KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Emberi jogokat a kárpátaljai magyaroknak!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Morvai.K.Morvai Krisztina az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén átadta a parlament elnökségének, valamint Federica Mogherini külügyi főképviselőnek azon emberi jogi dokumentumok gyűjteményét, amelyek az őshonos nemzeti közösségekhez tartozó emberek – így a kárpátaljai magyarok – egyéni és kollektív jogait előírják és biztosítják. Felkérte az uniós vezetőket, hogy az Ukrajnával történő tárgyalások során hívják fel a figyelmet arra, hogy az EU társult államaként kötelesek a nemzetközi illetve európai emberi jogi normákat tiszteletben tartani. (Az átadott dokumentumok itt letölthetőek:

ENSZ-nyilatkozat az őshonos népek jogairól http://www.un.org/esa/socdev/unpfii/d…

Európa Tanács, Gross-jelentés http://assembly.coe.int/Main.asp?link…

Európa Tanács Schuster-jelentés http://assembly.coe.int/Main.asp?link…

Európa Tanács, Kalmár-jelentés http://assembly.coe.int/nw/xml/XRef/X…
Európa Tanács Keretegyezmény a nemzeti kisebbségek védelméről
Angolul https://rm.coe.int/CoERMPublicCommonS…
Magyarul https://rm.coe.int/CoERMPublicCommonS…

Az Európai Parlament 2014. február 27‐i állásfoglalása az alapvető jogok helyzetéről az Európai Unióbanhttp://morvaikrisztina.hu/images/doku…

Morvai rákérdezett arra is: van-e akadálya, hogy az Európai Parlament részt vegyen abban a független nemzetközi vizsgálóbizottságban, amelynek megalakítását az orosz parlament kezdeményezte a dél-kelet ukrajnai civil lakosság ellen elkövetett súlyos bűncselekmények kivizsgálására, az ezzel kapcsolatos tényfeltárásra. Krisztina hangsúlyozta, hogy ez utóbbi is emberi jogi természetű kérdés, s nem politikai. Ennek ellenére, kérdésére választ nem kapott.
A felvételen láthatóak azok a fontos pillanatok, amikor Morvai Krisztina az Unió vezetőinek átadja a kárpátaljai magyarok jogvédelmére vonatkozó nemzetközi emberi jogi normagyűjteményt.

[youtube=http://youtu.be/FIBUnUsZp0c]

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Irán megfenyegette az Egyesült Államokat

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Emberi jogokat a kárpátaljai magyaroknak!

  1. Beszélni –beszélni és beszélni ,, mindenki tudja, hogy kulturális Autonómia nélkül elvész a magyarság , de erre már nincs bátorsága a képviselő nőnek..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük