KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Megrázó felvételen, ahogy a babakocsiban ülő gyermekre támad a szír késelő (18+)

Egy késes támadó megsebesített hat embert, köztük négy kisgyermeket csütörtök reggel a kelet-franciaországi Annecy városában egy parkban. Figyelem, a nyugalom megzavarására alkalmas felvételek!

A rendőrség elfogta a férfit, egy menekültstátusszal rendelkező szíriai állampolgárt. A megtámadott gyermekek három év alattiak.

A BFM hírtelevízióban megszólaló szemtanúk elmondták: reggel háromnegyed 10-kor egy üvöltözve rohanó férfire lettek figyelmesek az Annecy-tó mentén húzódó parkban, aki egyszer csak késsel rátámadt babakocsiban lévő gyerekekre, majd egy közbeavatkozó felnőttet is megsértett, végül a helyszínre érkező rendőrökre támadt, akik előállították. A támadás közben a késelő nem mondott semmit.

A Twitteren terjed a videó, ami a megrázó esetről készülhetett: a felvételeken jól látszik, ahogy a támadó a játszótér mellett sétál késsel a kezében, majd egy őt megállítani próbáló hátizsákos férfit kikerülve beugrik az elkerített játszótérre és többször rátámad egy babakocsi mellett álló anyukára és a kocsiban ülő gyermekekre.

Egy másik felvételen már a menekülés pillanatai láthatóak:

A megszúrt gyerekek közül kettő állapota életveszélyes – közölték az AFP-vel rendőrségi források. A támadó a BFM hírtelevízió értesülése szerint Svédországban megadott menekültstátusszal rendelkező, 1991-ben született szíriai állampolgár, nem volt korábban dolga a rendőrséggel, nem szerepel a titkosszolgálati nyilvántartásokban.

Bár a terrorelhárítási ügyészség is vizsgálja a történeteket, egyelőre nem nyilvánította terrorcselekménynek a támadást, a bűnügyi rendőrség végzi a nyomozást. Emmanuel Macron államfő a Twitteren “gyáva támadásnak” minősítette a késelést, amelynek következtében “gyerekek és egy felnőtt élet és halál között van”.

Ez is érdekelheti:  Kiszivárgott, mely tagállamok támadják meg Magyarországot

hirado.hu

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük