KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kamikaze drónok csapódtak a vinnicai Ladyzhyn hőerőműbe – jelentősek a károk

Az ellenség kamikaze drónokkal csapott le a vinnicai Ladyzhyn hőerőműre (TPP) kedd reggel – fogalmazott Szerhij Borzov, a Vinnicja Regionális Katonai Igazgatóság vezetője Telegram csatornáján.

A Ladyzhyn TPP egy nagy, 1800 MW teljesítményű hőerőmű Délnyugat-Ukrajnában, amelyet a helyi jelentések szerint több találat is ért – részletezte az Oroszok Az Igazság Oldalán Telegram csatornája.

Megpróbáltuk kideríteni, hogy mekkora kár érte az erőművet: kiderült, hogy nemcsak a 330 kV-os kapcsolóberendezést érte találat, hanem magát az erőművet is.

▪️Az első azonosított helyszín a mostanra részben megsemmisült kompresszorépület volt. A kompresszorterem károsodása nem tekinthető kritikusnak.

A közeli 330 kV-os kapcsolóberendezés is megsérült (feltételezve, hogy a Vinnitskaya 750 alállomás 330 kV-os távozó vezetékének nagyfeszültségű megszakítói voltak).

▪️A második feltételezett becsapódási pont a vegyi vízkezelő épület melletti terület volt. Az épület melletti parkolóba érkezett a bejelentés: egy kezelt vizet szállító műszaki vezeték megsérült. Ez a hatás sem nevezhető kritikusnak az üzem szempontjából – valószínűleg melléfogás lesz.

▪️A harmadik feltételezett becsapódási pont a fedett galéria. Ez a szén szalagszállítóval (szállítószalaggal) ellátott karámra utal, amely a raktárterületről a TPP főépületébe szállítja a szenet.

A galéria sérülése mellett egy folyamatvezeték is látható. A csövek sárga színéből és a gázelosztó ponton való indulásából ítélve feltételezhető, hogy a kazánok tüzeléséhez használt földgázt szállították.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük