VEGYI FEGYVERT VETETTEK BE AZ UKRÁNOK

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Evakuálták a brazil elnököt a fővárosból, a tüntetők elfoglalták a kongresszus épületét

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Jair Bolsonaro volt brazil elnök támogatói, akik tavaly év vége óta tüntetnek a választási eredmények ellen, elfoglalták a kongresszus épületét a brazil fővárosban – jelentette a helyi média, a rendőrség pedig könnygázzal és kábító gránátokkal oszlatta őket. Helyi csatornák szerint a hivatalban lévő elnököt evakuálták a városból – adta hírül az Orosz Hírek.

“Radikális Bolsonaro támogatók behatoltak a Nemzeti Kongresszusba, miután összecsaptak a katonai rendőrséggel a brazíliai minisztériumok előtti sétányon, a botokkal és kövekkel felfegyverkezett tüntetőkkel” – olvasható a G1 brazil lapon.

 

A médiajelentések szerint a rendőrség paprikagázt és kábító gránátokat vetett be a tüntetők ellen.

A Folha című újság arról számolt be, hogy a kongresszus épületének lerohanása rövid ideig tartott, és a tüntetők már távoztak.

Közben Luiz Inácio Lula da Silva elnök (PT, progresszív-globalista) vasárnap (január 8-án) aláírta a szövetségi körzet biztonságába való szövetségi beavatkozásról szóló rendeletet.

A döntés azután született, hogy a tüntetők megszállták a Planalto-palotát, a Nemzeti Kongresszust és a Legfelsőbb Bíróságot (STF).

A döntést az elnök közleményben jelentette be a São Paulo belsejében lévő Araraquarában tett utazása során.

“Aki ezt tette, megtalálják…

NIF

 

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: