KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Jogtiprások Kárpátalján – Morvai és Mogherini levelezése

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Európai Unióhoz közeledő  – és csatlakozásra váró – Ukrajna minden lehetséges eszközzel korlátozni kívánja az őshonos magyar nemzeti közösség jogait. Erre hívta fel Frans Timmermans európai bizottsági alelnök figyelmét Morvai Krisztina EP képviselő, rámutatva, hogy az ukrán nyelvtörvény-tervezet összeegyeztethetetlen az európai emberi jogi normákkal, különösen a „nemzeti kisebbségeket”, azaz őshonos nemzeti közösségeket védő európai normákkal. Timmermans alelnök helyett – hatásköri okokból – Federica Mogherini főbiztos válaszolt Morvai levelére, megnyugtatva a képviselőt, hogy az Európai Unió szoros felügyelet alatt tartja az ukrán törvényhozási folyamatokat az európai normáknak való megfelelőség szempontjából.

Levelében rámutatott: az Európai Unió különös figyelmet szentel a „nemzeti kisebbségek” jogai védelmének és arra, hogy az ukrán törvények e normákkal összhangban legyenek. Tájékoztatta a képviselőt, hogy az Európai Unió folyamatos párbeszédet folytat Ukrajnával e törvénytervezetekről és megnyugtatta Morvai Krisztinát a vonatkozásban, hogy a nyelvtörvény nem kerül az ukrán törvényhozás elé. Morvai most újabb levéllel fordult Mogherinihez – emlékeztetve a főképviselőt az előző levélben tett ígéretére. Morvai Krisztina rámutatott: az Ukrajna területén élő kárpátaljai magyar közösséget újabb veszély fenyegeti, ezúttal az oktatási törvény tervezete miatt. Tájékoztatta Mogherinit, hogy a tervezett új oktatási jogszabály alapján gyakorlatilag ellehetetlenülne a magyarok anyanyelven történő oktatása. Emlékeztette Mogherinit az előző levélben tett ígéretére és felkérte arra, hogy haladéktalanul akadályozzák meg a jogtipró oktatási törvénytervezet elfogadását és hatályba lépését. Mogherini alelnök asszony válaszáról természetesen tájékoztatni fogjuk az érdeklődőket. Morvai Krisztina a levelezést továbbította az összes magyar európai parlamenti képviselőnek, arra kérve őket, hogy párthovatartozásra tekintet nélkül támogassák a kárpátaljai magyarság nyelvi, oktatási és egyéb emberi jogainak teljes körű védelmét.

Dr. Morvai Krisztina

európai parlamenti képviselő

Függetlenek csoportja

A Timmermans és Mogherini alelnökökkel történt levelezés

MAGYAR NYELVEN ITT OLVASHATÓ!

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

2 thoughts on “Jogtiprások Kárpátalján – Morvai és Mogherini levelezése

 1. egy nagy puszit Krisztinának és egy nagy pofont Vikinek !!!

  a tudomásom szerint nem a Jobbik tette zászlajára az ún. HK-i
  magyar közösségek jogi védelmét, a helyen-maradások, a fennmaradásukhoz-való jogot, hanem a Fidesz !!!

  mikor fogjuk már megérteni, mi magyarok, hogy az IGAZ nélkül
  el-, kipusztulunk ?!?
  szeretettel, L

 2. Ki nem állhatom ezt a Mogherinit, egty kétszínű, sunyi alak, aki a liberálisok zászlóvivője, ha a leszbikusokról, a különféle degeneráltak jogairól van szó. Amikor Morvai képviselőasszony a nők körülmetélését tette szóvá, akkor kulturális jelenségről beszélt, nem véletlen, hogy a szerbiai látogatása során kis híján kiénekelték a parlamentből az ellenzékiek.
  Az a nő sosem fog a kisebbségek mellé állni, a hazájuktól elszakított őshonos magyarok mellé meg semmiképpen, az EU-nak az nem érdeke, hogy megerősödjűnk, holott, mint az előző cikk írja, “sokkal régebben vagyunk Európaiak, mint az EU”

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: