Bank of America: készülünk az Egyesült Államok adósságtörlesztési csődjére

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Iránytű „kisembereknek” EU-s pénzekhez, támogatásokhoz (Csepreghy Nándor miniszterhelyettes válasza Morvai Krisztinának)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az elmúlt héten a magyar parlamentben szólaltam fel, majd nyílt leveleket írtam Csepreghy Nándor miniszterhelyettesnek, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és az Agrárkamara elnökeinek azzal kapcsolatban, hogy ez idő szerint a személyes kapcsolatrendszerrel és háttérrel nem rendelkező magyar „kisemberek” nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem értesülnek az európai uniós támogatási lehetőségekről, kisvállalkozás vagy kisgazdaság indításának lehetőségeiről, illetve meglévő családi vállalkozásuk, kisgazdaságuk fejlesztésének európai uniós pénz felhasználásával történő lehetőségeiről.

Ugyanakkor tény, hogy a Magyarországon most is megnyíló tengernyi európai uniós forrás kedvezményezettjei nem elsősorban a „tűzhöz közeli csókosok”, hanem a normális megélhetésre, munkalehetőségre vágyó magyar „kisemberek”. Arra kértem miniszterhelyettes urat és a Kamarák vezetőit, hogy adjanak részletes tájékoztatást a jelenleg nyitva álló lehetőségekről, és azt minél szélesebb körben juttassák el a címzetteknek, azaz azoknak az embereknek, akik alkalmasak és hajlandóak lennének (akár egyszemélyes) kisvállalkozás vagy kisgazdaság indítására, de ehhez anyagi támogatásra és szakmai tanácsadásra lenne szükségük. Megérkezett miniszterhelyettes úr válasza, amelyben részletes tájékoztatást ad a lehetőségekről. Sajnos például a levélben említett videókra kattintva látszik a megtekintések számából, hogy bizony kevesekhez jutnak el ezek az információk.

Arra kérem a sajtó (média) képviselőit, hogy – párthovatartozásra, -preferenciára tekintet nélkül – segítsenek a levélben foglalt információk minél szélesebb körű nyilvánosságra hozatalában, a potenciális címzettekhez való eljuttatásában. Arra kérem honlapom és Facebook oldalam látogatóit is, hogy személyes ismeretségi körükben minél többekhez juttassák el az európai uniós támogatási lehetőségekről szóló (a levélben foglalt) információt. Kérem továbbá, hogy amennyiben valaki az információn felbuzdulva „belevág” egy pályázatba, támogatás-kérésbe, az illető tájékoztasson arról, hogy hogyan alakult az eljárás, milyen eredménnyel járt az elhatározása. Újabb nyílt levéllel fordulok ezúttal a Nemzeti Munkaügyi Hivatal vezetőjéhez, arra kérve őt, hogy a Munkaügyi Központokon keresztül a jelenleg munkanélküli, de vállalkozás indítására képes és hajlandó személyek számára a Csepreghy Nándor miniszterhelyettes levelében foglalt információt juttassák el és segítsék őket a pályázásban, illetve vállalkozás-indításban.

Ismételten szeretném hangsúlyozni, hogy Magyarország polgárosodása, az emberek felemelkedése szempontjából a most megnyíló hatalmas európai uniós keretnek történelmi jelentősége van. Közös felelősségünk, hogy az ezzel kapcsolatos információ az emberekhez eljusson, és valóban lehetőséget kapjanak, „helyzetbe kerüljenek” mint az európai uniós fejlesztési, felzárkóztatási pénzek célcsoportja, kedvezményezettjei. Mellékelem tehát Csepreghy Nándor miniszterhelyettes úrnak a levelemre írott válaszát, amelyet ezúton is köszönök neki.

A levél itt olvasható:

http://morvaikrisztina.hu/images/doku/tisztelt%20kpvisel%20asszony.pdf

Annak érdekében, hogy az érdeklődők minél könnyebben felkereshessék a levélben említett szervezeteket, pályázati lehetőségeket, videofelvételeket, ezeknek az internetes linkjeit is közöljük:

Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft.

http://www.szpi.hu/

„A Mi történetünk”

https://www.youtube.com/watch?v=mjdtjK6o85E

„Mit jelent az EU közös kasszája?”

https://www.youtube.com/watch?v=bGy_cKTFnLk

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP)

https://www.palyazat.gov.hu/

https://www.palyazat.gov.hu/doc/4380/

Az előzményekből:

Országgyűlési felszólalásom a „kisemberek” európai uniós forrásokhoz jutásáról:

https://www.youtube.com/watch?v=jIEbZs_ZoqU

Első nyílt levelem Csepreghy Nándor miniszterhelyettes úrnak:

http://morvaikrisztina.hu/images/doku/morvaikrisztinanyiltlevelecsepreghynandorallamtitkarnak.pdf

Második nyílt levelem Csepreghy Nándor miniszterhelyettes úrnak, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és az Agrárkamara elnökeinek

http://morvaikrisztina.hu/images/doc/levl%20a%20kamarknak%20s%20az%20llamtitkrnak.pdf

Nagyon bízom benne, hogy a „kisemberek” elkeseredésével és rossz tapasztalataival szemben most sikerül valamiféle új perspektívát, reményt megnyitni.

Szeretettel:

Morvai Krisztina

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

3 thoughts on “Iránytű „kisembereknek” EU-s pénzekhez, támogatásokhoz (Csepreghy Nándor miniszterhelyettes válasza Morvai Krisztinának)

  1. Köszönet Morvai Krisztina képviselőasszonynak az elkötelezettségéért, akár a z EU parlamenti munkáját, akár a hazai közéleti szereplését nézzük.
    Remélhetőleg a pályázati lehetőségek több vállalkozószellemű polgárhoz is eljutnak ezek után. Én már nem vagyok ilyen tekintetben érintett, de van egy olyan meglátásom is, hogy sokan vannak, akik egyszerűen nem éreznek késztetést pályázni, mert sok vele a munka, vállalkozni, mert keményen kell dolgozni, s talán nincs is elég invenció bennük. Lehet, hogy nem jól látom, de sok kisvállalkozás inkább kényszervállalkozás, s elég az illetőnek a napi működtetésre koncentrálni, nemhogy még fejlesszen és beruházzon.
    Az viszont tény, hogy vannak olyan fiatalok, akik már a világpiacon is elismertek,. főleg az informatikai innováció terén, hogy ők pályáztak e valaha is uniós pénzre, azt nem tudom.
    Szóval a lehetőség adott, és nem csak a kormányon vagy Képviselőasszonyon múlnak a dolgok.

  2. Nem az a baj, hogy a pályázatok nem voltak elérhetők, hanem az, hogy sok “kisembernek” – ahogy ön nevezi – a sok munka mellett nincs ideje, módja, megfelelő tudása ahhoz, hogy reggeltől estig az interneten böngésszen. Szerencsések azok, akiknek tanuló gyerekük a családban ezeket szemlézi, majd a végzett gyerek jól, rosszul megírja a pályázatot, – mivel az külön szakma – és intézi.
    Egy kis faluban felvetettem, hogy kellene az önkormányzatnál egy figyelő, aki tudná tájékoztatni az embereket és megbízásra elintézné a pályázati ügyeket. Fintor volt a válasz.

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: