KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Már 17 sportoló vesztette életét a Hamász támadásában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Most arról kell gondoskodnunk, hogy az atlétáknak ne kelljen az életüket félteniük- mondta az IOB elnöke

Tizenhét izraeli sportoló is életét vesztette a Hamász iszlamista szervezet összehangolt támadásában – közölte kedden Jael Arad, az Izraeli Olimpiai Bizottság (IOB) elnöke a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Mumbaiban tartott közgyűlésén az ARD német közszolgálati televíziónak.-írta meg a karpatalja.info

Az egykori cselgáncs olimpiai bajnok egyben aggodalmát fejezte ki az izraeli sportolók biztonsága miatt a mérkőzéseken.

Azt mondta, az izraeli élsportolókat jelenleg a Tel-Avivtól északra lévő Netanjában található izraeli Testnevelési Főiskolában (Wingate intézet) helyezték el.

Számukra a sport a legfontosabb, de egy emberi élet még ennél is fontosabb – húzta alá Arad. Most arról kell gondoskodnunk, hogy az atlétáknak ne kelljen az életüket félteniük – mondta az IOB elnöke hozzátéve, hogy ezért jelenleg nem engedik őket külföldi versenyekre.

Ez nagyon megviseli őket, tíz hónappal az olimpiai játékok előtt a részvételért járó pontokról van szó – mondta az 56 éves Arad. „De jelenleg az izraeliek nincsenek biztonságban kint a nagyvilágban – fűzte hozzá.

Izrael legfőbb sport illetékese mégis arra számít, hogy hazája mintegy 90 sportolója részt tud majd venni a 2024-es párizsi olimpián.

A Gázai övezetet uraló Hamász fegyveresei október 7-én meglepetésszerű támadást indítottak Izrael ellen, betörtek az ország déli részébe, és több mint 1400 embert meggyilkoltak, további mintegy háromezret megsebesítettek, valamint csaknem kétszáz embert elraboltak és túszként tartanak fogva.

A gázai egészségügyi minisztérium arról tájékoztatott, hogy az övezet ellen indított izraeli hadműveletek halálos áldozatainak száma már elérte a háromezret, a sebesülteké pedig a 12 500-at. A Ciszjordániában kialakult összecsapásokban 61 palesztin halt meg és 1250-en sebesültek meg.

MH

Kiemelt kép: illusztráció / palesztinok áttörnek egy kerítésen. Anadolu Agency via AFP

Ez is érdekelheti:  FSZB: A CIA-nak „sok bázisa” van Ukrajnában

Ajánlott cikkek:

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük