KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

FSZB: iszlamista sejtet számoltak fel Moszkvában és Krasznojarszkban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Moszkvában és Krasznojarszkban a „Katiba Tauhid Wal-Jihad” iszlamista sejtjét számolták föl, négy embert vettek őrizetbe – erről az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat számolt be.

„A Katiba Tauhid Wal-Jihad nemzetközi terrorszervezet interregionális sejtjének tevékenységét szüntették meg” – olvasható a jelentésben.

Az ügynökség szerint az Oroszországban őrizetbe vett iszlamisták harcosokat toboroztak és szállítottak Szíriába, valamint terrortámadásokra szólítottak fel.

Korábban az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat emberei a Roszgvardiával közösen számolták fel a Hizb ut-Tahrir al-Islami egyik sejtjének tevékenységét, és a terrorszervezet hat tagját őrizetbe vették.

A „Katiba Tauhid wal Jihad” szervezet, valamint a Hizb ut-Tahrir al-Islami (Iszlám Felszabadítási Párt) Oroszországban terrorszervezetként van nyilvántartva.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: RIA Novosztyi

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: