Dr. Bene Gábor S.: Lehet-e más a politika?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A herényire zsugorodott MDF valahogyan csak becserkészte magát a választási küzdelemben elindulók közé. Persze ne csodálkozzunk ezen, hiszen az ál-liberálisoknak éppen úgy szüksége van az ál-konzervatívokra, mint fordítva.

Az álságosság persze nem áll meg itt, hanem a politikai színház marketing osztályán landol, éppen az LMP nevezetű képződmény kapcsán. Nem tartozom a naivák közé, de mégis meglepett Lányi András nyilatkozata.

A minap ugyanis a Védegylet és az Élőlánc alapítója elárulta, hogy régebben az Egyesült Államok nagykövetségének munkatársai faggatták arról, hogy miért nem áll be a Lehet Más a Politika nevű ál-zöld és átmentési célzatú párt mögé. Lányi András azon kevesek közé tartozik, aki bal-liberális-félig konzervatív voltát soha nem tagadta, sőt mint humánökológus írásaiban és beszédeiben is határozott álláspontot képviselt a társadalom és a természet megóvását illetően. A globalizáció folyamata, című könyvecskéje sokáig a kedvenceim közé tartozott, noha nem értek egyet minden állításával. Néhány idevágó passzust azonban, mégis idéznék belőle: „A médiumok által nem közvetített vélemény ellenben észrevétlen marad és lassan elnémul, az elhallgatott esemény mintha meg sem történt volna. Lenni annyi, mint közvetítve lenni.” Mintha a Magyarok Szövetségéről írta volna ezt a gondolatsort, ők ugyanis nem legitimizálják az országgyűlési választási tülekedést, nem akarnak további ígérgetés halmazt zúdítani a lakosságra, csak nemzetet szeretnének kovácsolni azokból, akiknek már nem most, hanem évekkel ez előtt is elég volt már hamis választási ígérgetésből, s mivel nincsenek benne a „közvetítésekben”, így iszonyú erőfeszítéseik ellenére sincsenek benne a köz tudatában. Ám most jött az LMP és nagy hangon (jól kistafírozva valamilyen háttérerőtől) beígéri, hogy lehet más a politika. Sajnos sokan fogják elhinni, s bedőlnek a maszlagnak, mert a pártpolitika nem is lehet más. Az a hatalom megszerzéséről, s annak érdek felhasználásáról szól. Ha egy olyan párt kezében összpontosulna, amelyik nem a pártérdek mentén működne, hanem a közjót szolgálná és a nemzeti érdeket tekintené mindenek fölött, akkor nem is lenne vele baj. Ám a politika Magyarországon már régen csak és kizárólag pártpolitikát jelent, s nem nemzetpolitikát! Nem értek egyet sok kérdésben Lányi Andrással, de most, meg kell dicsérjem. Kiállt a közvélemény elé és azt mondta: Vigyázat, átverés! Ne szavazzanak az LMP-re, mert Schiffer András pártja eleven cáfolata annak, hogy lehetne más a politika, mint puszta marketing.

Lányit ismert balliberális fiatalemberek keresték meg régebben pártalapítási szándékkal, de később éppen ők fordultak ez ellen, így az LMP mai listavezetője, akivel 2005 óta nem beszél, s aki Fodor Gábor SZDSZ elnökének való megválasztása után, megpróbálta rávenni, hogy essenek neki együtt Fodornak. „Ilyen fokú gátlástalan cinizmus egy pályakezdőnél nem mindennapi: sokra viheti még.” Mondta Lányi András, s hozzátette:
„Majd egy évvel az LMP megalakulása előtt felkeresett az Egyesült Államok nagykövetségének két politikai munkatársa, akik kizárólag arra voltak kíváncsiak, hogy az Élőlánc Magyarországért támogatná-e a Védegyletből alakuló újabb zöldpártot.” (íme már nem is titok, hogy honnan a kisafirozás!)

Azon persze ne csodálkozzunk, hogy a követség hallani sem akar arról, hogy ők valakit is befolyásolnának a magyar politikai életben. (micsoda képtelenség ilyet gondolni is Irak, Afganisztán után, hogy ők majd „befolyásoljanak”, nahát!)

Az LMP egy kampánypárt, amely a zöldmozgalmak, s a helyi civilek által feltárt ügyeket próbálja a médiában rendszeresen és gátlástalanul kisajátítani, nagy sikerrel. Arra persze nincsenek tekintettel, hogy azokon mások már hónapok óta dolgoznak. (itt érhető tetten Lányi András egyéni sértettsége, amit meg is értek) Végül ismét idézet Lányi Andrástól, akitől fényévnyi távolságra vagyok – mint nemzetben és magyar alkotmányosságban gondolkodó közíró -, ám mégis hivatkozom rá ott, ahol egyet lehet vele érteni. „Amit a ’saját szemünkkel’ tapasztalunk, mindig töredékes, kiegészítésre és értelmezésre szorul. Amit olvasunk, képzeleti képek egyidejű megalkotása nélkül felfoghatatlan. A technikai képszekvencia ellenben eleve értelmezett, magában hordozza kész és továbbgondolást nem kívánó értelmét. A televízió helyettünk álmodik, éspedig mindannyiunk helyett: a legnagyobb többség számára leginkább elfogadható és legvonzóbb álomképeket”

Ha ebből nem döbben rá a kedves olvasó, hogy milyen veszélyes, ha helyettünk álmodik a háttérből irányított televízió, s nem kapcsolja ki azonnal, s nem kezd helyette az ősi magyar logikával gondolkodni, a hit és a tisztesség szerint élni, akkor ne csodálkozzunk, hogy liberálisok fognak ismét megvezetni minket!

Dr. Bene Gábor S.

Nemzeti InternetFigyelő

0 thoughts on “Dr. Bene Gábor S.: Lehet-e más a politika?

 1. AZ ÉN IMÁM! MA ATYÁNK ÉS ANYÁNK KIK VAGYTOK BENNEM ÉS RATAM TÚL IS LÉTEZETEK!MINDEN ATYÁK ATYJA MINDEN EGEK ÚRA.MINDEN ANYÁK ANYJA MINDEN ÉLET ÚRNŐJE SZENT NÉKEM A TI NEVETEK.KÉRLEK TITEKET,ADJATOK E VILÁGNAK MELYBEN MOST ÉN IS ÉLEK,BÉKÉT!IGÉREM HOGY TÖBBÉ FEL SEM TÁMADOK.JÓZSEF

 2. Az LMP azért is nagyon veszélyes, mert a Fidesz kétharmada vele is meglehet.

 3. Így bizony, nehezen fog menni!
  Lehet más a származás – etnobizniszben utazik az LMP jelöltje?
  A számos zsidó civil szervezetben is tevékenykedő Faith Balázs kispesti LMP-s jelölt két egymást követő tanévben is nyert a költségtérítéses felsőoktatási képzésben részt vevő roma fiatalok támogatására kiírt pályázaton. Természetesen a kettős, vagy akár többes identitáshoz mindenkinek joga van. Ám így is alaposan megkérdőjelezhető, hogy a saját lakását egyébként másoknak bérbe adó fiatalember jogosan jutott-e hozzá a valóban hátrányos helyzetű hallgatók tanulmányainak segítésére szolgáló összegekhez.
  Faith Balázs az OKM honlapjának tanúsága szerint a 2007/2008-as, illetve a 2008/2009 tanévben is 160.000 forint támogatást vett fel, mint „roma hallgató”.
  Természetesen nem zárhatjuk ki, hogy az ifjú LMP-s politikus mindkét kisebbséghez kötődik. Igaz, áttanulmányozva a különböző közösségi oldalakon regisztrált adatlapjait, kizárólag zsidó kötődésére találtunk utalást, roma identitásának nem bukkantunk nyomára.
  Szintén az egyik közösségi oldalról tudhatjuk meg, hogy Faith úr kiadja a lakását. Így módon kétségessé válik az is, hogy – származására való tekintet nélkül – valóban rászorult e közpénzből adott támogatásra. Mind a valódi roma identitás, mind a rászorultság hiánya felveti a pályázaton való csalás gyanúját, ami különösen kínos lehet egy olyan párt számára, amelynek legfontosabb mondanivalója a jelenlegi, korrupcióval fertőzött politikai kultúrán való túllépés.
  http://barikad.hu/node/50572

 4. További érdekes fejlemények az LMP kapcsolatairól!
  Etikai vizsgálatot indít az SZDSZ Kóka János ellen
  Etikai vizsgálatot indít az SZDSZ Kóka János ellen, mert a párt közleménye szerint a frakcióvezető az ajánlószelvények gyűjtésével és a párt rendezvényeinek támogatásával segítette a Lehet Más a Politika (LMP)kampányát.
  Az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben a szabad demokraták azt írják, hogy a hírek szerint az SZDSZ frakciójának munkatársai, „Balogh Erika és Kátai Gábor voltak az összekötők az LMP és Kóka között”.
  Kitérnek arra is, hogy Retkes Attila, az SZDSZ elnöke felkérte a párt jószolgálati és etikai bizottságát, hogy a választás első fordulója után indítson etikai vizsgálatot annak kiderítésére, hogy a hírek igazak-e, s a párt frakcióvezetője valóban részt vett-e egy konkurens jelölő szervezet támogatásában.
  Schiffer András keddi, budapesti sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva hazugságnak nevezte azt a felvetést, hogy Kóka János „több egykori embere” és több volt szabad demokrata is szerepet kapott az LMP-ben.
  Arra a felvetésre, hogy az LMP kampányfőnöke korábban a szabad demokrata Horn Gábor kampánystábjában is dolgozott, azt felelte, hogy Karácsony Gergely korábban máshol szerzett kampánytapasztalatokat. Egyéb, az újságírók által felvetett nevekre pedig azt mondta, hogy azokat eddig még nem is hallotta.
  Hámori Hanna, az LMP sajtófőnöke az MTI megkeresésére cáfolta, hogy Kóka János segítette volna az LMP kampányát.
  Kóka János az MTI megkeresésére nem kívánt reagálni az ügyre.
  http://www.szdsz.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=65:etikai-vizsgalatot-indit-az-szdsz-koka-janos-ellen&catid=5:hirekinformaciok&Itemid=32

 5. Az LMP a plakát háborúból is kiveszi a részét! A probléma csak az, hogy itt sem hozza a másságot.
  Lehet más a plakátolás
  Adjon az Isten!
  Ma reggel lettünk figyelmesek itt Berettyóújfaluban arra, hogy az LMP párt aktivistái hozzáfogtak kiragasztani plakátjaikat, oly módon, hogy a többi párt plakátjait leragasztották (jobbikost, MDF-est, fideszest). Mellékletben küldöm a fényképeket, amik bizonyítékként szolgálnak az esetre.
  Szebb jövőt!
  Lele Attila
  Berettyóújfalu
  Jobbik Alapszervezet
  A képek az alábbi honlapon tekinthetők meg:
  http://szebbjovo.hu/node/2595

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük