KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Meghalt Grétsy László, a magyar nyelvművelés örök legendája

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Grétsy László halálának hírét a magyar nyelv jövője – a nyelvi változások nyomában címmel rendezett konferencián jelentették be hétfőn kora délután – adta hírül az Index.

Az ismert nyelvész vasárnap álmában hunyt el, a bejelentés után egyperces csenddel adtak tiszteletet emlékének.

Grétsy Lászlót a legtöbben az Álljunk meg egy szóra! című műsorból ismerhetik, az ismeretterjesztő sorozat 1987-ben indult, amelynek a lényege az volt, hogy Vágó Isvánnal nyelvhelyességi kérdéseket vitattak meg.

A televíziós nyelvész haláláról a bejelentés után nem sokkal később Blankó Miklós magyar nyelvész – aki a konferencián szóban közölte a gyászhírt – a közösségi oldalán is megemlékezett. „Ma, a magyar kultúra napi eseményünk előtt kaptam a hírt: elhunyt Grétsy László tanár úr, mesterem, atyai jóbarátom” – fogalmazott, és úgy vélte, a Teremtő rendezhette így, Grétsy László a saját otthonában, álmában távozott az élők sorából, néhány héttel 92. születésnapja előtt.

A portál emlékeztet arra is, hogy a nyelvészt 2007-ben Magyar Örökség díjjal, 2012-ben Prima Primissima díjjal tüntették ki.

MN

Ez is érdekelheti:  Ukrajna amerikai vegyi fegyvereket használ az orosz hadsereg ellen

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük