Elismerte a Figyelő: Egy ócska hazugság volt, hogy a Jobbik és a DK egymással egyeztetett

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A 2018-as választásokat a Fidesz nemcsak a választási törvénnyel, hanem az ócska hazudozásaival is manipulálta. A kormányzat két fontos csapásirány mentén csapta be az arra fogékony embereket, az egyik az volt, hogy a Jobbik beengedné a migránsokat, a másik pedig, hogy a nemzeti néppárt lepaktált Gyurcsány Ferenccel. Azóta mindkettő esetében elismerte a lakájmédia, hogy ez hazugság volt. Nem lennénk most Morvai Krisztina helyében.

Jelzésértékű, hogy Orbán Viktor ismételt hatalomban tartása csak ócska hazudozásokkal sikerült. Ennek egyik felülete a Schmidt Mária tulajdonában álló Figyelő volt (a lap története legalább olyan szomorú, mint az Origóé). A miniszterelnök házi történészének lapja március 10-én hazudta azt – fotókkal alátámasztva(!) – hogy Vona Gábor Szentesen a DK-val egyeztetett.

Természetesen ebből egy szó sem volt igaz. Hazugságukat a választások után több mint egy héttel ismerték el.

„Az internetes portálunkon 2018. március 10-én „Formálódik a Vona-Gyurcsány – koalíció – (Képekkel)” címmel megjelent cikkben valótlanul állítottuk, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom a Demokratikus Koalícióval egyeztetett a szentesi választókerületben. Valótlanul állítottuk, hogy a két párt között több választókerületben is folynak még a tárgyalások.

Valótlanul állítottuk továbbá, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke Kiss Csabával, a Demokratikus Koalíció szentesi elnökével tárgyalt egy szentesi étteremben.

A valóság ezzel szemben az, hogy a cikkünkben szereplő időpontban Vona Gábor egy szentesi kampányrendezvény után ebédelni állt meg a szentesi Páterház étteremben, asztaltársaságában csak munkatársai és helyi jobbikos vezetők foglaltak helyet. Vona Gábor nem tárgyalt egyetlen egy DK-s politikussal sem, a cikkünkben említett Kiss Csaba pedig ott sem volt az étteremben. A cikkben megjelent fotón pedig nem a DK-s Kiss Csaba, hanem a Vona Gábort és munkatársait szállító mikrobusz sofőrje látható. A Jobbik és a DK között pedig sem Szentesen, sem más választókerületben nem folyik semmilyen tárgyalás.”

Nagyon sok jobbikos szimpatizánst bizonytalaníthatott el – joggal – a „hír”, hogy Vona Gábor és Gyurcsány Ferenc esetleg összeállna, jellemző, hogy a Fidesz-seggnyaló, Morvai Krisztinával megerősített „vadhajtások” is azzal jöttek, hogy a Jobbik összeáll a „szemkilövetőkkel”.

Nyilván, utóbbiak vezetői tudták, hogy hazugság az egész, de Orbán hatalomban tartása mindent megért nekik. Holott egészen biztos, hogy nem annyiért kampányoltak a Fidesz mellett, mint amennyi Schmidt Máriának leesik.

 A másik nagy hazugság Vona Gábor kvótapártisága volt. A Lokál a hazugságát április 11-én ismerte el.

Mint ismert, a Jobbik már több mint 110 sajtópert nyert a Habony-médiával szemben. Sovány vigasz.

De sokba fog kerülni ez a hiszékeny magyaroknak is.

Alfahír

6 thoughts on “Elismerte a Figyelő: Egy ócska hazugság volt, hogy a Jobbik és a DK egymással egyeztetett

 1. Elhiszem, hogy nehéz megemészteni a hatalmas vereséget. Minden szalmaszálba kapaszkodni kell, hogy a bukás csúnyaságát enyhítse a Jobbik. Ilyenkor jön a nem is így volt, hanem úgy, nem is ezt mondta, hanem azt,…. S ha valaki megnézi, bármelyik változat igaz, a tényeken semmit nem javít!

  Magyarázzátok már meg, hogy hogy is van, hogy a nagy részvétel a kormányváltóknak jó, nekik segít? Merthogy eddig soha nem volt még ilyen magas részvételi szám! Mindezek ellenére kb. 30 %-os vereséget kapott a Jobbik.

  Áruljátok már el, ha olyan iszonyatos csalás volt (1-2 %-ot még csak-csak el leht csalni, de 30 %-ot?….), akkor miért mondtak le lóhalálában a vesztes pártok vezetői (a pofátlan Gyurcsányt kivéve)? Hiszen, aki ismeri a körzeti választási bizottságok munkáját, tudja, hogy amint megszületik a szavazókör eredménye, a pártok által delegált tagok azonnal beküldik az adatot a pártjuk központjába, ahol összessítik, tehát a hivatalos közlés előtt már tudják a párt vezetői a valós helyzetet! Ha csak hajszálnyi igazság lenne a választási csalásban, nemhogy lemondtak volna, hanem hatalmas botrányt keltettek volna.

  Ideje lenne már lecsillapodni, és elfogadni a népakaratot, a vereséget!

  Mindegy, hogy miért ez született, hogy átverték, manipulálták őket,… Nektek is ugyanez a lehetőségetek volt!

  Azt sem mondhatjátok, hogy nincs ellenzéki média, ahol elmondhattátok a saját igazságotokat! Elfogadom, hogy a közmédia nem bánt tisztességesen az ellenzéki politikusokkal. De a vereség nem emiatt lett akkora!

  A „néppártosodás” – ami valljuk be, egyáltalán nem sikerült, vakvágány volt, legalább is a megvalósítását illetően – ártott a legtöbbet a Jobbiknak. Nem is értem, hogy kiknek a tanácsára hallgatott Vona Gábor, amikor ezen az úton elindult? Vagy eredetileg sem volt őszinte a párttagokhoz és szimpatizánsokhoz? Mert, hogy sokan árulásként értékelték ezt a fordulatot, az tagadhatatlan! Itt kellene keresni a vereség gyökerét!

 2. Az meg hab a tortán,amikor azt akarták bebeszélni,hogy mivel a valasztas.hu-t túlterhelés miatt nem lehetett elérni,akkor hamisították meg az eredményt.Pedig az két önálló rendszer,az összegezést nem a valasztas.hu weblap végzi,oda csak feltöltik az adatokat,de ezt a műveletlen,ostoba prolik nem tudják,sőt a pártok vezetői sem,sem az újságírók.De a bugris megkérdezhette volna a rendszergazdát a szerkesztőségben,de nem,inkább kinevetteti magát az álhírrel.

 3. Nem a vereséget nehéz megemészteni,hanem inkább azt,hogy ennyien(?) szavaztak a „rablóhadjárat folytatásához. Azért ez minősíti kormány melletti szimpatizánsok megnyilvánulásait,magát az embert(?) is. Bár ,ahogy már régen is „divat volt,ahol az arany,ott a szolgálat. De ha megszűnik az arany, vele a szolgálat is. Ahogy anno sokan elégették az mszmp-s párt könyvüket ,aztán hirtelen beültek a fideszbe, (mai napig tagadják a fideszen belül mszmp-s múltjukat) de eljön még ennek is az ideje a fidesz rajongó táborában is.
  Tisztelek minden véleményt,kivéve a megvásároltakat,ezeket MEGVETEM!!

  1. Milyen rablóhadjáratról vízionál Tóth Úr?Épül az ország,a gazdaság rendben van,nincs IMF hitel,van munka,a képzetleneknek közmunka,ingyenélés visszaszorítva,az pedig,hogykomcsinak ,liberálisnak nem terem babér,jól van ez így.Minden rendszerben a lojális jobban boldogul,mint az örökös hőzöngő.Nekem mindegy,hogy Mészáros gazdagodik,és nem a Kóka.Amit ez a hőzöngő csürhe csinálna az országban,na abból nem kérek,habzó szájjal üvöltöznek,forradalmat akarnak,de a többségnek NEM KELLENEK!

 4. T. Péteri Úr!
  ” a tudomány tudást eredményez,a vélemény tudatlanságot,mert az a vélemény mely nélkülözi a tudást fabatkát sem ér. Akár az a beszéd,mely nem érinti az Igazságot fecsegésnek is hitvány.”
  Akit ténylegesen érdekel az ország valós helyzete,az megtudhatja,de ahhoz idő és energia kell. Persze sokkal könnyebb elfogadni a demagóg propagandát. Asszisztálni hozzá ?! Hm….!
  Ki az,ki keveredjék bár saját hízelgői és talpnyalói táborába,mégis nem ő az ,aki legjobban tapsol önmagának.?”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük