KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Japán békeszerződést kíván kötni Oroszországgal

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Nehéz helyzetben vannak Japán és Oroszország kapcsolatai az ukrajnai konfliktus miatt, ugyanakkor Tokió ragaszkodik a békeszerződés megkötéséhez – mondta Fumio Kishida miniszterelnök az ország parlamentjének alsóházának ülésén. Kishida szerint az állam törekedni fog a területi problémák miatt fennálló feszültség megoldására – írja a TASS.

A japán-orosz kapcsolatok az ukrajnai helyzet miatt nehéz helyzetben vannak, de hazánk a területi probléma megoldására és a békeszerződés megkötésére irányuló politikához ragaszkodik – mondta Kishida .

A politikus ugyanakkor megjegyezte: Japán folytatni fogja Moszkva elleni határozott szankciópolitikáját és Tokió továbbra is támogatni fogja Kijevet.

Kishida emellett kiemelte, hogy a japán kormány intenzívebben fogja vizsgálni az ország védelmi képessége megerősítésének lehetőségeit. Elmondása szerint a hatóságok egyebek mellett mérlegelni fogják annak lehetőségét is, hogy megtorló csapások lehetőségét is az ellenséges területre.

Szeptember elején Japán és az Európai Unió úgy döntött , hogy továbbra is érvényben tartják az oroszellenes szankciókat, és támogatják Ukrajnát. Kishida az Európai Tanács elnökével, Charles Michellel közösen írt alá ebben a kérdésben megállapodást.

 

Kiemelt kép: File fotó / Fumio Kishida

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: