KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

In memoriam – dr. Habsburg Ottó főherceg (szerkesztői kiegészítéssel)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Súlyos és pótolhatatlan veszteség érte Magyarországot és Európát. Eltávozott az élők sorából Őfensége dr. Habsburg Ottó koronaherceg, magyar trónörökös, a Szent Korona várományosa. Élete, gyermekkora óta egybeolvadt a magyar szabadság és függetlenség, valamint a keresztény Európa sorsával.

A magyarsághoz különös szeretettel vonzódó Édesapa, IV. Károly király tragikus sorsa és halála után Ottó főherceg tudatosan vállalta a magyarság, a magyar nemzet a Kárpát-medence népei életének jobbá tételét, európai elismerését, és a béke megteremtését. Ennek érdekében, már fiatalon, a II. világháború közben és után is kifinomult diplomáciai tudását, soknyelvűségét és politikai pallérozottságát mesteri módon kamatoztatta nemzetünk érdekében. Igazi, nemzetéért aggódó és cselekvő uralkodó volt, korona nélkül…

A magyarországi rendszerváltás idején is számos kérdésben igyekezett támogatni nemzetközi politikai életben is a magyarságot, s kiállt az elcsatolt területek magyarságáért, autonómia törekvésükért, szabad nyelv és vallásgyakorlásukért. Családja hasonlóképpen óvja és védi Magyarországot, annak ifjúságát és a jövő nemzedékre igen nagy figyelmet fordít, mérhetetlen anyagi áldozatot hoz Ottó főherceg szellemiségét és célját követve.

Ottó főherceg Mindszenty bíborossal karöltve mentette a menthetőt, amikor segítette Esztergom érsekét abban, hogy lehetősége legyen a Magyarországról elüldözött emigránsok pasztorálására. Később, nagy szerepe volt a bíboros hamvainak hazaszállításában, és a boldoggá avatás ügyének előre vitelében.

Nehéz tudomásul venni, hogy Magyarország legnagyobb és legtekintélyesebb pártfogója immár halott.  Isten akaratát azonban kénytelenek – kötelesek – vagyunk elfogadni, s hitünk szerint belenyugodni a megváltoztathatatlanba.  Hálát kell adni azért, hogy Ottó főherceg az élet legvégső idejéig harcolhatott nemzetünkért, s olyan példát mutatott a magyar politikusoknak, amelyet ha nehéz is, de követniük kell, mert hazánk és nemzetünk csak ebben a szellemiségben, a kereszténységben és a nemzeti elkötelezettségben, az összefogásban élheti túl és át mindazt, ami a világban ma történik.

Az utódlás szerint, Őfensége dr. Habsburg György lett édesapja után a magyar Szent Korona és a magyar trón várományosa.

Stoffán György

NIF szerkesztői kiegészítés:

Kedves Olvasóink!

Miután megkaptam a cikket, Stoffán Györggyel az alábbi levélváltás történt közöttünk. Ezt követően döntöttem úgy, hogy mégis megjelentetem a nekrológot. Ítélje meg ki-ki saját belátása szerint. Jómagam továbbra is fenntartással vagyok Habsburg Ottó iránt, s ezzel egyet ért Nifadmin szerkesztőtársam is.

A levelezést Gyurival közös egyetértésben hozom nyilvánosságra. (Híradmin)

Levelem:

Kedves Gyuri!

Megbocsáss, de ezt az írást nem teszem ki. Elnézést a kifejezésért, de ez egy nagy s…nyalás!

Habsburg Ottó osztrák volt és nem magyar. Egy habsburg! Sz@rt Ő a magyar szabadságra és függetlenségre. Amit tett, számításból tette, hátha egyszer megkaphatja a magyar koronát. A dolgot Nifadminnal is megbeszéltem, s ő is egyetértett. Lehet, hogy ebben nem értünk egyet veled, de vállalom. Még egyszer elnézést.

Üdv.: …. (Híradmin)

Válasz:

Drága … (Híradmin) Barátom!

Te is felülsz egy ostoba és egyoldalú híresztelésnek, hibás és gyűlölködő (a kommunistáktól indult!) politikai félretájékoztatásnak. Ottó 1961-ben lemondott a trónról. Én  személyesen és jól ismertem, tudom, hogy mennyit dolgozott a magyarság érdekében. Beszélgetéseink során ezernyi olyan dolgot mondott, ami ezt bizonyítja. Sokat vendégeskedtem nála Pöckingben és sokat tárgyaltam vele aktuális politikai dolgokról, immár 23 év óta. Azért mert Habsburgnak hívták, nem egyenlő nagybátyjával – akit ő maga is elítélt -, vagy Mária Teréziával, de nem lehet az ő kontójára írni 450 évet. Én dr. Habsburg Ottó főherceget, a Keresztény(!) Egyesült Európa megálmodóját búcsúztattam…  Haragudni azonban természetesen nem haragszom azért, hogy nem tetted ki a nekrológot. Sajnos egy tévúton van a nemzeti oldal, és ez olyan erős tévút, mint az orkán. Ha szembe pisálsz vele, óhatatlanul le…zod magad.

Ölellek: Gyuri

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

0 thoughts on “In memoriam – dr. Habsburg Ottó főherceg (szerkesztői kiegészítéssel)

 1. A Habsburg Ház feje Ottó halálával Károly lett és nem György. Ennyit legalább tudhatna Stoffán úr.

 2. Már az is minősít, hogy egyáltalán valaki szóba áll ezzel a Habsburg disznóval.
  Vajon milyen tanácsokat adhatott a zsidó cimborájának Roosveltnek.
  Stofán úr hamar szedje ki a csontjait Pannonhalmáról, vagy rögtön hazaviheti, gondolom ott lesz a temetésen a szűk családi kör tagjaként. Mert ott sokáig nem marad.

 3. A Magyar népnek nyereség minden egyes habsburg eltávozása az élők sorából! A trianoni gyalázatot is nagy mértékben nekik köszönhetjük mert ezek alakították úgy a környezetet hogy mindenki neki essen Magyarországnak! Furcsa módon még ausztria is rabolt Magyarország testéből holott az igazi bűnösök a labancok voltak és nem a Magyar nép! Remélem hogy minél előbb megszakad az életfájuk!
  A stoffántól mást nem is lehet várni, ami segget eléje tolnak fényesre nyalja!

 4. Ottonak sokaig erdelyi magyar titkarnoje volt. A holgy apjat, dr. Szasz Palt, aki Stuttgartbol Szombathelyre koltozott, fe lehetne hivni es megkerdezni lanyanak jelenlegi lakhelyt. Lanya, ha jol emlekszem Judith, angol ferjevel szinten Vasmegyebe koltoztek,egy tanyara.Judith tudna referalni Otto utolso aktiv idejerol.
  Egyebkent a Habsburgokat igazi kekverueknek tartjak. Ezert tudtak annyi evszazadon keresztuleuropai uralkodocsaladkent fennmaradni. A kekveruseg eredete nem egyeb, mint a romaiak altal vilagga zavart zsido fopapok behazasodasa az europai uralkodo csaladokba!!!
  Nekem, emiatt, minden europai kiralyi dinasztia gyanus! Vagyis zsido!

 5. A család feje valóban Őfensége Habsburg Károly lett, de én nem a családi viszonyokról írtam….

 6. A Habsburgok hozzállását a magyar emberekhez híven tükrözi, György Vöröskeresztes ámokfutása Gyöngyöspatán. Hogy is mondjam, kutyából nem lesz szalonna. Habsburg az csak Habsburg marad, hiába is próbál sunyin magyarbarátnak látszani. Mindenkinek jobb lenne ha Gyurka Svájcban töltené ideje javát.

 7. Kedves Kárpát hazai testvéreim!
  Nagy elégedettséggel olvasom a kommentek sorait, örvendek, hogy ma már ennyi társam van a Hazában, aki nemcsak néz, de lát is…
  Azt Magyar-ázza meg nekem valaki, hogy miért is volt oly fontos az elhunyt testrészét, pont a szívét Hazánk egy ilyen sarkalatos pontjában elhelyezni???? Minket megkérdeztek erről??? hogy mi beleegyezünk-e, hogy Szent Korona Őfelsége területén helyezzék el. És miért??? mert annyira kedvelte Pannonhalmát? na ne vicceljenek!
  szűk családi körben helyezték el…. és miért ilyen szűk körben? mi titkolni való történt ott???

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük