Disszidensek – Buja szeretők (18+)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

[youtube=http://youtu.be/sthPtykn8gc]

DISSZIDENSEK BUJA SZERETŐK

Rubóczki László regénye I-II.

Valódi, rázós utazás a hatvanas évek vége, és a hetvenes évek elejéről!

A kétkötetes regény ára 4990Ft helyett 4500Ft (plusz postaköltség) utánvétellel és ajándék verseskötettel!

A kétkötetes regény most utánvétellel megrendelhető. A megrendeléshez  adja meg az elérhetőségét és a rendelés példányszámát az alábbi űrlapon!

Megrendelő űrlap

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.

Vörösbábel

A “Vörösbábel a Kárpátok alatt külön is megrendelhető itt

Ára 990Ft + utánvét

Egy disszidens nagykamaszt a vizsgálati fogság brutalitásában rettegett napjai ébresztik rá, hogy a kommunista-diktatúra az ördög játszótere – valóban vörös.

Pereg a múlt vetítője fejében, mint cellája salétromos falairól az olajfesték. Megélt rémálmai próbálják darabokra szaggatni a félelemben fogant szerelmet ugyanúgy, mint a vasfüggöny mögött átélt lüktető, szexualitásba menekülő élményeit.  Odaadó bájos lányok, szeretetre vágyó, csalódott asszonyok repítik gyönyörország felé szerencsefiát, Rugót!

E partner után vágyakozó, s önfeledten szeretkező sorok Prüdéria kapuját ostromolják – tán be is dőlt azóta…

– A kor kendőzetlen kórképét tragikus sorsú lélekben hontalanná lett disszidens barátok, s rokonok megrázó történetei teszik fájón élményszerűvé. Ahogy minden magyar, illetve a keleti blokkban élt ember számára ismerős – déjá vu érzést kelt… Velem is… Velem is megtörtént…

DISSZIDENSEK BUJA SZERETŐK

A két háború, Trianon, és 1956 lánctalpak tiporta árnyai kísértik vissza-visszatérve e regény szereplőinek sorsát.

Könnyek a múltért, a széttépett országért! – Szégyenérzet, a magyarság többségének nemzeti öntudatát vesztett, közöny szülte megalkuvó gyávaságáért, tudatlanságért! – Mégis hála a hazatéréshez vezető út felismerésért magyarságunkhoz!

Hatalom kontra disszidensek…

A gyilkosok „vörösdémona” 56-ban magyar vérben őrjöng, s a katarzis olykor lovas kocsin érkezik, ám elszánt harcost nevel a szívekben rejtőző tiltott nemzeti öntudat, légy akár idős vagy forrófejű fiatal.

EMIGRÁCIÓ…

Van kit egy kanadai óriásfenyő visszacsapódó ága – összezúzva, s van akit a honvágy tör össze, mint rosszcsont gyermek a perecet, s végül mindkettőt hazarepíti az ébredés orkánja.

Erőszak, és szerelem – a halál itt sorszámot oszt, s tán közel a feltámadás…

Egy bohóc meséje a rég elrabolt nemes erényekről / hitről, öntudatról, becsületről… /

Fiatalságunk olykor bukdácsoló humorának, s napjainkban is bőrünket égető drámájának koktélját ízlelhetik meg, Hölgyeim, és Uraim akik megtisztelnek figyelmükkel, s megvásárolják, majd elolvassák ezt a regényt.

Joggal kérdezheti az olvasó, hogy fér meg egymás mellett az erény, illetve a szabad-szerelem, miféle paradoxon ez?

A meghamisított múlt köntösében ficánkoló diktatúra – közönyt, a hatvanas évek nyugatról beszivárgó forradalmi szellemisége – “szabad-szexualitást” szült. Hiszen a Kádárérában sárba taposott magyarságtudat nélküli világunk alig befolyásolta élni akarásunkat, s hormonjaink fiatalkori túltengését.

Alig húsz éve jött el történelmünk és talán önmagunk megismerésének valós lehetősége. Így mindenki, a nemzeti kisebbségek is meglelhették benne öntudatukat, nota bene magyarságukat, már aki kereste azt! –

Ilyenek voltunk…

Igen, talán lesz aki meggyűlöl, ám remélem a legtöbben, ezt az élet útvesztőiben olykor megtévedt fiút megkedvelik, tán meg is szeretik, hiszen a felnőtté válás rögös útja, nagy pofonokkal van kirakva!Találkozzunk személyesen a két könyv bemutatóján, ahol,ha lehetőséget adnak rá, a regény részleteiből Kádária 60-70-es évek béli kórképét festeném le Önöknek, ahogyan láttam, s tapasztaltam. A kor zenéi, dalai, Wass Albert, Márai Sándor, József Attila néhány verse lesz ebben segítségemre. S türelmüket megköszönve, a Vörösbábel a Kárpátok alatt című verses kötetemből pár gondolat hazánk egy Orwell vázolta világ felé rohanásáról, s a kiútról, mely egy pohár jó villányi vörösbor mellett tán fogyaszthatóvá lesz! – Beszéljük meg…

Adjon az Isten szebb jövőt  szeretett honfitársaim – Rubóczki László, átutazó…

A kétkötetes regény most megrendelhető. A megrendeléshez klikkeljen IDE, adja meg az elérhetőségét és a rendelés példányszámát!

A SZERZŐ ÖNMAGÁRÓL:


Életút:

Ratkó gyerekek sorakoztak fehér ágyacskában, a Kútvölgyiben 1953. április havában,

Kihúztam a nyerő napot, huszonegyedike volt. – Első gyerekként kopogtattam szüleim szívének ablakán, közvetlen a pártkönyvük alatt – azért is szeretem őket! Unokaként, második voltam mindkét ágon, ám nem kellett izgulnom, hogy lemaradok az örökségemről!

Három dolgot hagytak rám, amit nem tudok meghálálni tán soha: a szeretet az első, mely végigkísérti az életemet, s itt van velem ma is, s éveim számával növekszik bennem!

A második, hogy örömmel tölt el mások sikere, hite a munkában, s az emberben, nevezetesen, hogy nem ültették belém az irigység rákfenéjét. A jól végzett munka öröme, hogy adhatok, s hogy van kinek, nagy boldogság. –

A harmadik, a későn ébredő, ám mára szikla szilárddá lett hazaszeretetem, magyarságom.

Apai nagyanyám, Szilágy lány, a Szilágyságból. – Anyai nagyapám Akasztó, Csengőd környéki hétszilvafás nemes vagy hétpróbás? Bocs, az én vagyok!

Anyai nagyanyám Bécsből származó zsidó lány, negyven évig focilabdát vart, s a csikó mellől ment nyugdíjba, de nem árral a kezében. 95-ödik évét tapossa, s még ki tudja nevetni önmagát!

Félig kissebségiként is, töretlen Magyarságtudatom, s katolikusként, a hitem.

Igaz, nem sűrűn járok templomba, imádkozni bárhol lehet. Általa vagyunk, s ő bennem él. Kiváló iskolakerülő lesz a gyerekből, mondta Rubóczki nagyapám, s nevetve pödörte meg hófehér, kackiás bajszát.

Igaza lett, bár a tudásszomj, ugyan csak szabad keretek közt, de vályúhoz szólít nap, mint nap, „s nem nyugszik meg végleg soha tán.”

Hol kirúgtak, hol leléptem, rakoncátlan vagyok, akár a műkorcsolyázó, aki gyűlöli a kötelezőt, s így a szabadon választottban elért pontok, kevesek a győzeleméhez.

Igen, mert azt hazudják, hogy ez egy verseny! – Az élet harc, és győz a képzettebb, tanultabb, tehetségesebb, az életre valóbb. Mindez igaz a hit, a szeretet, és a szolidaritás világában! Ám a mai Magyarország pártparadicsomában ez a harc, a Nemzet, és az ország vesztét, a nem látok, nem hallok, nem beszélek, a félelemében bűnös értelmiség rémálmait hozza el, nekünk!

1971-ben disszidáltam, s alig több mint fél év után, honvágytól megfogyva tértem haza.

Viseltem terheit. – 1973-ban megnősültem, s a következő évben született meg László fiam.

Dobállt az élet, mint Balcsi a papírhajót, s így 1975-ben behívtak katonának, a gerincrombolókhoz… Megszámlálhatatlan dobbantás, és büntetés után is, kiváló katona lettem! Köszönhetem a sportnak, ha rám néznek, láthatják, hogy a Botond FC. Labdarúgója voltam Budaörsön, a Szekula Laci bácsinál, és a fiánál.

Voltam kutas – akasztani való, parkettcsiszoló kómában, takarító, az ablakok réme, büntetett szatócs, s bohém zöldséges, taxisofőr, de hivatásos, pöttyös karton – s textilkereskedő, valamint textilnyomó, s birtokoltam antik bútor és műtárgykereskedést.

Telt az idő, s egy huncut napsugár fényében ragyogva, 1991-ben megszületett Márkó fiam! – Egy rossz döntés után, elúszott a fényes lokál! – Rettegett a kobzos…

Házépítésre adtam a fejem, s otthon lett belőlük.

Tavaly, dühömben írtam egy verseskötetet, Vörös Bábel a Kárpátok alatt címmel, de ez maradjon köztünk. Azután, nekifogtam a Disszidensek Buja Szeretőknek, mivel elkészült, sok szeretettel ajánlom figyelmükbe.

Leányfalu, 2008. június 12.
Rubóczki László

A kétkötetes regény most megrendelhető. A megrendeléshez klikkeljen IDEadja meg az elérhetőségét és a rendelés példányszámát!

A kétkötetes regény ára 4500Ft (plusz postaköltség) utánvétellel 

és ajándék verseskötettel!