KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Miért foglalkozunk kiemelten az erdélyi magyarság ügyeivel, sorsával? Orbán Viktor teljesen feladta Erdélyt!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

BEKÉZÉS

 Olvasóinknak felhívjuk újra a figyelmét, hogy az erdélyi magyarság még ekkora veszélyben nem volt eddig, mint most. Ugyanis Orbán Viktor teljesen feladta Erdélyt! A pusztulóan fogyatkozó anyaországi magyarság pótlására az erdélyi magyarságot akarja betelepíteni. Ahelyett, hogy a gyermekvállalás buzdítására alapos programot dolgoztak volna ki, Orbán Viktor ezt tartja a helyes megoldásnak: kiüríteni Erdélyt.

Ezt a nagyszabású programot komájára, Szász Jenőre bízta (Erdélyben árulónak tartják, aki Basescuval koccintgatott és az autonómia kikiáltását ott bojkottálta, ahol tudta.), akinek ebből a célból “Nemzetstratégiai Intézetet” is alapított. A románok szívesen rájátszanak erre a tervre és “biztatják” az erdélyi magyarságot, különösen a székelységet, az ország mielőbbi elhagyására. Erre utal az is, hogy a nyár óta rengeteg magyar polgármestert, politikai képviselőt tartoztattak le, mondva csinált ürüggyel. Jelenleg az erdélyi HVIM-eseket kiáltották ki terrorista szervezetnek. Az egyiknél -Beke Istvánnál- találtak is, a brutálisan fellépő feketemaszkos terrorelhárítók, karácsonyra vásárolt csillagszórókat, és szilveszterre vásárolt petárdákat. Így kíván a román ultra-sovén sajtó boldog karácsonyt a magyaroknak: Bekéznek.

A román politikai bulvársajtó még egyszer alaposan felveri a Beke-ügy habját, hadd dagadjon tőle a román-magyar barátság. Következzen a román cikk fordítása:

Beke István megpróbálta átverni az ellene vizsgálatot folytató igazságügyi hatóságokat, de éppen egyik barátja leplezte le, aki részt vett azon a találkozón, melyen kitervelték a kézdivásárhelyi terrorista támadást. A különleges szolgálatok figyelemmel kísérték és lehallgatták a találkozót. Az Evenimentul Zilei (EVZ) (magyarul: A Nap Eseményei) érdekes “információk” birtokába került azzal a nyomozással kapcsolatosan, melyet a hatóságok Beke István magyar szélsőséges ellen indítottak, akit terrorizmussal vádolnak, és akit előzetes letartóztatásba helyeztek, miután megpróbált felrobbantani több erős petárdát, melyeket egy robbanószerkezetben helyezett el.

Bekét a Legfelsőbb Semmítő- és Ítélőszék 2015 decemberének elején helyezte előzetes letartóztatásba. A DIICOT (Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Ellenes Igazgatóság – a szerk.)nyomozást indított ellene, mert egy robbanószerkezetet akart felrobbantani a Románia nemzeti ünnepén tartott katonai parádén, Kézdivásárhelyen, ahol a gyanúsított él.

Mielőtt Beke végrehajthatta volna a tervét, az igazságszolgáltatási hatóságok 2015. december 1-e reggelén több házkutatást tartottak és őrizetbe vették a fő gyanúsítottat. Több olyan személyt is kihallgattak és lakásaikon házkutatást tartottak, akik érintettek voltak ebben a terrorista cselekmény-kísérletben.

A 30 napos letartóztatást azután rendelték el, hogy Bekét meghallgatták a Legfelsőbb Semmítő- és Ítélőszéken. Fellebbezett a döntés ellen, de az ellenőrzési testület hatályban tartotta.

Az EVZ meg akarta ismerni Beke István apjának álláspontját is, de ő nem kívánt e témában párbeszédet folytatni. A gyanúsított apja egy Facebook-bejegyzésben azt állította, hogy a fia ártatlan:

„Mondják meg, mit tett, hogy szélsőségesnek tartsák? Megölt valakit? Megvert valakit? Nem tudok ilyesmiről. Ezek a petárdák csak a hatás kedvéért voltak. Nem hiszem, hogy képes lett volna ilyet tenni az általa képviselt közösség ellen”, mondta Beke Ernő a romániai sajtónak.

Családja még utcai tüntetést is szervezett, miután letartóztatták.

A bírósági aktában szereplő dokumentumok szerint Beke a bírák előtt azt mondta, nagyon jól tud románul és érti a jogi eljárásokat. Elutasította a tolmács igénybe vételét. A gyanúsított bíróság előtti viselkedése nyilvánvalóan ellentétes a felesége nyilatkozataival.

Beke felesége rögtön az őrizetbe vétel után azt hangoztatta, hogy a gyanúsított nem tud románul és hogy a hatóságok túlkapást követtek el, mert megtagadták tolmács biztosítását.

A Beke aktájához hozzáférő igazságszolgáltatási források további érdekes információkkal is szolgáltak az EVZ-nek.

Az idézett források szerint a különleges szolgálatoknak 2015. október 10-én sikerült műveleti technikát elhelyezniük a Hatvannégy Vármegye Mozgalom (helyesen: Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom – a szerk.), egy radikális, sovén, szélsőséges propagandát folytató és etnikai alapú gyűlöletre uszító szervezet egyik találkozójának helyszínén.

Ezen a találkozón vitatták meg és gondolták ki a 2015. december 1-ére előkészített merényletet.

A beszélgetéseket lehallgató és az átiratokat utólag elemző hatóságok megállapították, miként született az a döntés, hogy Beke konkrétan készítse el a robbanószerkezetet. A merénylet előkészítésében résztvevőknek elmagyarázta, hogy egy gyújtózsinóros és távirányításos detonációs szerkezetet fog használni, mely egyszerre több erős petárdát fog felrobbantani és a szerkezet működtetéséhez elemet fog használni.

A beszélgetések elemzése és más bizonyítékok begyűjtése után az igazságügyi hatóságok a házkutatások során Beke házában pontosan azt a szerkezetet találták meg, melyről a terrorista tett kitervelésekor beszéltek.

A nyomozók olyan bizonyítékokat gyűjtöttek össze, állítják az idézett igazságügyi források, melyek szerint Beke a szükséges pirotechnikai eszközöket egy Temes megyei cégtől vásárolta. A vásárlást bizonyító dokumentumokat a Temes Megyei Rendőr-felügyelőség egyik ellenőrzése nyomán megtalálták és bemutatták a bíróságnak.

Beke 400 pirotechnikai eszközt vásárolt ettől a cégtől, melyeket 20 dobozba csomagoltak.

A Beke letartóztatásáról döntő bírák megállapították, hogy megpróbálta megtéveszteni az igazságügyi hatóságokat.

Őrizetbe vétele után, az első meghallgatások során a gyanúsított azt állította, hogy a 2015. október 10-i találkozón, ahol a támadást kitervelték, csak két személy vett részt.

A Beke által megnevezett két személy, „véletlenül” éppen Románián kívül volt és az igazságügyi hatóságok nem hallgathatták ki őket, hogy megismerjék a mondanivalójukat.

De a különleges szolgálatok által készített felvételek azt bizonyították, hogy az október 10-i találkozón többen vettek részt. Bekét ráadásul éppen az egyik barátja buktatta le, aki részt vett a hatóságok által lehallgatott beszélgetésen.

Ennek megfelelően, az EVZ forrása szerint az október 10-i beszélgetés egyik résztvevője, Hodor István azt nyilatkozta az ügyészeknek, hogy részt vett a kérdéses találkozón és Beke barátja, nem tudva róla, hogy Beke őt nem nevezte meg a résztvevők között. A hatóságok Hodornál is házkutatást tartottak.

Sőt, miközben Beke megpróbálta átverni az igazságügyi hatóságokat, barátja, Hodor interjút adott egy magyar újságírónak, akinek elmesélte, hogy „pizza” kódnevet használtak arra a szerkezetre, melyet Beke a katonai parádé alatt akart felrobbantani.

Az aktában szereplő bizonyítékok szerint Beke több FP3 típusú petárdából akarta összeállítani a robbanószerkezetet. Olyan erős petárdákról van szó, melyeket előszeretettel használnak a labdarúgó-mérkőzések alatt botrányt és erőszakos cselekményeket provokáló huligánok.

Az EVZ forrásai által december 1-én, Beke őrizetbe vételekor elmondott információk szerint a magyarországi titkosszolgálatok tudtak a HVIM-es szélsőségesek azon szándékáról, hogy robbantást hajtanak végre Kézdivásárhelyen, és a terrorista tett megelőzése érdekében együttműködtek a romániai illetékes intézményekkel.

Forrás:

6 thoughts on “Miért foglalkozunk kiemelten az erdélyi magyarság ügyeivel, sorsával? Orbán Viktor teljesen feladta Erdélyt!

 1. “aki politikával foglalkozik nem igaz,hogy nem veszi észre mire megy ki a “játék. Egész europára kiterjedő lázadás szítása,hogy aztán bevonulhasson a nato rendet tenni. Megalapozva egy totális diktatúra létrehozását. Bebetonozva a hozzá hű káderek hatalmon maradását, vagy nekik alkalmas talpnyalók hatalomra kerülését. Europa teljes kifosztása, nemzetek megsemmisítése a cél. Mindenkit,mindenki ellen uszítani!

  1. Hááát…., ennek nagyon összeesküvés szaga van! Európát nagyhatalommá akarják tenni a globalisták és cionék, persze olyan módon, hogy ők uralkodhassanak majd a birodalom fölött.

  2. EZ EGY KOHOLMÁNY !!!
   ORBÁNTÓL NE VÁRJÁK A SEGÍTSÉGET AZ ERDÉLYI MAGYAROK,DE A SZORVÁNYBAN ÉLŐK IS HIÁBA VÁRJÁK,MERT A MAGYARSÁG ELLEN DOLGOZIK.
   JÓ REGGELT .
   CSAK A JOBBIK !!!
   SZEBB JÖVŐT !

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: