KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Megint becsapták a népet!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megállapodott a kormány és a Bankszövetség! De hogyan? Ez a megállapodás csak elodázza a valóságos összeomlást. Mert mi is történt valójában?

A bankok felelőtlen hitelkihelyezésük, kapzsiságuk során becsapták a hitelfelvevőket, és tehették ezt úgy, hogy mohóságuknak és felelőtlenségüknek semmilyen következményét nem vállalják. Holott nyilvánvaló, hogy az extra haszon reményében adták a hiteleket. Ráadásul csak nevében volt devizaalapú, mert a hitelfelvevő egy fillér értékű devizát nem kapott kézhez, csak a bankok abban tartották számon a hitelt. Nyilvánvalóan látszik ma már, hogy éppen azért, mert bíztak a devizák drágulásában, és ezáltal abban, hogy növelhetik a törlesztő-részleteket!

Ilyen is csak Magyarországon történhet meg, hogy egy bank a hibás döntésének, felelőtlenségének következményét a legcsekélyebb mértékben sem viseli, hanem azt átháríthatja a hitelfelvevőre. A kormány pedig ismét cserben hagyta a népét. Ahelyett, hogy megvédené őket a haramiák támadásától, inkább a gazembereket védi. Mit kellene tennie? …

Először is ki kellene jelentenie, hogy azokat a hitelszerződések, amik fedezete a lakás, semmisek. Senkitől nem lehet elvenni a lakhatását, lakását. Másodsorban azt, hogy a bankok is felelősek a rossz szerződésekért, tehát annak következményét vállalniuk kell. Le kell nyelniük ezt a békát! Különösen akkor lenne szükség erre a szigorú intézkedésre, amikor ennyire magas a munkanélküliség, és ennyire bizonytalan mindenkinek az állása. Amiért kizárólag az állam, a kormány a felelős! A kormány tagjait személyes felelősség terheli az ország helyzetéért, s nem mutogathatnak az elődökre, mert ennek tudatában vállalták a hivatalukat! A kormány nem teljesíti kötelességét azzal, hogy nem biztosítja az állampolgároknak a munkalehetőséget!

Meg kell teremteni a személyes felelősség szigorú rendszerét azok esetében, akik kiemelkedő pozíciókat vállalnak, hiszen a lehetőségeik is kiemelkedők, lásd, saját szakállukra herdálták el a közvagyont! A magyar nép tekintélyes vagyont bízott az elmúlt húsz év kormányaira, amit azok elloptak, eltékozoltak, s ezért személyes felelősség terheli az összes valamikori kormánytagot!

Ügyes húzás volt, amit Orbánék tettek azzal, hogy megállapodtak a bankszövetséggel. Ugyanis ezzel sikerült kivetniük a nyakukból a devizahitelesek gondját, s rátolták a következő kormányra. Bizonyára érzik, hogy 2014-ben már nem ők fognak kormányozni.

Akárhogy nézzük is azt, ami történt, a probléma csak drasztikus döntéssel lenne megoldható, amit az Orbán-kormány nem mert megtenni!

Itt tartunk most. Megint népvakítás történt, mert egy pillanatig se higgyük, hogy a megállapodás vége, lejárta után a bankok nem fogják visszamenőlegesen is behajtani az ügyfeleinken az elmaradt extrahasznot!

ISTEN ÓVJA MAGYARORSZÁGOT!

Czakó István

Nemzeti InternetFigyelő

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

0 thoughts on “Megint becsapták a népet!

 1. Azt kellene nyílvánossá tenni, hogy a CHF-alapú hitelek megadásakor a bankok valóban CHF-ot vettek fel a nemzetközi pénzpiacon!
  1. Mert ha nem, akkor nyílvánvaló csalásról van szó.
  2. De ha igen, akkor sajnos a bankok követelése jogos, mert a hitelfelvevőt előre figyelmeztették, hogy ki van téve a valuták közötti árfolyam ingadozás veszélyeinek!
  Ezt a 2 kérdést pedig a kormány, valamilyen oknál fogva, nem akarja tisztázni. S ilyenkor elkezdődik a spekuláció, hogy vajon miért is? A magyarság már hozzászokott, hogy már több, mint 65 éve folyamatosan internáci és tolvaj-rabló kormányai vannak. Emiatt a spekuláció iránya egyértelmüen az első válasz, vagyis a baankok csaltak és a kormány mellettük áll!

  1. Monsieur Abbé!
   Mind a két kérdés, régóta tisztázott!
   1./ A bankok papír alapon könyvelték a frankot, a dollárt, a yent, az eurót, valós deviza háttér nélkül!
   2./ Erről „elfelejtették” tájékoztatni az ügyfeleiket!
   3./ Minden kormány tudott az ügyletről! A bibsi-szocik éppúgy, mint a likud-fidesz.
   4./ Bogár professzor úr és Csáth Magda professzor asszony hosszú évek óta,folyamatosan figyelmeztette mindkét csoportosulást, melyek természetesen, miként most is, nagy ívben sz@rtak a jó szóra!

 2. Semmi sem változott csak nagyobb lett a nyeresége a fidesz-kisz-kommunista múltból át mentett ál-demokraták és besúgóik hatalma . De meddig ? Itt az idő és el kell törölni ezt a hazug bandát. Mi akik meg szenvedtük a kommunista politikai börtönöket a koncepciós pereket elegünk van az árulókból a vamzerekből, főleg az olyanokból, akik felakasztották társaikat és ma hősöknek vannak titulálva .

 3. Nem ertem, miert nem vilagos meg mindig, nem a deviza arfolyam ingadozasa a baj oka, hanem a minden fele jogtalanul felszamolt ugyintezesi, nyilvantartasi, kezelesi, szamlazasi stb koltsegek, amik mellesleg az egesz eu teruleten tilosak!
  (ezekbol mara OTVEN kulombozot skerult osszehozniuk)
  Nem a valuta arfolyam valtozasa miatt tobbszorozodott meg a havi reszlet osszege, hanem a bankok teljesen torvenytelen „egyeb” indokok alapjan felszamolt „koltsege”. Peldaul egesz europa teruleten nem talalni olyan bankot amelyik penzt ker azert, hogy a sajat szamlara befizethessen az ugyfel, sot olyan viszont akad amelyik kamatot fizet a szamlara utalt penzekert, akar milyen cimszoval kerult is az oda. Nincs olyan, hogy a sajat bankom automatajabol, a sajat penzemhez, penzert jutok hozza, kivetel mas automata. Nincs felszamolva a csekk, az ugyintezes stb, mert a kamat eppen ezeknek a koltsegeknek a fesdezetere van felszamolva.
  Forditva ulunk a lovon eftarsak!
  Jellemzo, hogy a kormany meg csak nem is firtatta ezeknek a „koltsegeknek” a mibenletet, ami egyertelmu kollaboraciora utal!
  Kizarolag azt kellene kikotnie a kormanynak, hogy az europai banki ugyfelkezelesi menethez igazodjanak a bankok, vagyis az europai jogi korlatozasok Magyarorszagon is ervenybe lepjenek. Ennyi. Nem tobb es nem kevesebb. De ezek valamiert nem tekintenek minket europainak.
  Csak az erthetetlen szamomra, hogy akor miert varjak el, hogy europai modra viselkedjunk az elet mas teruletein, ha egyenesen ok vonjak meg tolunk az europai embereknek jaro minimalis jogokat……

 4. Az majdnem mindegy, hogy a bankok svájci frankot vettek-e fel a nemzetközi pénzpiacon (lássuk be, a nemzetközi pénzpiacot maguk a bankok jelentik), ha a hitelfelvevők forintot kaptak. A ‘majdnem’-nek csak azért van helye, mert ha valutát vettek fel, akkor még az átváltáson is kerestek. Így csak az árfolyam változás kockázatát adták át az ügyfeleiknek. Azt a kockázatot, amit szintén a bankok tartanak a kezükben, hiszen az árfolyam változás is kizárólag a bankoktól függ. A másik érdekesség az, hogy amikor a bankokat eléri a saját tevékenységük miatt jelentkező gazdasági válság, akkor a társadalomtól kapott közpénzeket köszönik szépen elfogadják. A 600 mrd Ft azt jelenti, hogy minden lélegző személy adott nekik 60 000 ,-Ft-ot. Visszafelé ez vajon miért nem működik?

  1. Rejtély, hogy a magyarországi bankok, ilyen kondiciókkal amilyeneket a mindenkori állami vezetések biztosítanak számukra, hogyan mehetnének a valóságban is csődbe.
   Bár a gazdálkodásukat korrektül, soha senki nem vizsgálja, ezért elképzelhető, hogy talán merő hanyagságból rosszul kezelik a pénzüket, DE :
   Az uzsorás bankok minden „törvényes” lehetőséget megkaptak, és jelenleg is megkapnak, hogy a világon egyedülálló, hihetetlen mértékű uzsorát behajtsák az egyébként ostoba, félrevezetett ellehetelenített adósaikon. Ez az uzsora aztán olyan mértékű, hogy mindenféle hibás működést le lehet fedni vele.
   Csak egy módon indokolható a bankok csődje. Mivel jól tudják, hogy a talpnyaló állami vezetés az adófizetők pénzéből „konszolidálni” fogja a csődöt jelentőket, – miért is ne tennék.
   A bankvezérek pedig valamilyen más ágazatban fogják érvényesíteni „csodálatos” képességeiket, hogy majd ott is hasonlóképpen vigyék csődbe azokat, ha annak eljött az ideje. Hiszen a fennálló rendszer, a törvények ezt engedik, sőt szinte bíztatják ezeket a bűnözőket, a bűncselekményeik elkövetésére.

 5. Azt a megoldást egyáltalán nem támogatnám,ami az adófizetők pénzéből akarná megoldani a rossz hitelek szanálását.Már éppen elég úgynevezett bankkonszolidációt kitermelt a magyar adófizető,ebből már elég!

  1. Kedves Tibor!
   A bankkonszolidációt magam is maximálisan elutasítom, sőt, visszamenőleg felelősségre vonnám azokat a kormányokat ill. azok felelős miniszterét, amelyek egyáltalán erre pénzt adtak valaha is! Ha egy bank csődbe megy, hadd menjen, van helyette másik.
   Én azt szorgalmazom, hogy a kormánynak (ha valóban a magyar érdekeket képviselné) rá kellene kényszeríteni a bankokat, hogy ezt a kárt nyeljék le a profitjuk rovására! Hiszen ők is felelőtlenek voltak, s be akarták csapni az embereket azzal, hogy nem figyelmeztették ügyfeleiket a lehetséges kockázatra, illetve, hogy rossz üzleteket kötöttek. Ez az ő rizikójuk. Olyan nincs, hogy ilyen esetben csak az ügyfél illetve a magyar kormány viselje a kockázatot!
   Czakó István

 6. Kataéin, a deviza árfolyam ingadozása is az egyik nagy oka az egésznek. Ugyanis a bankok nagyon jól tudták, hogy Gyurcsányék a forinot müvileg erősítették meg. Mivel a cégemnek valutában van kizárólag a bevétele és forintba vásároljuk a fogyóanyagokat, ezért folyamatosan van dokumentálva a cégemnél az árfolyamváltozás. 2002-ben 1 CHF=186.- HUF
  2007-ben, mikor én is fel akartam venni CHF alapú kölcsönt, akkor 1 CHF=137.- HUF-fal. Ki lehet számolni, hogy a Gyurcsány féle rabló banda hány %-kal vágott meg minket, azokat a cégeket, akiknek valutában volt a bevételük. Ugyanakkor a fogyó anyagok az évi kb. 8%-os inflációnak megfelelően drágultak. 2008-ban már elérte a netto nyereségünk vesztesége, 2002-höz képest, a 60%-ot.. Ilyen ez a valutázás! Csak amiatt nem vettem fel a kölcsönt, mert a magyar partner becsapott, szélhámoskodott, s a bank végül megtagadta a hiteladást, pedig nagyon akartak adni. Az egyik város központjában szerettünk volna megvenni egy épületet és abban kialakítani panziót, vendéglő az volt benne, és azt berendezni. Kb. 80-100 mio HUF lett volna CHF alapon. Most be lennék csődölve!

 7. Kedves Abbe, ertem en, hogy volt manipulacio, (kivancsi lennek felotlott-e valakinek az agyaban,Pl kormany, pszaf, hogy ez gazdasagi buncselekmeny es meg az elevulese elott valakit el kene itelni miatta?)meg hogy emelkedett is jocskan a chf, de lassuk be a torleszto reszletek nem csak emiatt emelkedtek, mert en konkretan tudok olyan kolcsont ami 5 milliorol indult hosszu evekig rendesen fizetve volt, ma megis tizenot millional tart. Ez nem hatvan szazalek emelkedes, hanem haromszaz!!!! Az az erzesem, hogy ha csak hatvan szazalekkal emelkedett volna a hitel alap es ezzel a torleszto reszlet kb negyvennel, meg nem lenne ennyi belebukott ugyfel. Raadasul en azt hiszem lakasvasarlasra a jovoben is szukseg lesz, es informacioim szerint eleg keves ember engedheti meg maganak, hogy elore kp-ben kifizesse a hajlekat. Tehat ha a kovetkezo evtizedekre is gondolunk, akkor igenis kovetelnunk kell, hogy a bankok tartsak magukat az europai banki torvenyekhez, mert meg a maradek csonka orszagot is kiperelhetik alolunk, meghozza nagyon rovid idon belul!
  Mellesleg probaltam elmeselni egy kollegamnak, hogyan is kerult ilyen tarthatatlan helyzetbe kozel a fel orszag, es egyszeruen nem hitte el, hogy ilyet bankok hivatalosan, torvenyesen, a kormany tudtaval es beleegyezesevel egy eu orszagban tehetnek. Csak ennyire abszurd…….

 8. Katalin:
  Olyan típusú hitel, lakásvásárlásra, mint amilyen Magyarországon (Mo) van, nem ismeretes az EU nyugati részében. Csakis hypothekar hitelek vannak. Ami azt jelenti, hogy nagyon alacsony kamatokkal. Jelenleg pl. 2 évre fix kamat CHF-ban 1,65% és 10 fixre 3,09%. 20% saját tőkét követelnek. A törlesztés nagyon alacsonjy, mert senki sem akarja kifizetni, ahogy ezt Mo-on szokás, az ingatlan teljes értékét. Amikor eltelik pl. 20 év, akkor újabb hypothekar-hiteélt vesznek fel egy nagyobb javításra. Tehát nyugaton az ingatlanok 90%-a a bankoké! Sose kerülnek kifizetésre! Viszont így lehet a legolcsóbban lakni. Sokkal olcsóbban, mintha bérlőként laknál másnak az ingatlanjában.

 9. „Megint becsapták a népet!” Igen,mert biztak a „nemzeti kormanyban”.Pedig liberalis disznobol nem lesz „nemzeti szalonna”.Es barhogy ugyeskedjenek is a piros-feher-zold szalagocskaikkal:Jogtalansag nem szulhet jogot.Az „IGAZSAG” szo „I” betujet 21 evvel ezelott leloptak.Amig azt vissza nem teszik „elitjeink”,addig a :”Megint becsapták a népet!” jatekot jatszhatjuk mi,ok meg rohogve dorzsolik kezeiket.Es koszonik szepen,ok nem eheznek,faznak,oket nem olik meg nehany ezer forintert,….stb.
  Elgondoltam,nincs veletlen:21 evvel ezelott nem volt leltar a nemzeti vagyont illetoen,…azota sincs…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük