Magyar könnyek a román bíróságon

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megaláztatás, fájdalom, jogfosztottság… ezekkel a szavakkal jellemezhető az erdélyi magyar nép helyzete az élet szinte minden területén. Ebből a megrázó dokumentumfilmből azt tudjuk meg, hogyan akadályozzák a magyar anyanyelv használatát a hivatalokban, a bíróságokon, megsértve minden idevonatkozó európai és nemzetközi emberi jogi normát.

A felvétel a Nemzeti Jogvédő Szolgálat 2016 tavaszi emberi jogi monitorozó körútján készült. A hamarosan elkészülő angol nyelvű feliratozás segítségével a film reményeink szerint bemutatásra kerül minden jelentős európai és nemzetközi emberi jogi fórumon, azzal a céllal, hogy a román állam által hirdetett idilli emberi jogi helyzethez képest bemutassa a rideg és kiábrándító valóságot, az őshonos magyar illetve székely közösség jogainak és méltóságának kirívó súlyú, rendszerszerű megsértését.


http://www.morvaikrisztina.hu
Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

3 thoughts on “Magyar könnyek a román bíróságon

 1. Tiszteletem!
  Kedves Krisztina! Kérdezem, le lehet ezt az embertelenséget rendezni jogilag – az ő oldalukon képviselt jogászokkal? Bíróval, ügyésszel intézményében?
  id.Kiss László
  ui:email címem a választ várva: ktbektbe@gmail.com

 2. Sajnos ez az igazság Székelyföldön és minden magyar lakta városban, településen, hogy csak románul lehet megszólalni a hivatalokban és csak román útmutatások, kiírások vannak mindenütt. Hiányoznak az egyenlő jogok a magyarok részére, amiket megigértek a románok, mikor megkapták aljas módom Erdélyt.

 3. T Kiss Úr!
  Jó a kérdés! De ezektől se várható tisztességes elbírálás! A rákosi,kádár,és orbán érában is hasonlók az ítéletek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük