KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Macron az amerikaiaknak: Az nem barátság, hogy négyszeres áron vehetjük tőletek a gázt!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A  következő G7-es csúcstalálkozón Emmanuel Macron francia elnök erről a kérdésről is tárgyalni akar. Szeretné, ha az Egyesült Államok és Norvégia olcsóbban adná a gázt, és úgy látja, hogy érdemes lenne Európának Ázsia felé is nyitnia az energiapiacon.

Macron erről egy október eleji, párizsi konferencián beszélt. A francia elnök szerint az Oroszországot szankcionáló országok „szabadságharcosok”, de megoszlanak fogyasztókra és termelőkre, ami a fosszilis energiahordozókat illeti.

„A mély barátság jegyében üzenjük az amerikaiaknak és a norvégoknak: nagyszerűek vagytok, elláttok minket energiahordozókkal, de az nem fog sokáig menni, hogy saját, belső piacotokhoz képest négyszeres áron kínáljátok ezt. A barátság nem ezt jelenti”

– szögezte le Macron.

A francia államfő hozzátette, hogy a kérdést Franciaország szeretné megvitatni a következő G7-csúcstalálkozón. A francia elnök szerint a gázpiac jelenleg nem nagyon létezik, ezért a világ vezető gazdaságainak érdemes lenne visszatérnie az ésszerű energiaárakhoz.

Hirado.hu

Ez is érdekelheti:  Kormányinfó (élő) - Gulyás Gergely: Nagyon közel járunk az újabb világháborúhoz

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük