KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kárpátalja-szerte tiltakoznak a magyar nők (videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az elmúlt hétvége óta egyre több kárpátaljai község asszonyai döntöttek úgy, hogy összefogva, békés keretek között felemelik hangjukat a kárpátaljai magyar családokat is nagy számban érintő részleges mozgósítás meghirdetése ellen. A hivatalos állásfoglalás szerint a mobilizáció ezen szakaszában csak azok kapnak behívót, akik már voltak katonák és ezek közül is csak azok, akik valamilyen speciális képesítést kaptak a hadseregnél.

A tiltakozási hullám a magyarlakta településeken a hétvégi Gát község munkácsi végében megtartott, több falut asszonyait is összefogó demonstrációból indult. Ennek megszervezesét derceni asszonyok vállalták magukra, mivel mint elmondtak néhány nappal előtte Dercenben éjszaka egyenruhások verték fel a katonaköteles korú férfiak/fiúk családjait felajánlva számukra, hogy megfelelő pénzösszeg fejében elintézik, hogy szerettük ne kapjon behívót. A derceni asszonyok az események után előbb falujukban tartottak egy találkozót, majd vasárnap este forgalomlassító megmozdulásra hívták a környékbeli falvak, Fornos, Izsnyéte, Gát, Balazsér, Nagybégány, Kisbégány Rafajna asszonyait is, akik szép számmal – közel 200-an részt is vettek a demonstráción.

Példájuk cselekvésre biztatta a nagyberegi és kígyósi asszonyokat is, akik hétfő este tartottak békés demonstrációt községükben, ill. forgalomkorlátozó megmozdulásokra került sor Beregrákoson és Munkácson is. Muzsalyban 300-an tüntettek, átmenetileg ott is lezárták az utat.

[youtube=http://youtu.be/cPTIRcwnOao]

Nagyberegi feleségek, barátnők, anyák tiltakozása, a Magyar férfiak besorozása ellen

A mai napon tovább folytatódnak a megmozdulások. Ma Beregszászban a helyi sorozó iroda előtt, este pedig Mezővári Borzsova felőli végére szerveznek békés demonstrációt a község asszonyai.

Az MVSZ sajtószolgálatának legfrissebb értesülései szerint tömegesen érkeznek a katonai behívók kárpátaljai magyar férfiak nevére. Bótrágyra, Haranglábra és Újbótrágyra állítólag 80 behívó érkezett.

Kárpátinfo.net

NIF

0 thoughts on “Kárpátalja-szerte tiltakoznak a magyar nők (videó)

  1. Az előző cikkhez kapcsolódva kellene bemutatni és állandóan napirenden tartani a németh besúgó, tolvaj, lakhely áruló elvtárs rabbi származását és előéletét az apjával egyetemben! Azt is állandóan napirenden kellene tartani, hogy az orsós likud vitya milyen maffia bűnöző körrel veszi magáét körbe és helyez pozícióba! Miért nincs mindennap arról sajtótájékoztató, hogy a sintér-pintér többszörös rendőrgyilkos, olajmaffiózó, keresztapa hogyan lehet belügyminiszter minden kormányába! Hogyan lehetett a besúgó szabadkőműves martonyi rabbi elvtárs az ország külügyminisztere amikor nyilvánvaló, hogy izrael érdekeit képviseli a magyar állammal szemben? Az ehhez hasonló tényekkel kellene mindennap szembesíteni az embereket, hogy el is jusson a tudatukig! Nem védekezni kell hanem kőkeményen támadni az igazsággal amiből akad muníció és nem szalonképességre törekedni mert az egyenlő halállal!
    kató rudi

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: