KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Érpatakon helyreállt a közrend

Kisgyőr – Megyei Szala és Vásárt rendezett vasárnap Kisgyőrben a Peterke-tetőn a Magyarok Szövetsége.

A szala szót úgy magyarázták a főszervezők: őseink időről időre szerét ejtették annak, hogy összegyűljenek, és megválasszák közösségük elöljáróit. Az egész napos rendezvényt kulturális programok, előadások és természetesen az árusok bőséges kínálata színesítette.

A legnagyobb érdeklődést a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Érpatak község polgármesterének, Orosz Mihály Zoltánnak az előadása váltotta ki. Az érpataki példaként is emlegetett módszerekkel elérték, hogy a településen helyre állt a közbiztonság, a felderített bűncselekmények aránya 5 százalékról 75 százalékra nőtt, a bűncselekmények száma viszont 60 százalékkal csökkent. Visszaállították a faluban az adófizetési morált, és miután a közrend helyreállt, a falu fellendülésnek indult. Egyre több civil és kulturális egyesület alakult. Hogy mindezt hogyan csinálták? Részletek később.

[dailymotion id=xdry4i]

(forrás: www.boon.hu és Érpatak polgármestere)

Ígéretet kaptunk Orosz Mihály Zoltán polgármester úrtól (Érpatak), hogy megkeresésünkkor személyes tájékoztatást ad a helyzet ilyetén alakulásáról, így látogatásunkat nem sokáig halogatjuk!

Nemzeti InternetFigyelő

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük