KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Keresztény-nemzeti Varga Judit nem látogatja meg Budaházyékat, és más képviselőknek sem engedi

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

„Érted jöttünk, elvtárs, nem ellened” – a kommunizmust idéző módon, Budaházyék érdekére való álságos hivatkozással, „az érintettek személyes adatainak védelméhez fűződő jogára” tekintettel nem válaszol az időt húzó igazságügyi miniszter, mikor döntenek a kegyelemről a több mint egy hónapja ismét fegyházban sínylődő hazafiak ügyében. A Novák Előd képviselői írásbeli kérdésére adott minisztériumi válasz a mellébeszélés iskolapéldája.

Varga Judit igazságügyi miniszter az őszinte, személyes válaszadás helyett Répássy Róbert államtitkárt bízta meg a válaszadással, aki azt a törvényben előírt határidő utolsó napján küldte csak meg, így több mint két hétig húzták az időt, mire megszületett a rövid mellébeszélés.

 

Novák Előd írásbeli kérdésében rávilágított: 43 és fél év szabadságvesztést osztottak ki az ún. Budaházy-perben, noha egyetlen ember sérült csak meg az ítélet szerint. Gyilkosságért sem szoktak ennyit adni, sőt az 1956 utáni megtorlások vezéralakja, Biszku Béla egyetlen napot sem kellett előzetes letartóztatásban sem töltsön, élvezhette kommunista luxusnyugdíját 2016-os haláláig, ahogy a 2006-os állam- és rendőrterror felelősei sem lettek felelősségre vonva. Budaházy György és társai ráadásul épp a 2006-os terrorral szemben kezdtek el cselekedni; ők nem terroristák, hanem antiterroristák! Mégis aránytalan mértékű meghurcolást és büntetést szenvednek immáron másfél évtizede. Mikor adnak kegyelmet e hazafiaknak? – tette fel a kérdést Novák Előd, mire azt a cinikus választ kapta: „Tájékoztatom, hogy egyedi kegyelmi ügyekben semmilyen felvilágosítást nem adhatunk, tekintettel az érintettek személyes adatainak védelméhez fűződő jogára.” Ez persze többszörösen is sántít, már csak azért is, mert Novák Katalin decemberben igenis adott felvilágosítást (), többek közt azt, hogy „csak jogerős bírósági ítéletet követően tartom helyesnek dönteni az ő kegyelmi kérelmeikről” – azóta mellesleg több mint egy hónap eltelt.

A Mi Hazánk képviselője rámutatott: „2006. október 23-a óta 5 különböző ügyemben állapította meg bíróság jogerősen, hogy jogszerűtlenül állítottak elő, tehát megtapasztalhattam, milyen jogtiprással működött a Gyurcsány-rezsim, de én csak belekóstoltam néhányszor abba a börtönkosztba, ami újra Budaházyéknak jár. Eközben a politikusbűnöző Völner Pál továbbra is szabadlábon. Völner fiának a Porschéjét vitték el, Budaházy fiának viszont az apját! Erről mit gondol? Kegyelem hiányában sokgyermekes családapák kerülhetnek 4-5 évre fegyházba, kedvezmények nélkül, milliós bűnügyi költségeket fizetve közben! Van, aki 6 gyermeket nevel(ne), többen 2-3 gyermeket…” A válasz azonban csak annyival szúrja ki a szemünket, hogy a Völner-ügy „nem tartozik a Kormány hatáskörébe” – noha államtitkár, sőt az igazságügyi miniszter helyettese volt, kormányzati szinten működtetve a korrupciót!. Mindezek után különös cinizmus azt is leírni a válaszban: „Biztosíthatom arról, hogy a Kormány tagjai – így az igazságügyért felelős miniszter is – minden hasonló ügyben a feladatukat és hatáskörüket kijelölő jogszabályok szerint járnak el.”

Novák Előd azt is feszegette: az egyéni kegyelmezés jogát a köztársasági elnök úgy gyakorolhatja az igazságügyi miniszterrel, hogy utóbbi előkészíti és ellenjegyzi a kegyelmeket. Hogy áll ez az előkészítés? Ugye nem vár heteket-hónapokat az ítélet írásos formájára? Szívesen tájékoztatom, mi a bíróság álláspontja, ha esetleg nem volt rá egy asszisztense, aki elmenjen az ítélethirdetésre, noha a kegyelmi ügyek közül a „rendszerváltás” óta ez a mostani bír a legnagyobb társadalmi támogatással. Pl. dr. Csókay András idegsebész professzor így fogalmazott korábban: „Az hogy őket bárminemű börtönre ítéljék, az egyszerűen nonszensz. És remélem, hogy végülis a keresztény, nemzeti és polgári kormányunk ezt nem fogja megengedni.” Önök végül sajnos mégis megengedték, de bízunk a mielőbbi kegyelemben továbbra is. A bíró a szóbeli indokolásában elismerte, kimondta, hogy a szó köznyelvi értelmében nem terroristák a vádlottak, hanem a társadalom hasznos tagjairól van szó. Gyakorlatilag maga a bíró indokolta meg a kegyelem jogosságát és szükségességét.

Kádár János 1956 után hét évvel általános közkegyelmet gyakorolt a forradalomban részt vevőknek, viszont Budaházy György és társai még mindig fegyházban. Egyéni kegyelmek hiányában készek vagyunk ismét benyújtani a Fidesz által 2016-ban és 2017-ben is leszavazott közkegyelmi javaslatot, de reméljük, hogy ez már nem kell az Országgyűlés elé kerüljön – írta Novák Előd, arra is emlékeztetve: Titokban Áder János egyik utolsó államfői rendelkezéseként kegyelmet adott (tehát az Ön igazságügyi miniszteri előkészítésével és ellenjegyzésével) a hivatali vesztegetésért öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélt balmazújvárosi fideszes polgármesternek. Miért? Eközben Budaházyék már korábban beadott kegyelmi kérvényeit nem támogatták (nem is sürgették, nem is nyilatkoztak az ügyükben). Talán nem véletlen: nem egy régi, kommunista bíróról van szó, hanem maga Áder János nevezte ki bírónak a 117 évet kiosztó Ignácz Györgyöt, aki a NER része. Ez is szégyen!

Novák Előd hiába panaszolta a miniszternek: én sem látogathatom meg többé a börtönben sínylődő hazafiakat úgy, mint a képviselői mandátumomról való 2016-os lemondásom előtt még megtehettem, mert a Fidesz törvényt módosított az efféle képviselői jogok korlátozására. Emlékszem, Budaházy Györgynek milyen jól esett korábban a látogatásom, de a legutóbbi letartóztatása után tavaly márciusban Dúró Dóra már hiába kérte a börtönparancsnokot, hogy engedélyezze a belépését hozzá, illetve egy hatgyermekes vádlott-társa is hiába szerette volna akkor képviselőnk látogatását. Júniusban én is személyes tájékozódási lehetőséget kértem Budaházy György fogvatartási körülményeivel kapcsolatban, de a börtönparancsnok az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának hozzájárulását kérte, melynek „kereszténydemokrata” elnöke viszont elutasította látogatási kérvényemet, nagyon „keresztényien”. Miniszter asszony tervezi-e meglátogatni a fegyházban sínylődő Budaházy Györgyöt és társait? Ha igen, mikor? Ha nem, akkor valamilyen módon tudja-e biztosítani a mi képviselői látogatásainkat? – tette fel a kérdéseket Novák Előd, melyek beszédes módon válasz nélkül maradtak.

Budaházy Györgyön kívül fél, maximum egy éveket töltöttek előzetesben a többiek (a házi őrizet 5 napja számít 1 napnak, a lakhelyelhagyási tilalom nem számít, sem az egyéb vegzálások), tehát Budaházy Györgynek körülbelül 2,5 évet kellene még bent töltenie rácsok mögött, míg a többieknek jellemzően 5 éveket! Ráadásul összesen 20 millió forintos bűnügyi költségről van szó, többek esetében ez 2-3 millió forintot jelent. Ezt a költséget készek vagyunk társadalmi szolidaritással előteremteni, de a fegyháztól csak Önök menthetik meg a hazafiakat, akik sorsáról és az egyre többek által aláírt petícióról a www.szabadsagot.com honlapon lehet tájékozódni. Kérem mielőbbi szíves intézkedését! – írta Novák Előd, egyelőre hiába, de napirenden tartva és nyomást gyakorolva a kormányzatra.

Kuruc.info

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: