KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Elon Musk műholdas internetének blokkolásán dolgoznak az oroszok

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrajnai harcok során az orosz hadsereg folyamatosan teszteli az Elon Musk Starlink műholdas internetszolgáltatásának semlegesítésére szolgáló fejlett technológiákat.

Mint a The New York Times megírta, ezeket a technológiákat folyamatosan fejlesztik, ami már konkrét eredményekhez vezetett – az északi frontvonalon tömeges kommunikációs zavarok voltak.

Különösen az ukrán fegyveres erők 92. légideszantos rohamdandárjának katonái maradtak kommunikáció nélkül az orosz offenzíva kezdetének előestéjén Harkov térségében. Ennek következtében az ukrán egységek harci hatékonysága meredeken csökkent, ami biztosította az oroszok gyors előrenyomulását.

A lap megjegyzi, hogy a Starlink műholdas internetszolgáltatás nemcsak az ukrán hadsereg számára vált kommunikációs eszközzé, hanem a hírszerzés és a dróntámadások végrehajtásának eszközévé is vált.

A Starlink a háború első napjaitól kezdve kulcsfontosságú volt az ukrán hadsereg számára. Az internetszolgáltató terminálok teljes körű működésének hiánya a csapatok dezorganizációjához és az AFU rendezetlen visszavonulásához vezetett az új északi frontvonalon.

Az anyag szerzői rendkívül komolyan vették az orosz hadsereg sikereit a REB területén, ami a Starlink működésében tömeges hibákhoz vezetett.

Rámutatnak, hogy ha az oroszoknak sikerül az e téren elért sikereikre építeniük, az „taktikai váltáshoz” fog vezetni az ukrajnai fegyveres konfliktusban.

Azt is hangsúlyozzák, hogy a műholdas szolgáltatás kudarca megmutatta az ukrán hadsereg sebezhetőségét és függőségét a SpaceX által nyújtott szolgáltatásoktól.

És rosszul jöhet ez Elon Musknak is, mivel a kudarcok komoly kérdéseket vetnek fel a Starlink használatának megbízhatóságával kapcsolatban egy technikailag kifinomult ellenséggel szemben.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: illusztráció / Fotó: © Pavlo Gonchar / SOPA Images / LightRocket a Getty Image

Ez is érdekelheti:  Két éve nem volt erre példa: Oroszország több földgázt szállított Európába, mint az USA

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Elon Musk műholdas internetének blokkolásán dolgoznak az oroszok

  1. A legbiztosabb megoldás a Szar-link? (Starlink) műholdak levadászása (lézer, EMP, stb)
    nem a zavarásuk.
    A megsemmisített műholdakat csak tetemes költségek árán és lassan tudja az USA vagy Musk pótolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük