Ilyen horrorbetegséget hozhatnak a ránkvándorlók Európába

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
seb1

 

A torz sebeket és hólyagokat előidéző betegség az elmúlt évek alatt már több tízezer embert megfertőzött a Közel-Keleten. A legfrissebb felmérések azt mutatják, a fertőzés már a menekült táborokban is feltűnt, amely hatalmas kitettséget jelenthet Európa számára.

A bőr torzulását, kisebesedését és extrém hámlását előidéző betegség elsőként Szíriában ütötte fel a fejét, ahol az Iszlám Állam által elfoglalt régiókban szinte semmilyen orvosi ellátás nem állt sem a katonák, sem a lakosok rendelkezésére. A leishmaniasis nevezetű kór emiatt sokáig az “Aleppói Rém” nevet viselte, hiszen mindenki az ISIS által elfoglalt városhoz kötötte a súlyos tünetekkel járó betegséget.

Azonban az elmúlt évek során az erőteljes népvándorlási hullám természetszerűen vonzotta magával az eleve rendkívül fertőzött egyéneket. Így sikerült a leishmaniasis nevű betegséget kihordani Szíriából, ezzel megfertőzve olyan országokat is, mint Libanon és Jordánia. A gond az, hogy ezek az országok hatalmas menekülttáborokat működtetnek, így csupán idő kérdése volt, hogy mikor terjed a betegség még nyugatabbra.

Az infektológusok szerint a hólyagokkal, hámlással és sebekkel járó betegség már Törökországot is elérte.

Hányan érintettek?

Szíriában két év alatt csaknem a duplájára nőtt a leishmaniasis-betegek száma, 23 ezerről 41 ezerre. 

Jemenben mintegy 10 ezer új megbetegedésről számolnak be az orvosok évente. 

Libanonban mintegy ezer főt diagnosztizáltak a betegséggel, többségüket menekülttáborokban. 

Törökországban megközelítőleg száz migráns szenved tőle, szintén menekültszállókban lábadozva. 

Jordániában is nagyjából százra tehető a fertőzöttek száma.

 Hogyan kerülhet Európába?

A szakértők szerint a tömeges migráció lényegében hídként szolgálhat majd a betegség terjedésének, melynek elsődleges becsapódási helye Törökország lehet, és onnan fokozatosan Európát is elérheti.

seb2

Értesülések szerint azonban nagy a valószínűsége annak, hogy a regisztrált személyeknél sokkal több fertőzött beteg van a Közel-Keleten, azonban a nagy mértékű, állandó mozgásban lévő embertömegek rendkívül megnehezítik a pontos adatgyűjtést. Egy brit szakorvos szerint a helyzet egyre rosszabb lesz idővel, hiszen az egészségügyi szervezetek eddig alulbecsülték a terjedés drasztikusságát drámaian terjed a régióban, és már meg is fertőzte Irakot, Libanont és Törökországot. Ráadásul már Európa egyes déli részein is felbukkant a betegség a migránsáradat miatt.”

Hogyan terjed?

Elsősorban a lepkeszúnyogoknak köszönhetően fertőződhet meg az ember, amely a Közel-Kelet sivatagos, meleg régióiban található meg. A kórokozót többnyire az állatok – különböző rágcsálók és kutyafélék -, és az ember között terjeszti.

seb3

A leishmaniasis átvitele vértranszfúzió használatánál, fertőzött injekciós tűvel, sőt a fertőzött anyától a méhlepényen keresztül, a magzatban is bekövetkezhet. Az emberi fertőzés lehetősége a szoros érintkezésen keresztül akár a bőr felületén található sebekbe kerülve, fertőzött kutyák vizeletének közvetítésével is megtörténhet.

A WHO adatbázisa alapján a kór “elhanyagolt” minősítést kapott, amely azt jelenti, hogy a kaotikus regionális viszonyok miatt a betegséggel kapcsolatban nem áll megfelelő adatgyűjtésre és rendszerezésre lehetőség.

Orientalista.hu

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

2 thoughts on “Ilyen horrorbetegséget hozhatnak a ránkvándorlók Európába

  1. Hajrá gyógyszeripar! Itt a lehetőség újabb, mérgező vakcinák eladására! Lényeg, hogy magas higany és formaldehid tartalma legyen, esetleg kis elölt csirkeembrióval és majomvírussal!

  2. Már nem kell kitalálni, hogy mivel írtsák ki az emberiséget, bár ez lehet nem halálos, de ki tudja milyen szervre hat ki elfajult állapotában. Gondolom, még nem tudják az ellenszerét sem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük