Érpatakon helyreállt a közrend

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Kisgyőr – Megyei Szala és Vásárt rendezett vasárnap Kisgyőrben a Peterke-tetőn a Magyarok Szövetsége.

A szala szót úgy magyarázták a főszervezők: őseink időről időre szerét ejtették annak, hogy összegyűljenek, és megválasszák közösségük elöljáróit. Az egész napos rendezvényt kulturális programok, előadások és természetesen az árusok bőséges kínálata színesítette.

A legnagyobb érdeklődést a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Érpatak község polgármesterének, Orosz Mihály Zoltánnak az előadása váltotta ki. Az érpataki példaként is emlegetett módszerekkel elérték, hogy a településen helyre állt a közbiztonság, a felderített bűncselekmények aránya 5 százalékról 75 százalékra nőtt, a bűncselekmények száma viszont 60 százalékkal csökkent. Visszaállították a faluban az adófizetési morált, és miután a közrend helyreállt, a falu fellendülésnek indult. Egyre több civil és kulturális egyesület alakult. Hogy mindezt hogyan csinálták? Részletek később.

[dailymotion id=xdry4i]

(forrás: www.boon.hu és Érpatak polgármestere)

Ígéretet kaptunk Orosz Mihály Zoltán polgármester úrtól (Érpatak), hogy megkeresésünkkor személyes tájékoztatást ad a helyzet ilyetén alakulásáról, így látogatásunkat nem sokáig halogatjuk!

Nemzeti InternetFigyelő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük