KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Egy hét alatt 0,5 százalékkal nőtt az AfD támogatottsága Németországban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az AfD támogatottsága 19,5 százalékra emelkedett az INSA intézet új közvélemény-kutatása szerint, amelyet a Springerblatt Bild számára készített. Ez minden eddigi rekordot megdönt. Az előző héthez képest 0,5 százalékot erősödött az AfD, amelyet a Bild már jó ideje szisztematikusan „szélsőjobboldali pártnak” titulál.

A felmérés szerint a Sholtz kancellár pártja, az SPD mindössze 0,5 százalékkal vezet az AfD előtt, egy egész százalékpontot javítva az előző mérésekhez képest. Most 20 százalékon áll. Az INSA előző heti felmérésében az SPD és az AfD még holtversenyben állt.

A CDU/CSU továbbra is a legerősebb párt 27 százalékkal. Szintén fél százalékponttal nőtt a támogatottsága. A kisebb pártok erősen leszakadva követik a többieket, a zöldek például 13 százalékon állnak, fél százalékot visszaestek. Az FDP egy ponttal nyolc százalékra szorult vissza. A Baloldali Pártot nem említik. A jelenleg 41 százalékkal a kormányzó „trafikkoalíció” most messze lenne a parlamenti többségtől.

A németországi médiaviszonyokat jól tükrözi a BILD értékelése, mely veszélyes jelenségnek tartja az AfD rohamos erősödését.

Azt írták, hogy az AfD kiugrása robbanásveszélyes lehet, hiszen összességében a német állampolgárok 28, 5 százaléka tartja elképzelhetőnek hogy szavazatával támogatja a Németországban az Alkotmányvédelmi Hivatal által „szélsőjobboldalinak” billogozott, valójában a német nemzeti érdekeket szem előtt tartó és képviselő pártot.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Alice Weidel és Tino Chrupalla, az AfD parlamenti csoportjának elnökei 2023 májusában Berlinben / Fotó: www.globallookpress.com © Bernd von Jutrczenka/dpa

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: