Ha hihetünk Orbánnak, lassan már olyan sokat keresünk, hogy el sem tudjuk költeni

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Orbán-Volner csörte volt hétfőn az országgyűlésben. A Jobbik frakcióvezetője a dolgozói szegénységről és az agyon adóztatott minimálbérről kérdezte a miniszterelnököt.

Volner János szerint Orbán Viktor még soha nem harcolt azért, hogy felszámolja a dolgozói szegénységet és a magyar embereknek érezhető béremelésben legyen része.

Emlékeztetett továbbá arra is, hogy bár a kormány csekély mértékben ugyan emelte a minimálbért, ezzel párhuzamosan azonban annak közterheit is a duplájára növelték.

Magyarországon az egy főre jutó gazdasági teljesítmény fele akkora, mint a leggazdagabb Nyugat-Európai államokban, viszont ott a bérek átlagosan hat-hétszeres magasabbak mint hazánkban – emelte ki a Jobbik frakcióvezetője. Volner János szerint ez azt mutatja, hogy „megtermelődik Magyarországon a béremelés fedezete.”

Azt várja a kormányfőtől, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy Magyarországon érezhető béremelés valósuljon meg. A legnagyobb ellenzéki párt politikusa 8-9%-os személyi jövedelemadó bevezetését, és a minimálbéreket sújtó járulékok csökkentését szorgalmazta.

SZÁRNYALNAK A REÁLBÉREK

Orbán Viktor nem egészen a kérdésre válaszolva elmondta: a reálbérek három és fél éve folyamatosan nőnek Magyarországon. Megtudhattuk, hogy az idei év első hét hónapjában 7,4%-al emelkedtek a hazai reálkeresetek. Továbbá az OECD országuk közül 2010 és 2015 között hazánkban nőtt legnagyobb mértékben a minimálbér. A kormányfő komoly eredményként említette, az egészségügyben és végrehajtott bérfejlesztéseket is.

AGYON ADÓZTATOTT MINIMÁLBÉR

Volner János viszontválaszában kiemelte: az OECD tagországok közülMagyarországon a legmagasabbak a minimálbér adóterhei, annak nettó összege alig változott az elmúlt években. A ellenzéki politikus szerint ennek köszönhető, hogy tömegesen mennek külföldre a magyarok dolgozni.

Orbán Viktor válaszában kissé cinikus módon, a külföldön dolgozó magyarok támadásával vádolta meg az ellenzéket…

Alfahír

One thought on “Ha hihetünk Orbánnak, lassan már olyan sokat keresünk, hogy el sem tudjuk költeni

 1. Tudjuk, hogy orbán, a fidesz: multi párti, nem véletlenül nyúltak a munkatörvénykönyvéhez. Jönnek az autógyárak, eladják, mint sikert. Nem siker, a magyarok töredék bérért dolgoznak a hasonszőrű melósokhoz képest és nem beszélve a környezet szennyezésről.
  De nem is írok ilyeneket, ennek nincs információ tartalma. Ezt mindenki tudja. A lényeg szerintem az, hogy mindig a multik miatt nyertek választásokat. Segítették pénzel őket. A soros állítólag a szavazás előtt néhány hónappal előbb megjelent. Hozta a kis szavazathamisító szoftverét. Nem láttam, elhiszem. Miért? Mert a „politikusok” ilyen emberek , becsapják olcsó trükökkel a népet. És néhány hét elteltével mi vagyunk a hülyék. Miért szavaztunk rájuk….
  Mennyivel egyszerűbb volt a királyság? Nem de?
  A sok sallang után: miért nem növekszik Magyarországon a bér?
  Szerintem ezért.
  Jönnek a választások, kicsit növelni kell, nem szàmottevően, nem. Max: 40%. Ez is pitim. Persze igérik, hogy nem egy év alatt, három….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük