KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Magyar Péter botrányos viselkedésének már van is politikai következménye

Mint ismert, Magyar Pétert csütörtök éjjel a biztonsági szolgálat emberei vezették ki egy felkapott szórakozóhelyről, miután – szemtanúk beszámolója szerint – nagy mennyiségű alkohol elfogyasztása után órákon át agresszívan viselkedett. A Tisza Párt EP-képviselője ellen garázdaság és rongálás miatt indult nyomozás botrányos viselkedése után. Politikai elemzők szerint ha a politikus nem kér bocsánatot, és nem néz szembe a helyzettel, bizonytalan támogatói ki fognak hátrálni mögüle.

Átvette európai parlamenti mandátumát – ezzel mentelmi jogot szerzett hétfőn Magyar Péter. Közösségi oldalán drámai zenével kísért videóban hangoztatta, hogy a politika lehet hasznos.

Magyar Péter számára biztosan – a politikust ugyanis mostantól

mentelmi joga védi attól, hogy felelősségre vonják a botrányai miatt

– írja a Magyar Nemzet.

A portál úgy fogalmaz: ha egy átlagpolgár viselkedett volna úgy, ahogy Magyar Péter az egyik belvárosi szórakozóhelyen, akkor már aznap előállították és eljárás alá vonták volna a hatóságok. Magyar Péterből azonban csak egy hosszú procedúra után lehet gyanúsított.

Az ellenzéki EP-képviselőt csütörtök éjjel a biztonsági szolgálat emberei vezették ki egy felkapott szórakozóhelyről, miután – szemtanúk beszámolója szerint –

nagy mennyiségű alkohol elfogyasztása után órákon át agresszívan viselkedett.

A körülötte lévő nőknek szexuális ajánlatot tett, majd miután ezt a hölgyek férfipartnerei számonkérték rajta, velük is szóváltásba keveredett. A botrány végül tettlegességig fajult, Magyar Péter ugyanis állítólag kétszer arcon ütött egy vendéget, aki az eseményeket a telefonjával rögzítette. Az ellenzéki pártvezér ezután erőszakkal elvette a nagy értékű telefont – ez utóbbit saját közösségi oldalán ő maga is elismerte. A szemtanúk több hírportálnak arról számoltak be, hogy

a készüléket a rakpartról a Dunába dobta, ahol később a búvárok meg is találták a mobilt.

Az ügyben először a Budapesti Rendőr-főkapitányság indított nyomozást garázdaság és rongálás gyanújával. A vizsgálat azonban – éppen Magyar Péter mentelmi joga miatt – átkerült a Központi Nyomozó Főügyészséghez.

Ez is érdekelheti:  Kocsis Máté: Mostanában olyanokra lőnek, akik békét akarnak

Elemzők szerint

az ügynek börtönbüntetés is lehet a vége,

ehhez azonban az kell, hogy az Európai Parlament is megszavazza Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztését. Pálfalvi Milán, a Nézőpont Intézet elemzője az M1-en arról beszélt: politikai következménye már most is van Magyar Péter botrányának.

„Ha és amennyiben nem néz szembe ezzel a helyzettel, nem kér bocsánatot olyan formán, hogy egyértelmű szembenézést tanúsít az üggyel kapcsolatban, akkor azok a támogatói, akik egy picit is bizonytalanok lehettek az ő támogatásában, ki fognak hátrálni mögüle” – hangsúlyozta Pálfalvi Milán.

Magyar Pétert kedden a Média 1 nevű portál kereste meg, hogy megtudja: igazat tartalmaz-e az a rendőrségi dokumentum, amely szerint állítólag kétszer is megütött egy férfit az arcán, amiért az videófelvételeket készített arról, amint

a politikus fiatal lányok alá mászott a földön a szórakozóhely közönsége előtt.

Kérdezték azt is, hogy fogyasztott-e alkoholt vagy egyéb tudatmódosító szert, gyógyszert, kábítószert vagy egyéb anyagot. Arra is rákérdeztek, mit gondol arról, hogy a rendőrség vizsgálja, ő dobta-e egy magánszemély telefonját a Dunába.

A lap szerint Magyar Péter néhány percen belül válaszolt. Válaszában azonban azt firtatta, hogy honnan származnak a cikk írójának információi. A Média 1 szerint Magyar Péter mindeközben lényegében semmit sem cáfolt.

hirado.huKiemelt kép: Magyar Péter, a Tisztelet és Szabadság Párt (Tisza Párt) EP-listavezetője nyilatkozik a sajtó képviselőinek a párt európai parlamenti és önkormányzati választási eredményváró rendezvényén a Roude Leiw állóhajón 2024. június 9-én (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

3 thoughts on “Magyar Péter botrányos viselkedésének már van is politikai következménye

  1. Ha a hír így igaz – ismétlem: így igaz – akkor a helyzet a következőképpen alakul: 1. a tényállás szerint, ha erőszakot alkalmazott a telefon megszerzése érdekében, akkor a tényállás minősítése rablás. Büntetési tétel: 2-8 év alapesetben. 2. A cikk szerint tettenérés volt – tekintettel arra, hogy a biztonságiak kirúgták, mint a macskát. Namármost az EU mentelmi jógát kötelező felfüggeszteni tettenérés esetén, ha a delikvens köztörvényes cselekmény követett el. Szóval kettőtől nyolc évig terjed a szabadságvesztés mértéke béláim!

  2. De ne legyen kétsége senkinek afelől, hogy Magyarnak semmi bántódása nem lesz! Ez egy jó kis cirkusz, ami szépen elül… viccországban élünk, ahol a vicctörvények politikusokra nem érvényesek, csak a választópolgárra. Ha van pénzed igazságod is van, ha nincs, akkor elkaszálnak. Ez ma az európai jogállam, szuverenitás nélkül, parancsra. Magyar Péter egy jogállamban nem is indulhatott volna uniós szerepvállalásért, mert az első rágalmazások után letartóztatták volna. Egy jogállamban… nem itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük