TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lavrov: Oroszország és a Nyugat valódi háború küszöbén áll

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A jelenlegi ukrajnai helyzet azt mutatja, hogy az Oroszország és a Nyugat közötti konfliktus már nem definiálható “hibrid háborúként”, hanem közeledik ahhoz, hogy valódi háború legyen – jelentette ki hétfőn Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.

Lavrov dél-afrikai kollégájával, Naledi Pandorral folytatott megbeszélését követő sajtótájékoztatón azt is megjegyezte, hogy ez a “majdnem valódi” háború olyasmi, amire a Nyugat már régóta készül Oroszország ellen. A miniszter azt állította, hogy a nyugati hatalmak mindent el akarnak pusztítani, ami orosz, a nyelvtől kezdve az Ukrajnában évszázadok óta létező kultúráig, és még azt is megtiltják az embereknek, hogy anyanyelvükön beszéljenek.

Lavrov a továbbiakban rámutatott, hogy az ilyen gyakorlatok Ukrajna-szerte mindennapossá vált, és hogy az ország két legutóbbi elnöke, Petro Porosenko és Volodimir Zelenszkij jelenlegi államfő is háborús elnökké és oroszgyűlölő vezetővé vált a hatalomra jutás után, annak ellenére, hogy elnöki kampányukat a béke megteremtésének ígéretével folytatták.

A miniszter emlékeztetett arra is, hogy Ukrajna olyan törvényeket fogadott el, amelyek tiltják az orosz nyelv használatát az oktatásban, a médiában, sőt a mindennapi életben is.

“És mindezt a Nyugat támogatja” – mondta Lavrov, hozzátéve, hogy ez a támogatás kiterjed az országszerte tartott horogkeresztes neonáci felvonulásokra és a betiltott náci alakulatok szimbólumaira.

Azzal is vádolta a Nyugatot, hogy szemet huny a tény felett, hogy a kijevi erők továbbra is tudatosan választanak célpontokat és hajtanak végre támadásokat úgy, hogy terrorizálják a polgári lakosságot.

“A Nyugat pontosan tudja, hogy az ukrán rezsim szándékosan bombázza a városokat és településeket a Nyugat által szállított fegyverekkel” – mondta a miniszter.

Lavrov megismételte Moszkva álláspontját, miszerint Ukrajnában nem hajtott végre támadásokat polgári infrastruktúra ellen, és hogy az azt ért károk annak a rendszeres kijevi gyakorlatnak tudhatók be, hogy nehézfegyvereket és légvédelmi rendszereket telepít lakott területekre.

Ez is érdekelheti:  Semjén Zsolt: ha a Tisza pártot felveszik az Európai Néppártba, akkor a KDNP távozik onnan

A feszültségek fokozódása ellenére Lavrov megjegyezte, hogy Moszkva továbbra is nyitott a tárgyalásokra Kijevvel, és figyelmeztetett, hogy azoknak, akik elutasítják a tárgyalásokat, meg kell érteniük, hogy minél tovább halogatják azokat, annál nehezebb lesz megoldást találni.

A miniszter arra is kérte az ukrán kormányt, hogy – esetleg egy harmadik fél révén – magyarázza el, hogyan látja az országban kialakult helyzetet és az Oroszországgal való tárgyalások lehetőségét.

Orosz Hírek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük