maradjon Ukrajna része és terjessze ki a hatáskörét.
Továbbá Szevasztopol a népszavazást követően Oroszországhoz csatlakozhat külön egységként. Eközben Julia Timosenko volt ukrán miniszterelnök kész gerilla háborút folytatni a félszigeten, a nyugati országok pedig szankciók bevezetésével fenyegetik Oroszországot.
Krím és Szevasztopol javában készül a népszavazásra: felállítják a szavazóhelyiségeket, ellenőrzik a szavazók listáit, másfél millió szavazólapot nyomtatnak ki. A félsziget egy különálló város sorsa március 16-án dől el.
Eközben Ukrajnában komoly harc folyik az orosz nyelvvel szemben már az interneten is. A parlament által kinevezett ügyvezető elnök, Alekszander Turcsiniv elrendelte az összes ukrán állami hatóságnak, hogy blokkolják a honlapjaik orosz nyelvű változatait.
A közvélemény-kutatások szerint Krím és Szevasztopol lakosainak többsége Oroszországhoz szeretne csatlakozni. Amennyiben a referendum megerősíti ezt, úgy egy hónapon belül egyből két térség kerül orosz joghatóság alá – közölte Vlagyimir Konsztantyinov, az Autonóm Köztársaság Legfelsőbb Tanácsának elnöke:
Biztos vagyok ebben: végeztünk közvélemény-kutatást ebben az irányban: a krími lakosok már másik ország állampolgárainak érzik magukat, a szülőhazájuk állampolgárainak. Sehova se utazva, újra hazatértünk. Az Ukrajnában eltöltött 22 év alatt folyton a függetlenségünkért harcoltunk, a nyelvünkért, a kultúránkért, a hőseinkért.
Orosz ajánlásra az autonómia nemzetközi megfigyelőket hívott a referendumra, hogy meggyőződhessenek a szavazás átláthatóságáról és törvényességéről. A külföldi megfigyelők azonban sajnos így is torzíthatják a valós helyzetet a Krím-félszigeten – jegyezte meg Vlagyimir Konsztantyinov.
A népszavazás megakadályozására szólítja fel a Nyugatot Julia Timosenko volt ukrán miniszterelnök. Ő ragaszkodik ahhoz, hogy fokozott nyomást gyakoroljanak Moszkvára és már össze is állította azokat a gazdasági szankciókat, amelyeket az EU-nak és az USA-nak, véleménye szerint, be kell vezetniük Oroszországgal szemben. Timosenko emellett gerilla háborúval fenyegetőzik a Krím-félszigeten, amennyiben a régió Oroszország mellett dönt.
A hagyományok szerint Washington ürügyet vár a háború kirobbantásához. John Kerry amerikai külügyminiszter Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel folytatott telefonos beszélgetése során kijelentette, hogy Krím Oroszországhoz való csatlakozása bezárja a diplomácia ajtaját.
Oroszország Hangja

0 thoughts on “Mire képes a Nyugat a krími népszavazás megzavarásához?

 1. Elég érdekes az eu hozzá állása! Amikor a szőröstalpúak Gyulafehérváron csinálták a az elszakadási nagygyűlésüket a Magyar Államvasút szállította a bocskorosokat a helyszínre most meg tűzzel-vassal megakarják akadályozni a demokrácia kiteljesedését! Azóta se állították helyre az egységét és függetlenségét! Érdekes ez valamilyen oknál fogva nem számít a demokrácia helyre állításának, a megszállás nem zavarja őket! A demokrácia addig tart a „művelt” nyugatnál amíg gyarmati sorba való „önkéntes” belépésről szól! Utálom a ruszkikat, de jelen esetben nekik szurkolok a kannibál eu-val szemben! AZ eu ezerszer aljasabb mint a kgst volt!
  kató rudi

 2. Érdekes, hogy az „új kormány” első intézkedései közt a magyar nyelv betiltása volt Kárpátalján és most fő feladat az orosz nyelv betiltatása Ukrajnában. Úgy tűnik, hogy első sorban etnikai feszültségek keltése a „kormány” célja. Ez a „forradalom” rendkívüli módon hasonló a szíriai, líbiai stb. „forradalmakhoz” – ahol a fennálló államrend megingatása vagy megdöntése után káosz következett: százezrek haltak meg a nyugat által pénzelt „forradalmi harci játékokban”, majd nagy tömegek veszítették el mindenüket, országaikat romba döntötték és kifosztották.
  Sikerülni látszik az amerikai „buli”: megszerezni Ukrajnát szőröstül bőröstül, természeti kincseit, földjét, javait. Nem sok jó vár az ukrán népre. Ők egy olyan dologhoz csatlakoznak, még mit sem sejtve, amiről mi már a bőrünkön kitapasztaltuk, nem igazán az, amit szerettünk volna… Mi már tudjuk, hogy ez még annál a rossznál is lényegesen rosszabb, mint ami volt. Csöbörből vödörbe kerültünk, miközben maradék javaink egésze kivándorolt hazánkból és gyarmattá váltunk… Szerintem Ukrajnára sem vár sokkal derűsebb jövő.
  Nagy Péter

 3. ID: Mire képes a Nyugat a krími népszavazás megzavarásához?
  Vajon mit takar a nyugat kifejezés?
  Ez olyan kifejezés mint a nemzetközi nagytőke?
  Mert azt már tudjuk kit takar.
  Tehát a hír:
  A zsido GYARMAT USA ELLOPTA UKRAJNA ARANYTARTALÉKÁT
  Március 6-ről 7-ére virradó éjszaka leple alatt, – egyszerűen ellopták az amerikaiak, Ukrajna utolsó aranytartalékát.
  Az alábbi eseményekről a kijevi repülőtér dolgozói tájékoztatták az “Iskra News.info” szerkesztőségét:
  “Kijevben, a “Boriszpol” repülőtéren, március 7-én, hajnali 2 órakor, – egy előre kijelölt kifutópályára érkezett egy regisztrált amerikai szállító repülőgép. Itt már várta a gépet 4 páncélozott furgon és 2 Volkswagen tehermikrobusz, – melyek rendszáma hiányzott.
  A hír valóságtartalmát az NCK sem megcáfolni, sem pedig megerősíteni nem tudja!
  A gépjárművekből 15 fekete egyenruhás, testpáncélt és maszkot viselő fegyveres szállt ki, némelyiküknek gépfegyvere is volt. – Ezek a fegyveresek, a két várakozó gépjárműből a beálló repülőgép gyomrába pakoltak át 40, azaz; negyven, – súlyos ládát melyek, mint később kiderült; Ukrajna végső aranytartalékát rejtették.
  Mikor végeztek, ezt követően egy titokzatos férfi érkezett a géphez. Mire a rendszám nélküli autók sietve elhagyták a kifutópályát, majd a gép azonnal szabad jelzést kapott a toronytól, – s rögtön fel is szállt.
  A kijevi repülőtér dolgozói, – akik látták ezt a titokzatos “speciális műveletet”, – azonnal jelentették ezt a Boriszpol repülőtér vezetésének – melyre azt a választ kapták; “Erősen ajánlatos nem beavatkozni mások dolgaiba!”
  Később a szerkesztőséget arról tájékoztatta egy egykori magas rangú minisztériumi tisztviselő, hogy; Ukrajna “új vezetői” az ország teljes aranytartalékát, – az Egyesült Államokba szállíttatták.”
  Finoman persze így is lehet nevezni azt a szemérmetlen lopást, mellyel az USA eltulajdonította az ukrán nemzeti vagyon utolsó tartalékát. – A magukat “új kormánynak” nevezett latrok segítségével, – kik biztosan megkapják ezért júdáspénzüket.
  De nem biztos, hogy ezt a 30 ezüstöt élvezni is tudják majd, – mert ha ha beköszönt az éhínség, melyet a maradék arany egy időre mérsékelhetett volna, – saját népük fogja őket ízekre tépni.
  Eddig a hír.
  De egy bizonyos a forgató könyv nem változik, a gyarmatosítás levezénylésében Magyarországon is így kezdték itt surányi györgynek hívták a júdást Ukrajnában meg tyimosenkonak.
  REMÉLEM júdás SORSA VÁR MINDKETTŐJÜKRE!!!
  A felbujtó parazitákra és sábeszgojaikra meg nem különben!!!
  Hagymási Zsuzsanna

 4. Lám a soviniszták mincenütt egyforma idióták, a mi sovéneink ezt csak akkor veszik észre, ha ellenünk követik el.
  Kaldi Jóuzsef

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük