KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Magyarellenes rigmusok miatt félbeszakadt az erdélyi Sepsi meccse

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Kevesebb, mint félórányi játék után lefújták a Sepsi OSK–FCU Craiova a román labdarúgó bajnoki mérkőzést. A mérkőzésen dirigáló Florin Chivulete 26 perc játék után félbeszakította a mérkőzést a vendég ultrák magyarellenes rigmusai miatt. Ilyen korábban nem fordult elő a román labdarúgás történetében – írja a 888.hu.

A Nemzeti Sportban megjelentek szerint a craiovai ultrák nem ma kezdték a rendbontó szakmát, évek óta balhé és felfordulás kíséri megjelenésüket. Állítólag saját játékosaikat és vezetőiket is állandóan fenyegetik. Vasárnap délután Sepsiszentgyörgyön pedig egy pillanatig sem érdekelték őket a pályán történtek – igaz, említésre méltó helyzet egyáltalán nem is volt a lefújás pillanatáig – szinte kizárólag magyarellenes rigmusokat harsogtak. A helyi hangosbemondó többszöri figyelmeztetése ellenére sem hagyták abba a szidalmazást, talán még jobban rá is zendítettek.

Florin Chivulete játékvezető először a 24. percben szakította félbe a mérkőzést, majd egy perccel később az öltözőbe rendelte a csapatokat. Tíz perc szünet után folytatódott csak a játék, ám mivel a vendégtábor továbbra sem állt le a magyarok szidalmazásával, alig 20 másodperc után a játékvezető végleg lefújta a mérkőzést – a román futball történetében egyedülálló döntést hozva. Nézőtéri botrány miatt szakadt már félbe élvonalbeli mérkőzés (a Rapid–Steaua 2008-ban, a játékvezető megdobálása miatt), gyűlölködő „szurkolás” miatt azonban most először.

Ez is érdekelheti:  Bayer Zsolt "ócska, aljas, undorító, szar alaknak” nevezte Magyar Pétert

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük