KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kijev pusztítást és halált hoz Ukrajna dél-keleti részére

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Délkelet-Ukrajnában a humanitárius katasztrófa nem hagy esélyt a polgári lakosságnak. Úgy látszik, Kijevnek nem kellenek az élő emberek, csupán a területre és annak készleteire van szüksége.

© Fotó: RIA Novosztyi/Andrej Sztyenyin

Naponta vétlen emberek pusztulnak az ukrán hadsereg csapásai alatt. Például, csupán a keddi napon Luhanszkban hárman belehaltak fegyveres összecsapások során kapott lőtt sebekbe és sérülésekbe, további tíz békés polgári lakos megsebesült. A város folytonos ágyúzása következtében pedig csupán ezen az egy napon mintegy 20 épület vált rommá. Ez a helyzet nemcsak Luhanszkra jellemző, hanem Ukrajna dél-keleti részének más városaira is. A Novaja Rusz koordinációs központjának képviselője – Dmitrij Dzigovbrodszkij – hangoztatja:

Ukrajnának kimondottan terület kell, csupán Doneck és Luhanszk, ahol palagázt és egyéb ásványi kincset termelhet ki. Kijev számára az emberek nem érték. Éppen emiatt az ukrán hadsereg bombázza a lakótelepeket, iskolákat, kórházakat. Senki sem fogja helyreállítani ezeket. Nagy pénz kell arra, hogy ezt újjáépítsék. Kijevnek nincs ennyi pénze. Ukrajnából most militarista náci államot csinálnak, hogy Oroszország tőszomszédságában egy forró pontot hozzanak létre, agresszort, amelyik a jövőben céltudatosan Oroszország ellen fog fellépni.

Járványveszély áll fenn. Többek között Doneck és Luhanszk megyékről van szó. Ennek oka a közmű-infrastruktúra megsemmisítése a harcok során és a veszélyes baktériumok elszaporodásának kedvező kánikula.

Az emberek tömegesen menekülnek otthonukból. Közben nem kapnak semmilyen segélyt a kijevi hatóságoktól, amelyeket pedig felelősség terhel a humanitárius katasztrófáért. A Human Rights Watch jogvédelmi szervezet európai és közép-ázsiai hivatalának igazgatója, Hugo Williamson emiatt felháborodásának adott hangot Petro Porosenko ukrán elnöknek küldött levelében.

A menekülteknek elsősorban állandó lakás kell, valamint hozzáférést kell biztosítani számukra a szociális juttatásokhoz. Ha nyújtanak is valamilyen segítséget az embereknek, akkor a segély önkéntesektől jön. Kijev teljesen távol tartja magát a problémától, válságra hivatkozva.

A délkelet-ukrajnai menekültek sorsa teljesen siralmas lenne, ha nem a szomszédos Oroszország, amely a lehető legnagyobb erőfeszítéseket fejt ki, csakhogy befogadja és valamilyen módon ellássa ezeket a szerencsétlen embereket, akik tömegesen érkeznek az ukrán-orosz határon át. Máris több tízezer ukrán menekült fordult az orosz hatóságokhoz, menedéket és menekült státust kérve.

Moszkva 112 millió rubelt utalt ki az ukrán menekültek számára. És ha szükség lesz rá, még többet is ki fog utalni erre. Azonban pénzzel nem oldható el a háború tüze. A humanitárius katasztrófa felszámolása érdekében Kijevnek fel kellene hagynia az ország keleti részén indított különakcióval. Csakis ilyen módon biztosíthatná sok ezer honpolgára számára az élethez való elemi jogot.

Oroszország Hangja

0 thoughts on “Kijev pusztítást és halált hoz Ukrajna dél-keleti részére

  1. A második holodomor. Ugyanazoktól, akik az elsőt is csinálták.
    Nagy Péter

  2. Nincs ebben semmi meglepő! Vezetőik származási helyükről importálták a „megoldást”! A zsidók csinálják ugyanezt a körülöttük levő népekkel!
    kató rudi

  3. Cion (liberális) vezetés Ukrajnában,és Tel avivban is. Talán nem véletlen,-Palesztinából és Ukrajnából is ezek csináltak mészárszéket. Putyinnak 100%-ban igaza van,hogy nem engedi az orosz határ mellé ezt a fajta Uniót,amely egyre jobban hasonlít a kismalac és a farkas mesére. Ukrajna cion vezérkarával megvalósult „csak a farkam hagy dugjam be” kismalac.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: